den lennie videofilmning med sony alpha 7III

Spela in video

Den Lennie

Den professionella filmskaparen Den Lennie ger sina värdefulla insikter om att filma och tar upp allt från grunderna om exponering till ljudinspelning med Sony FS5 II- och α7 III-kamerorna.

Introduktion

Den här serien hjälper fotografer som vill skapa både videor och stillbilder. Både α7 III och FS5 II kan fotografera högkvalitetsvideo och under den här videoserien kommer jag att visa hur du får de bästa resultaten med båda.

Formfaktor

De viktigaste besluten handlar ofta om vad du fotograferar och var. Det finns situationer när du vill ha en liten diskret kamera, som ILC, och andra situationer när allt handlar om ergonomi och tillbehör.

Inspelningsmedia

Vid fotografering använder man vanligtvis RAW, JPEG eller en kombination av båda. Video är något helt annat och effektiva komprimeringsprogram och höghastighetsmedia har avgörande betydelse.

Slutarhastighet

En av de största utmaningarna för fotografer som börjar videofilma är den relativt låga slutarhastigheten som är kopplad till bildhastigheten vid inspelningen. För att få realistisk rörelseoskärpa i en video behöver du följa den så kallade 180-gradersregeln.

Vitbalans

Om du vänder kameran åt ett håll när du videofilmar får du en viss färgtemperatur, men om du vänder kameran åt ett annat håll får du en helt annan färgtemperatur.

Kontroll av exponering

Bländaren, slutarhastigheten och ISO-talet är de tre hörnstenarna för korrekt exponering vid fotografering. Detta gäller även för video, men då används de på ett helt annat sätt.

Ljudinspelning

Dålig ljudkvalitet kan förstöra den bästa video och tittarna kommer att stänga av oavsett hur bra filmad videon är. Pro-Audio XLR-kablar kan göra stor skillnad.

BIldprofiler

De här förinställda profilerna ger snabb tillgång till olika kreativa uttryck vid videoinspelning. På FS5 II finns inte mindre än tio stycken att välja mellan, inklusive profiler som är optimerade för HDR och logginspelning.

Hög bildhastighet

En av de coolaste funktionerna hos α7III och FS5II är möjligheten att filma i slow motion – fotografera med högre bildhastighet, som 100fps, och sedan sakta ner filmmaterialet vid redigeringen eller, när det gäller FS5 II, i kameran.

Produkter i fokus

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant