Viktig information om den senaste uppdateringen till Windows 8.1

Tillgängliga drivrutinsuppdateringar för VAIO och Windows 8.1

För att Windows 8.1 ska fungera optimalt på din VAIO måste vissa drivrutiner och verktyg uppdateras efter Windows 8.1-uppdateringen.

Våra ingenjörer håller för närvarande på att testa dessa drivrutiner för att säkerställa att de fungerar perfekt med din VAIO. Det är viktigt att kontrollera om det finns Windows 8.1-kompatibla drivrutiner tillgängliga. Vi rekommenderar att du kontrollerar vår avdelning för HÄMTNINGAR eller kör VAIO Update för att se till att allting fungerar så bra som möjligt. Kontrollera om det finns specifika begränsningar i Windows 8.1-uppdateringen.

Kringutrustning laddas inte via USB på en dator som kör Windows 8.1

Nyligen har det upptäckts att vissa produkter inte laddas korrekt när de är anslutna till en USB-port på en dator som kör Windows 8.1. Windows 8.1 är ett nytt operativsystem från Microsoft® Corporation som släpptes 18 oktober 2013.

Produkter från Sony som påverkas(visa detaljerad information om modeller)

  • Cyber-shot®-kameror
  • Handycam®-videokameror
  • Action Cam (inklusive fjärrkontroll för livevisning)
  • Hörlurar
  • Head Mounted Display
  • Bärbar hörlursförstärkare
  • Bärbara batterier

Orsak till problemet

Problemet verkar bero på en ändring i specifikationen för USB-gränssnittet i Windows 8.1. Det uppstår inte på datorer som kör Windows 8 eller tidigare versioner av Windows.

Lösning

Microsoft har skickat ut en uppdaterad drivrutin via Windows Update som ska åtgärda problemet. Om din dator är inställd på automatiska uppdateringar från Windows Update behöver du inte göra något extra. Om datorn däremot inte är inställd på automatiska uppdateringar från Windows Update eller om du ändå upplever problem, an du installera den uppdaterade drivrutinen manuellt.