BRAVIA XR MASTER Series A90J

Ny typ av OLED med ultimat ljusstyrka och mänsklig intelligens

Se vår bästa OLED-tv någonsin, med den revolutionerande Cognitive Processor XR™. Upplev oöverträffad kontrast med extrem ljusstyrka och ren svärta i en omslutande kantlös ramdesign.

ALLA TV-APPARATER

A90J | BRAVIA XR | MASTER-serien| OLED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Google TV)

A90J Series
Bild på A90J | BRAVIA XR | MASTER-serien| OLED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Google TV)

Priser från:

Rek. Ca-pris

30 000,00 kr

(VAT)

55 tum (139 cm)

XR-55A90J

Rek. Ca-pris

30 000,00 kr

(VAT)

65 tum (164 cm)

XR-65A90J

Rek. Ca-pris

38 000,00 kr

(VAT)

83 tum (210 cm)

XR-83A90J

Rek. Ca-pris

80 000,00 kr

(VAT)
Prisbelönt
Världens första tv med kognitiv intelligens

Vår BRAVIA XR™-tv tar bild- och ljudkvalitet till nästa nivå med den geniala Cognitive Processor XR™. Den förstår hur människor ser och hör, vilket ger en helt ny upplevelse som gör att du blir helt uppslukad i handlingen.

Banbrytande OLED-bilder, så som det mänskliga ögat ser dem

Upplev otrolig kontrast på vår bästa OLED med bilder som känns djupa, naturliga och verkliga. Dess revolutionerande processor använder analyser från ett mänskligt perspektiv för att korsanalysera och optimera hundratusentals komponenter på ett ögonblick. Tillsammans med vår unika OLED-panel ger den här tekniken djup svärta och våra ljusaste bilder någonsin.

Gör alla ljud till en uppslukande upplevelse

Avancerad skärmhögtalarteknik med vår Cognitive Processor XR gör alla källor till en uppslukande ljudupplevelse. Hör ljudet tydligare och bättre, oavsett vad du tittar på. Upplev underhållning på ett helt nytt sätt med ljud och bild i perfekt harmoni.

Handsfree-underhållning med hjälp av Google

Med handsfreehjälp från Google kan du lägga undan fjärrkontrollen och helt enkelt styra tv:n med rösten. Fråga Google om en specifik titel, sök efter genre eller få personliga rekommendationer om du ska titta på genom att säga: ”vad ska jag titta på?”. Du kan även få svar på skärmen, styra smarta hemenheter och mycket mer.

Få en bioupplevelse hemma och titta på filmerna som medföljer BRAVIA XR
Perfekt för PlayStation®5
Återvinn. Förnya. Minska.

Våra BRAVIA XR-tv-apparater är inte bara designade för att vara snygga utan med miljön i åtanke. Upp till 40 % hållbart material används i de bakre skydden på våra modeller med stor skärm.

XR-bild
Våra ljusstarkaste OLED-skärmar med bästa möjliga svärta och verklighetstroget djup

Med XR OLED Contrast Pro justeras ljusstyrkan för ljusare områden och djupare svärta så att detaljer inte försvinner i skuggor eller går förlorade i alltför ljusa högdagrar. En temperatursensor detekterar skärmens temperatur och en värmeavledningsskiva utvecklad av Sony avger värme. I den här A90J-OLED-tv:n används vår Cognitive Processor XR för att beräkna temperaturutvecklingen och kontrollera ljuset med precision, så att bildpunkterna i ljusa områden tänds samtidigt för bästa möjliga prestanda.

En bred palett av naturligt vackra färger

Se färger som är naturliga och sköna för det mänskliga ögat. Cognitive Processor XR gör att vår unika skärm kan visa en bredare palett och återge varje färg med de subtila skillnader som finns i verkligheten. Med ett utökat nyansomfång och mättnad får blommorna levande skuggor och realistisk textur. Även bleka färger ser realistiska ut.

Blomdetalj som visar kronbladens subtila skuggor och nyanser
Bild av en räv som visar klarheten i 4K
Återskapa förlorad struktur – på det smarta sättet

Oavsett innehållet eller källan kan du uppleva upplösning nära 4K med hjälp av XR 4K-uppskalning. Vår Cognitive Processor XR har åtkomst till stora mängder data och återskapar smart förlorade strukturer och detaljer för verkliga bilder. Se detaljer som naturligt definierad päls och skarpa klippor.

Intelligent rörelsebearbetning för snabbrörliga, skarpa scener

Att titta på sport och filmer med snabba rörelser har nu blivit så mycket bättre. Vår Cognitive Processor XR med XR Motion Clarity™ korsanalyserar data för att se till att all action visas med jämn, klar och tydlig bild.

Bild av en surfare med skarpa detaljer i vågen
Upptäck bildteknik
 
XR Sound
Bild av sångare på en konsert
Skärmen är högtalaren och ljudet matchar handlingen perfekt

För att skapa en ljudupplevelse som stämmer överens med vårt sätt att betrakta världen producerar XR-ljudläget en verklighetskänsla med ljud bakom bilden. I och med att skärmen är högtalaren på den här BRAVIA XR 4K-tv:n följer ljudet handlingen på skärmen med hög precision för att skapa en helt uppslukande upplevelse.

All underhållning uppskalad till 3D-surroundljud

Med BRAVIA XR behandlas allt du tittar på med äkta surroundljud. XR Surround skapar surroundljud från sidorna och vertikalt, så att du kan uppleva 3D-ljud utan behovet av högtalare som sitter i taket eller är riktade uppåt.

Vardagsrumsbild som visar effekter av surroundljud med XR-surroundljud
Bäst med ljud från Sony

Tillsammans med ljudutrustning från Sony erbjuder våra senaste BRAVIA®-tv-apparater en uppslukande ljud- och bildupplevelse med oslagbar XR-bild och ljudkvalitet.

Familj som tittar på tv i soffan med HT-A7000-soundbar på ett skåp i marmor
Akustisk mittsynk

När du ansluter en BRAVIA XR-tv till en soundbar från Sony blir både soundbaren och tv:n centerhögtalaren i hemmabiosystemet. Det gör att ljudet följer handlingen på skärmen med hög precision för en äkta uppslukande upplevelse.

Man som sitter i soffan och upplever 360 Spatial Sound med den bärbara högtalaren SRS-NS7 och den trådlösa sändaren WLA-NS7
Redo för 360 Spatial Sound Personalizer

Skräddarsy Dolby Atmos®-upplevelsen i kombination med SRS-NS7 och BRAVIA XR™ för att få 360 Spatial Sound. Med utvalda Sony-hörlurar kan du också få 360 Spatial Sound med den trådlösa sändaren WLA-NS7 (säljs separat).

Kvinna på en livlig gata som visar hur Voice Zoom 2 gör tal lättare att höra
Voice Zoom™ 2 förstärker röster för tydligare dialog

Hör tv-dialogen tydligare utan att höja volymen. Voice Zoom 2 identifierar rösttypen, analyserar den och förbättrar tydligheten, även när talet är svårt att höra. 

Upptäck ljudtekniker
 
Funktioner till smart-tv
Vardagsrumsbild som visar hur Google Assistant skapar ett smartare hem
Styr ditt smarta hem enkelt

Använd rösten för att styra dina smarta hemelektronikenheter i hela hemmet. Reglera ljuset och styr andra anslutna enheter.

Maxa dina smartphone-favoriter

Njut av de videor, bilder, spel med mera som du gillar bäst på ett snabbt och enkelt sätt från dina iOS- eller Android-enheter på stora skärmen. 

Bild som visar innehåll som sänds från smartphone till tv:n
Bild på ett par i ett vardagsrum som vinkar till en vän under en videochatt
Videochatta med släkt och vänner på storskärm

Ta igen förlorad tid med släkt och vänner på storbildsskärm genom att ansluta en kamera till tv:n. Kompatibla kameror är tillgängliga från Sony, Logitech och många fler.

Styr alla enheter med en och samma smarta fjärrkontroll

Alla anslutna enheter kan styras med vår smarta fjärrkontroll. Få åtkomst till video on demand-tjänster med en enda knapptryckning och börja se på tv-program och film i ditt rum på ett par sekunder.

Bild som visar hur alla anslutna enheter kan styras med en enda smart fjärrkontroll
Upptäck fler smarta funktioner
 
Design
Snyggt designad för en uppslukande tittarupplevelse

Vår minimalistiska One Slate-design med kantlös ram omsluter skärmen i en enda glasyta som är naturligt elegant och gör att du behåller fokus på bilden. Det här är en tv som är fin och har bra ljud, både på ett stativ och på väggen.

Det verkliga utseendet kan variera beroende på tv:ns storlek.

Dra
Bild med 3-vägsstativ med flera positioner
3-vägsstativ för flera positioner, allsidigt för valfri tv-placering

Ett allsidigt 3-vägsstativ för flera positioner ger dig möjlighet till en standardinställning som gör att du fokuserar på bilden, en smal inställning för mindre hyllor och en soundbarinställning för perfekt positionering av ditt ljudsystem.

Närbild av designen med sömlösa kanter
Vacker sömlös kant – mindre ram, större bild

Med en design utan kant får den här tv:n ett sömlöst och elegant utseende som minimerar distraktioner och gör att du fokuserar på det som är viktig – bilden. 

Bild av tv:ns baksida som visar kabelhanteringen
Snygg fram och bak, utan trassel

Kabelhållarna döljer sladdarna så att din tv ger ett rent, ordnat och snyggt intryck både framifrån, bakifrån och från sidorna.

Detalj av fjärrkontroll i borstad aluminium med bakbelysning
Premiumfjärrkontroll i aluminium med bakbelysning

Den förstklassiga fjärrkontrollen i borstad aluminiumfinish känns bra i handen och syns i mörkret.

Utmärkt bild och ljud, oavsett omgivning

Luta dig tillbaka och njut av en fängslande tittarupplevelse. Vår unika optimeringsteknik för anpassning till omgivningen med ljus- och färgsensorer justerar automatiskt bild och ljud efter din miljö.

Underhållning av studiokvalitet, så som skaparna tänkt sig

Med tekniker som bevarar filmskaparens budskap, såsom Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced och Dolby Vision®, återger denna tv all dramatik och spänning så som regissören tänkt sig. Eftersom den är Calman-förberedd kan skaparna använda den under produktionsredigering. 

Logotyp för hjälpmedelsteknik
Hjälpmedelsteknik på Google TV

Våra tv-apparater har hjälpmedelsteknik för funktionsnedsättningar inom syn, hörsel och rörlighet.

Var först med att ta del av all spännande teknik bakom de senaste BRAVIA-tv-apparaterna samt meddelanden om förbeställning och erbjudanden i butik.

Specifikationer och funktioner

Vår bästa OLED-tv någonsin som drivs av den revolutionerande Cognitive Processor XR™ för oöverträffad ljusstyrka och djup svärta.

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på

Recensioner

Vad användarna säger