simone cioe innehållsskapare sitter vänd mot sin sony alpha-kamera

Förbättra ditt innehåll på YouTube med Alpha 7C

Simone Cioè

Jag heter Simone Cioè och bor i Milano där jag arbetar som professionell filmmakare och innehållskreatör. Jag fokuserar på reklamfilm, produktvideor och lägger ut innehåll på YouTube där jag recenserar foto- och videoutrustning och skapar utbildningsinnehåll för blivande filmskapare.

På sistone har jag testat nya Sony Alpha 7C och vill dela med mig av mina tips på hur du kan förbättra ditt YouTube-innehåll i din hemmastudio.

Första intrycken av Alpha 7C

De senaste två åren har jag använt en Alpha 7III som min främsta studiokamera men efter att ha provat Alpha 7C i några dagar beslutade jag mig för att byta! Det finns tre huvudskäl till det beslutet:

Dessutom har jag, som jag visar i videon, testat den nya Imaging Edge Webcam-appen från Sony, som gör Alpha-kameran till en webbkamera. Det här är helt perfekt för livestreaming på Twitch/YouTube eftersom den går så snabbt och lätt att konfigurera. Eftersom gratisappen även är tillgänglig till Alpha 7C kan du också få livestreaming som har fullformatkamerans professionella utseende samtidigt som du får en utrustning som är lätt att spela in med.

simone cioe innehållsskapare tar bort ett 35 mm-objektiv från sin alpha 7c

Studio och tillbehör

Utrustning

Som sagt har jag nu Alpha 7C med FE 35mm F/1.8 som min favoritutrustning i studion. Jag älskar den här brännvidden på en fullformatskamera. Den passar perfekt för min typ av bilder och med f/1.8 skapas en jämn bakgrundsoskärpa. För B-fototagningar använder jag andra objektiv som FE 20mm f/1.8 G, ett vanligt snabbt 24-70 mm-objektiv och ett makroobjektiv för att skapa filmkänsla. Jag använder även ett mycket enkelt stativ för att stabilisera kameran.

Ljud

Jag spelar in ljud med två mikrofoner (den andra mikrofonen fungerar som backup), så jag använder XLR-K3M-adaptern som har flerkanaliga ingångar. Den är liten och lättanvänd och skapar flexibilitet när du spelar in en intervju ansikte mot ansikte. Jag använder också ofta den digitala mikrofonen ECM-B1M som är kompatibel med det digitala ljudgränssnittet på Alpha 7C och som ger ett extremt krispigt resultat.

Ljus

Min belysning är enkel med två bouncers och någon liten modifiering för att ändra färgbalansen i ramen.

simone cioe innehållsskapare filmar sig själv

Mitt bästa tips till videofotografer som vill börja skapa innehåll för YouTube är enkelt: Lär dig belysning och ljud.

Alpha 7C ger dig fantastisk videokvalitet men det blir inte riktigt bra utan en balanserad belysning. Börja med en stor bouncer i 45 grader ovanför ditt huvud och en andra ljuskälla bakom dig för att göra det lättare att separera dig från bakgrunden och skapa stämning.

När det gäller ljudet behöver du försöka förstå utrymmet för att hitta den bästa lösningen. Jag har till exempel mycket eko och reverb i min studio, så en liten lavalier-mikrofon (lav-mikrofon) är perfekt för att isolera min röst och ger fantastiska resultat. Klart ljud är lika viktigt som den visuella aspekten om du vill skapa bättre innehåll.

simone cioe sony alpha 7c monterad ovanför en skärm med mikrofon ansluten

Generella råd för bra YouTube-innehåll

Alla mina videor har manus och det är avgörande för mig att skriva upp allt innan jag börjar spela in nytt innehåll, i synnerhet när det handlar om recensioner. Det är många fakta att komma ihåg och jag måste vara säker på att jag inte glömmer något. Dessutom har jag insett att repetitioner leder till att du känner dig mer avslappnad framför kameran och vet vad du vill säga.

Om vi går över till redigeringen försöker jag få med så mycket som möjligt i videon, men B-fotot kan verkligen förbättra videon och skapa större variation. Det kan vara mer visuellt verkningsfullt än att förklara saker med ord.

Färgbalans är också ett viktigt ämne. Jag rekommenderar att man lägger tid på att skapa den bästa bilden i kameran eftersom jag inte personligen använder s-log-profiler. Jag vet att det är ett bra alternativ för en del men i mitt arbetsflöde har jag inte tid att vitbalansera för YouTube. Jag använder i första hand HLG 2-profilen för alla mina Sony-kameror vilket gör det enkelt att få rätt exponering och hudtonerna blir redan bra, speciellt på Alpha 7C.

Produkter i fokus

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant