Creators’ Cloud-logotyp

Creators' App

Den här webbplatsen beskriver hur du använder Creators' App, en mobilapp för smartphones och surfplattor. Du kan överföra stillbilder och videor till smartphones eller surfplattor, fjärrfotografera, konfigurera kameror och uppdatera deras systemprogramvara med mera.

Vissa funktioner i Creators' App är också tillgängliga via en webbläsare på Creators' Cloud Web.
    Supportsida för Creators' Cloud Web www.sony.net/cc/help/
    Vilka är skillnaderna mellan Creators' App, Creators' Cloud och Creators' Cloud Web?

Creators' App
    Creators' App-skärmen
    Creators' Cloud Web
    Creators’ Cloud Web-skärmen
    • Tillgängligheten till vissa webbfunktioner i Creators' App- och Creators' Cloud (till exempel molnlagring eller uppdateringar av kamerans systemprogramvara) varierar beroende på land eller region. Se följande webbplats för supportsituationen i varje land eller region.
      https://creatorscloud.sony.net/catalog/servicearea.html

Driftmiljö

• Android 9.0 – 14.0
    • iOS 16.7–17.3

Filer som stöds

Videor*1
    Android/iOS: MP4, XAVC S, XAVC HS

Stillbilder
    Android: JPEG, RAW
    iOS: JPEG, HEIF*2, RAW

*1 Använd en iPhone 8 eller senare modell för att skicka originalfilmer för XAVC HS- och 4K-filmer eller XAVC S-filmer som är inspelade i [120p]-format med en iPhone. Observera att det inte går att skicka originalfilmer på över 100 Mbps eller som är inspelade i 4:2:2 10-bitsformat ens med en iPhone 8 eller senare modell.
    *2 Följande apparater stöder import av HEIF-bilder: iPhone 8 och senare, iPad Pro 11 tum, iPad Pro 12,9 tum 3:e generationen och senare, iPad 8:e generationen och senare, iPad mini 5:e generationen och senare, samt iPad Air 3:e generationen och senare.

Flytta från Imaging Edge Mobile till Creators' App

Om uppdateringar av kamerans systemprogramvara gör att du inte kan använda Imaging Edge Mobile måste du flytta till Creators' App och använda den med kameran. Creators' App förbättrar funktionaliteten hos Imaging Edge Mobile med nya funktioner som molnlagring, webbplatsen Upptäck där du kan interagera med andra innehållsskapare samt stöd för framtida uppdateringar av kamerans systemprogramvara. När du har uppdaterat kamerans systemprogramvara installerar du Creators' App och upprättar en anslutning enligt beskrivningen i ”Ansluta kameran till Creators' App”.

Tillämpliga modeller: ILCE-7RM5 (version 2.00 och senare), ILCE-7M4 (version 2.00 och senare), ILME-FX3 (version 3.00 och senare), ILME-FX30 (version 2.00 och senare)

Från Imaging Edge Mobile-ikonen till Creators' App

Imaging Edge Mobile Plus-användare

Imaging Edge Mobile Plus har bytt namn till Creators' App. När du uppdaterar från Imaging Edge Mobile Plus 1.0 får du automatiskt Creators' App 2.0, som har en ny ikon. Creators' App förbättrar funktionaliteten hos Imaging Edge Mobile Plus med nya funktioner som molnlagring, webbplatsen Upptäck där du kan interagera med andra innehållsskapare samt stöd för framtida uppdateringar av kamerans systemprogramvara.
    Från Imaging Edge Mobile Plus-ikonen till Creators' App-ikonen

Uppdateringar

Creators' App 2.3 har lanserats.
    Creators' App 2.2 har lanserats.
    Creators' App 2.1 har lanserats.
    Creators' App 2.0 har lanserats.
    Imaging Edge Mobile Plus 1.0 har lanserats.