HT-A7000

Uppslukas av absolut realism med 7.1.2-ljud

Med HT-A7000 omges du av äkta 7.1.2-kanaligt surroundljud med uppåtriktade högtalare, sidostråltweetrar och en inbyggd subwoofer. Och med bakre högtalare som tillval får du stöd för 360 Spatial Sound Mapping, som bjuder in dig till en helt ny nivå av uppslukande ljud.

SOUNDBARER

360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos®/DTS:X® 7.1.2-kanalig soundbar | HT-A7000

HT-A7000
Bild på 360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos®/DTS:X® 7.1.2-kanalig soundbar | HT-A7000

Rek. Ca-pris

16 000,00 kr

(VAT)
Prisbelönt
360 Spatial Sound som anpassas efter omgivningen

Med bakre högtalare från Sony som tillval

Vår revolutionerande 360 Spatial Sound Mapping-teknik med våra bakre högtalare skapar flera fantomhögtalare med hjälp av bara en soundbar och bakre högtalare. Omgiven av flera fantomhögtalare som ordnats i ett optimalt ljudfält för ditt rum får ljud en helt ny mening. Upplev dramatisk Dolby Atmos® och DTS:X®, och hör varje andetag, fotsteg och ord som om du befinner dig i handlingens mitt.

Upptäck brett 360 Spatial Sound

Med bakre högtalare från Sony som tillval

Ett brett uppspelningsområde fyller hela rummet med ljud, så att hela familjen och alla dina vänner får samma lyssningsupplevelse. Uppspelningsområdet begränsas inte till framför tv:n utan täcker ett betydligt bredare område.


Se vår 360 Spatial Sound Mapping-video

Vill du skapa känslan av 360 Spatial Sound från en soundbar med bakre högtalare som tillval? Anslut helt enkelt dina hörlurar och låt dig uppslukas.

Innovativa tekniker för Sound Field Optimization
Diagram där det visas hur HT-A7000 smart mäter varje högtalares position och optimerar ljudet för ditt rum
Optimerad för högtalarposition

Du behöver inte placera ut högtalarna på något särskilt sätt. Soundbaren med inbyggd mikrofon gör allt åt dig, och mäter ut varje högtalares position för att optimera ljudet efter ditt rum. Soundbaren erbjuder Sound Field Optimization med eller utan tillvalshögtalare. Aktivera den enkla kalibreringsprocessen under första konfigurationen eller senare från startmenyn.

Registrera dig nu för att ta del av våra senaste uppdateringar och tidsbegränsade erbjudanden. Klicka på länken nedan så att du inte missar något.

Förstklassigt surroundljud från vår flaggskeppssoundbar

HT-A7000 har 7.1.2 kanaler, två uppåtriktade högtalare som bidrar till att ljudet uppfattas komma ovanifrån, två strålhögtalare och fem fronthögtalare för ett bredare surroundljud samt en inbyggd dubbel subwoofer för djup bas. Med Vertical Surround Engine och S-Force PRO Front Surround skapar HT-A7000 ett virtuellt surroundljud som omringar dig från alla håll så att du verkligen kan ta del av Dolby Atmos® och DTS:X®.

Bild som visar hur ljudet från Vertical Surround Engine kommer ovanför lyssnaren för 3D-ljudupplevelser utan takmonterade högtalare
Ljudet kommer ovanifrån 

Tack vare vår teknik för virtuellt surroundljud kan soundbaren positionera ljudet vertikalt. Det gör att du kan ta del av 3D-ljud utan takmonterade högtalare. Liksom Dolby Atmos och DTS:X ger Vertical Surround Engine även andra format ett mer realistiskt och flerdimensionellt ljud.

Diagram som visar hur surroundtekniken S-Force PRO Front ger virtuellt surroundljud endast genom att använda fronthögtalarna
Surroundljud utan krångel 

Med vår unika teknik för digital bearbetning av ljudfält reproduceras surroundljudfältet virtuellt så att ljudet från fronthögtalarna spelas upp från båda sidor. Det ger dig ett storslaget bioliknande surroundljud utan att vardagsrummet fylls med högtalare.

Avancerad högtalarteknik

Luta dig tillbaka och njut av ett ljud som fyller hela rummet med två uppåtriktade högtalare som gör att ljudet uppfattas komma uppifrån, två stråltweetrar och fem fronthögtalare som ger ett fylligare surroundljud samt en subwoofer för djup bas.

Jämförelse mellan den unika rektangulära formen på X-Balanced Speaker Unit och en konventionell högtalare
X-Balanced Speaker Unit

De uppåtriktade högtalarna, den inbyggda subwoofern och fronthögtalaren har en X-Balanced Speaker Unit. Högtalarnas unika rektangulära form maximerar membranets yta vilket ger kraftfullare bas. Det minskar också elementets rörelser samtidigt som ljudtrycket bibehålls, vilket ger mindre distorsion och renare ljud för sångröster. 

Låt dig uppslukas av förstklassigt ljud

Hör musiken som artisten ville att den skulle låta med High-Resolution Audio som ger kristallklar precision. Eller upptäck ett nytt sätt att lyssna med 360 Reality Audio som ger äkta uppslukande konsert- och studiokänsla. HT-A7000 blåser liv i musiken som aldrig förr.  

Diagram som visar realtidsåterställning av komprimerade filer med DSEE Extreme

A = Expanderad ljuddynamik (subtila nyanser för stränginstrument och vid låg volym)
B = Återställda höga frekvenser (realism i akustisk musik och sång)

Realtidsåterställning av alla dina komprimerade filer

Med Edge-AI (artificiell intelligens) skalar DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) upp komprimerade digitala musikfiler i realtid. Tekniken identifierar dynamiska instrument, musikgenrer och enskilda delar i varje låt, t.ex. sångpartier och mellanspel. Höga toner som går förlorade vid kompressionen återställs för en djupare och mer fullständig lyssnarupplevelse.

Filmer och spel känns så verkliga

Livfulla bilder med djup och verklighetstrogna färger. Den ursprungliga bildkvaliteten bevaras när filmerna spelas upp via HT-A7000-soundbaren så att du får en riktigt uppslukande visning. Du får även en spännande och verklighetstrogen spelupplevelse med stöd för de senaste formaten som Variable Refresh Rate (VRR) och Auto Low Latency Mode (ALLM) i HDMI 2.1.

Bild av en 8K HDR-logotyp, 4K 120-logotyp och Compatible with Dolby Vision-logotyp.
PlayStation®5-konsol och handkontroll bredvid en BRAVIA XR™-tv som visar en scen ur Horizon Forbidden West
Få en uppslukande spel- och filmupplevelse

Njut av uppslukande spel och filmer med de bästa bildinställningarna via automatisk HDR-Tone Mapping och automatiskt bildläge efter genre genom att ansluta din BRAVIA XR™-tv till PlayStation®5 via den här produkten .

Få ett fylligare ljud med en trådlös subwoofer och bakre högtalare

En trådlös subwoofer som tillval gör det möjligt för den inbyggda dubbla subwoofern att hantera bas och sång medan den extra trådlösa subwoofern tar hand om ljud i de lägre frekvenserna. Om du vill utöka biokänslan ytterligare med ljud bakifrån kan du lägga till våra trådlösa bakre tillvalshögtalare.


Bild på SA-SW5-subwoofer framifrån
SA-SW5 subwoofer

300 W djup och fyllig bas från ett 180 mm element med en passiv högtalarenhet (slavbas).

Bild på SA-SW3-subwoofer framifrån
SA-SW3 subwoofer

200 W ljud från en kompakt subwoofer med basreflex och 160 mm element.

Bild framifrån på ett par SA-RS5-högtalare
SA-RS5 bakre högtalare

Hela 180 W bredare surroundljud med uppåtriktade högtalare.

Bild framifrån på bakre SA-RS3S-högtalare
SA-RS3S bakre högtalare

Totalt 100 W bredare surroundljud.

Det bästa med tv-apparater från Sony

Ihop med en BRAVIA™-tv ger HT-A7000 en uppslukande ljud- och bildupplevelse med vår högsta kvalitet på ljud och bild. Den perfekta soundbaren för BRAVIA-tv-apparater. 

Diagram där centerhögtalarljud från tv och soundbar med akustisk mittsynk från BRAVIA-tv visas
Ännu mer uppslukande ljud med akustisk mittsynk från BRAVIA

När du ansluter en BRAVIA-tv med akustisk mittsynk blir både soundbaren och tv:n centerhögtalare i hemmabiosystemet. Om du sedan ansluter din soundbar till trådlösa tillvalshögtalare fungerar tv:ns högtalare som mittkanalen med din soundbar som en del av 360 Spatial Sound Mapping-systemet. Det gör att ljudet följer handlingen på skärmen med hög precision för en äkta uppslukande upplevelse.

En perfekt matchning av ljud och handling

Akustisk mittsynk gör att dialogen hörs exakt från den plats där karaktärerna är placerade i bild. När handlingen och ljudet är exakt justerade blir visningen mycket mer uppslukande. 

Familj som tittar på tv i soffan med HT-A7000-soundbar på ett skåp i marmor
Skärmbild där film visas med soundbarinställningar i snabbinställningsmenyn på BRAVIA-tv:n
Enkel styrning med BRAVIA-tv

Med ett inbyggt användargränssnitt visas soundbarens ljudinställningar automatiskt på BRAVIA-menyn för snabbinställningar så att du enkelt kan kontrollera funktioner som ljudfält och volym.

HT-A7000-soundbar på en marmorbänk under en BRAVIA-tv med ställ med flera lägen
Placering av soundbar

Om du har en BRAVIA-tv med ett tv-ställ med flera lägen kan du ändra läget på det och placera HT-A7000 diskret under tv:n för ett rent utseende. 

Blockdesign med flerriktat ljud

HT-A7000 och de valbara högtalarna har utformats utefter ett gemensamt blockkoncept med flerriktat ljud. Utformningen av HT-A7000 matchar tillvalshögtalarna perfekt. Subwooferns snygga rundade kanter får den att se ut som ett block som sprider ljudet långt. Kombinationen av material med fina texturer gör att subwoofern passar bättre in i vardagsrummet.

Lyssna på musik tillsammans med familjen 

Kom enkelt åt populära musiktjänster som Spotify och streama album och spellistor med Chromecast eller Apple AirPlay 2. Samla familjen och låt festen börja. 

Familj som lyssnar på musik i vardagsrummet med tv och HT-A7000-soundbar på en marmorbänk
Bluetooth®-logotyp
Bluetooth®-anslutning

Streama musik trådlöst från en smartphone, surfplatta eller bärbar dator via Bluetooth®. 

Wi-Fi®-logotyp
Streaming via Wi-Fi

Anslut till internet via inbyggd Wi-Fi och streama musik från enheter i hemnätverket.

Logotyp för Spotify Connect™
Spotify Connect™

Spela upp Spotify direkt genom högtalaren via Spotify Connect™-appen på din enhet.

Chromecast inbyggt – logotyp
Chromecast built-in

Streama musik, webbradio och poddsändningar från din smartphone, surfplatta eller bärbara dator till ljudenheten. Tryck bara på castknappen.

Logotyp för Apple AirPlay
Apple AirPlay 2

Dela musik och annat från dina Apple-enheter till soundbaren. Det räcker med ett tryck.

Alla favoriter med riktigt uppslukande ljud

En smart algoritm utökar konventionellt surround- och stereoljud med ljud som verkar spelas upp ovanifrån, vilket ger en uppslukande uppspelning av allt du lyssnar på. Du aktiverar den genom att trycka på knappen Immersive AE på fjärrkontrollen.

Familj som sitter på en soffa i vardagsrummet och tittar på tv med HT-A7000-soundbaren på en marmorbänk och Immersive AE av
Immersive AE av
Familj som sitter på en soffa i vardagsrummet och tittar på tv med HT-A7000-soundbaren på en marmorbänk och Immersive AE på
Immersive AE på
Diagram som visar en person som styr HT-A7000-soundbaren genom att prata med Google Home
Röststyrning

Soundbaren är kompatibel med Google Assistent-aktiverade enheter med Chromecast built-in och Amazon Alexa-kompatibla enheter. Lägg till HT-A7000-soundbaren till högtalargruppen med Google Home för att börja spela upp musik, reglera volym och använda många andra funktioner med bara rösten.

Konfigurationen tar bara några sekunder 

HT-A7000 kan användas direkt vid leverans. Du behöver bara sätta i kontakten, ansluta till tv:n via HDMI eARC-anslutningen och slå på strömmen. Med USB, optisk och analog ljudingång, HDMI-ingång och -utgång (eARC) samt S-CENTER OUT för kompatibla BRAVIA-modeller har du alla anslutningar du behöver för hisnande surroundljud.

Specifikationer och funktioner

Upptäck uppslukande ljud på en ny nivå med HT-A7000. Med bara soundbaren omsluts du av autentiskt 7.1.2-kanaligt surroundljud med S-Force PRO Front Surround och Vertical Surround Engine. Du kan även lägga till bakre högtalare som tillval och få 360 Spatial Sound Mapping med flera fantomhögtalare.
  • Stöd för 360 Spatial Sound Mapping med bakre högtalare som tillval

  • Flerdimensionellt ljud med surroundtekniken S-Force PRO Front och Vertical Surround Engine

  • Uppåtriktade högtalare, stråltweetrar, inbyggd dubbel subwoofer och fem fronthögtalare

  • Enkel konfiguration med optimering av ljudfält

  • Streama all din musik med trådlös anslutning

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger