Rörelsetävlingens vinnare: Gå vidare

Med en rubrik öppen för tolkning fick vår senaste Instagram-tävling en stor variation bland bilderna, men de hade en sak gemensamt: rörelse. Bland bilder på idrottare, bilar och djur och mer kreativa tolkningar med ljusstråk och rörelseoskärpa letade domarna efter bilder som stämde med temat, var visuellt intressanta och väl utförda tekniskt. Som vanligt var det inte lätt att välja en vinnare bland tusentals alternativ med flera enastående bilder. Roberto Manfredis perfekt utförda bild på ljusstråk ombord på Tokyos enskensbana imponerade dock på domarna.

Roberto Manfredi sony alpha 6600 ljusstråk längs gatan i lång exponering

© Roberto Manfredi | Sony α6600 + FE 16-55mm f/2.8 G | 1s @ f/2.8, ISO 100

Jag tog den här bilden i Tokyo i november förra året”, förklarar Manfredi, ”på en enskensbana som går från stadens centrum ut till Odaiba-distriktet. Jag hade tagit några liknande bilder under dagen men de hade inte riktigt den effekt jag önskat.

Roberto visste vad han behövde göra och trots att han redan tagit bilder under dagen återvände han till enskensbanan på kvällen, fast besluten att fånga den bild som han hade föreställt sig. ”Jag återvände på kvällen”, fortsätter han, ”och satt i första vagnen längst fram för att fotografera i tågets riktning. Jag hade inget stativ och var tvungen att placera kameran på en hylla strax under fönstret och hålla den på plats ordentligt. Jag fortsatte fotografera tills jag fått den bild jag ville ha.” Som tävlingens vinnare kan Roberto lägga ett nytt objektiv till sin Sony-utrustning: FE 70-200mm f/2.8 G Master-objektivet.

Nu använder jag en α7RIII och α6600 eftersom de tar utmärkta bilder samt är små och lätta, vilket passar perfekt när jag reser. Mitt favoritobjektiv är E 16-55mm f/2.8 G vilket jag omedelbart fastnade för på grund av dess skärpa och ljusstyrka. Självklart ser jag fram emot att använda FE 70-200mm f/2.8 G-Master-objektivet, speciellt i svagt ljus.

Följ @alphauniversebysony.eu på Instagram för att hålla koll på de senaste tävlingarna och bästa bilderna från varje tävling.

Följ oss på Instagram Följ Alpha Universe på Instagram

Följ α Universe på Instagram för uppdaterade tips, berättelser och tävlingsinformation

Hedervärda omnämnanden

Christoph Oberschneider sony alpha 99II skidåkare bromsar hastigt i ett moln med snö

© Christoph Oberschneider | Sony α99 II + 70-400mm f/4-5.6 G SSM II | 1/1250s @ f/5.0, ISO 400

Dieter Thau sony alpha 850 lång exponering av tre maratonlöpare med rörelseoskärpa

© Dieter Thau | Sony α850 + 45mm | 1/5s @ f/10, ISO 100

Malcolm Yates sony alpha 7II kronhjort som skakar av vatten från huvudet

© Malcolm Yates | Sony α7 II + 150-600mm f/5-6.3 | 1/320s @ f/15.6, ISO 3200

Oliver Schabenberger sony alpha 7II långnäbbad fågel som skakar av sig i vattnet

© Oliver Schabenberger| Sony α7 II + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/2000s @ f/5.6, ISO 400

Produkter i fokus

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant