Artikel-ID : S700025036 / Senast ändrat : 12/07/2018

Policy för felaktiga pixlar

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

I den här artikeln förklaras Sony VAIO:s policy för felaktiga pixlar, vilket hjälper dig att avgöra om bildskärmen behöver repareras om du upplever det här problemet.

svårighetsgrad Svårighetsgrad:
Mycket lätt
tid som behövs Tid som behövs:
5 minuters aktivitet

Bakgrundsinformation

Skärmen på din VAIO-dator tillverkas med extremt noggrann teknik. På en genomsnittlig LCD-skärm finns över tre miljoner enskilda transistorer tryckta. Även med de mycket höga kvalitetsstandarder som Sony tillämpar för sin tillverkningsprocess är det inte ovanligt att en eller flera av dessa pixlar fastnar i ett låst läge.

En felaktig pixel kan visas som en liten svart punkt eller som en konstant röd, grön eller blå punkt. I de flesta fall går det knappt att se en pixel som låst sig och det bör inte påverka visningskvaliteten och arbetskomforten.

Enligt industristandarden ISO 13406-2 ska mindre än 0,0005 procent av pixlarna vara felaktiga. Om du råkar ut för felaktiga pixlar på bildskärmen använder du nedanstående kalkylator för att avgöra om de befinner sig inom det tolererade antalet.

Toleranskalkylator för felaktiga pixlar

Fyll i de två fälten nedan enligt bildskärmsspecifikationerna, och klicka på Beräkna

Så här fastställer du skärmupplösningen.

Horisontell upplösning (t.ex. 1280):

Vertikal upplösning (t.ex. 800):

Maximalt antal felaktiga pixlar som tolereras

Kontakta VAIO Link om:

• Du har felaktiga pixlar samlade på ett litet område.
  • Antalet felaktiga pixlar är högre än vad som betraktas ligga inom toleransområdet.