olivier schmitt sony alpha 6400 fotograf som tittar genom sin sony alpha-kamera när solen går ner bakom honom

En dag i livet: Första intrycken av Alpha 7S III

Olivier Schmitt

Jag heter Olivier Schmitt och är frilansande yrkesfotograf och filmare med bas i Frankrike. Efter att ha avslutat min magisterexamen i konst och bildteknik arbetade jag som teknisk chef för spelfilmer som Despicable me 2 och Minions. Jag njuter av att kunna träffa och arbeta med andra entusiaster och jag delar med mig av många av mina erfarenheter och lärdomar på min YouTube-kanal som har mitt namn.

Jag hade turen att testa den nya Alpha 7S III och fick idén att dela med mig av en oberoende filmares vardag med min egen berättelse som grund för manuset. Jag ville inte bara illustrera kamerans funktioner, utan också få med en känslomässig dimension och hitta ett sätt för tittarna att identifiera sig genom huvudpersonen i den färdiga versionen. Platsmässigt valde jag staden Annecy i de franska Alperna så att jag kunde fånga olika atmosfärer med fantastiska landskap.

Självklart tyckte jag att det var spännande att testfotografera Alpha 7S III, särskilt funktionerna 120 bilder/s och fullformatsinspelning i 4K-upplösning. Jag har använt en Alpha 7 III de senaste åren och den har aldrig svikit mig men jag tyckte att Alpha 7S III var lättare att använda och effektivare på plats tack vare de nya funktionerna som har integrerats. Särskilt den omdesignade menyn är lättare att navigera och realtids-AF visade sig vara oerhört effektiv, vilket innebär att jag inte behövde använda något fokusföljningssystem. Den utskjutbara pekskärmen underlättade också mycket fotograferingen i krävande situationer. Och trots att jag fotograferat hela dagen i solljus upplevde jag inga problem med överhettning och jag använde bara ett batteri per dag, vilket är ännu mer imponerande.

olivier schmitt sony alpha 6400 väljer videoinställningarna på en alpha-kamera med pekskärmen

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/200s @ f/4.0, ISO 100

Jag hade också turen att få testa nya 12-24mm f/2.8 G Master och jag måste säga att det är ett monster! Jag tänkte filma hela filmen med det här objektivet men i slutändan använde jag också min 24mm f/1.4 GM, 16-35mm f/2.8 GM, 24-70mm f/2.8 GM och 70-200mm f/2.8 GM. Det gav mig också möjlighet att prova 70-200mm på en Ronin S-rigg. Det var tungt men resultaten var enastående!

Jag skulle vilja dela några tips som en del av mitt arbetsflöde med kameran: Jag lade ner lite tid på att ställa in mina förinställningar för video på lägesratten, vilket jag brukar göra. Jag tycker att det sparar tid och ger mig enhetlighet i olika situationer. Jag konfigurerar till exempel mina tre förinställningar för video på det övre hjulet. Läge ett för 4K 25 bilder/s All-Intra, läge två för 4K 100 bilder/s (eftersom jag filmar i PAL) med den nya XAVC HS-codec och slutligen läge tre för min särskilda kvällsprofil. Jag konfigurerade också genvägsknappar, vilket underlättar och påskyndar hanteringen.

olivier schmitt sony alpha 6400 kameraman kontrollerar inramningen av en man som är på väg att dyka ner i en pool

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/320s @ f/4.5, ISO 100

När det gällde själva fotograferingen filmades det mycket i motljus eftersom jag ville testa sensorns dynamiska omfång (med ett dynamiskt omfång på 15+ steg) i 4:2:2 10-bitars lägen. Jag upptäckte att jag inte behövde oroa mig för att justera högdagrar eller skillnaderna i exponering mellan interiör och exteriör eftersom kameran hanterar dessa extrema ljusförändringar mycket bra.
olivier schmitt sony alpha 6400 kameraman kontrollerar inramningen av ett par som sitter vid ett frukostbord

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/160s @ f/4.0, ISO 100

Det här projektet var jättekul att producera och ett utmärkt tillfälle att prova denna otroliga nya kamera. Genom att omge dig med andra skapare kan du, oavsett nivå och erfarenhet, gå ännu längre i dina projekt och nya möjligheter öppnas upp. Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla i teamet och skådespelarna, utan vilka projektet aldrig hade förverkligats. En annan viktig detalj är att planera sin fotografering. Den här kortfilmen krävde mer än en månads förberedelser och organisering. Denna typ av projekt hanteras alltid så att man lägger ner mer tid på att planera än att fotografera på plats. Lita på dig själv och din förmåga att skapa vackert innehåll!

olivier schmitt sony alpha 6400 olivier kontrollerar inramningen på hans A7SM3 med kameran monterad på en ronin gimbal

Sony α6400 + E PZ 18-105mm f/4 G OSS | 1/500s @ f/4.0, ISO 400

Produkter i fokus

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant