PROFESSIONELLA SMARTPHONES

Xperia PRO | Professionell smartphone med HDMI-ingång

Xperia PRO
Xperia PRO, fram- och baksida

Rek. Ca-pris

24 990,00 kr

(VAT)
En man som använder Xperia PRO monterad på en kamera
Xperia PRO, framsida
Xperia PRO, baksida
Xperia PRO, från sidan
Xperia PRO, fram- och baksida
Prisbelönt
Logotypen för Red Dot Winner 2021, utmärkelsen Best of the Best tilldelades Xperia PRO
Skräddarsydd för professionella fotografer ute på fältet

Med Xperia PRO kan professionella streamare och fotografer arbeta snabbare och smartare än någonsin. Det är världens första smartphone med särskild HDMI-ingång och anslutning via USB eller Ethernet till en Alpha-kamera. Det ger professionella användare mängder av nya möjligheter.

Ansluta kameran till Xperia PRO med HDMI
Förbättra arbetsflödet med HDMI-anslutning

Tack vare HDMI-anslutning kan du ansluta Xperia PRO till din kamera, vilket underlättar en rad uppgifter – från övervakning av bilder till direkt videoströmning med hastigheten 5G. Ditt arbetsflöde har aldrig gått så smidigt.

Livestreaming

Med en tredjepartsapp för livestreaming kan Xperia PRO strömma videoinnehåll från kameran eller videokameran som är ansluten till HDMI-ingången.

Direktströmning av videoinnehåll med Xperia PRO monterad på kameran
Bild av Jason Vong som använder en kamera med Xperia PRO monterad.
Proffsens åsikt: Jason Vong & Vivienne Lee om livestreaming

Jason:
Jag heter Jason Vong och jag och Vivienne har en utbildningskanal på YouTube om fotografi och video.

Vivienne:
Med Xperia PRO och våra kameror har vi hittat en kombination som gör att vi kan dela vår entusiasm direkt via en livestream med högre kvalitet. Jag rekommenderar Xperia PRO för innehållsskapare som vill ha något mobilt och lättanvänt som passar ihop med resten av utrustningen. Dessutom gör 5G-hastigheten att du verkligen får kontakt med din målgrupp.

Använd Xperia PRO som en högkvalitativ 4K-skärm

Använd Xperia PRO som en högkvalitativ extern skärm eller sökare med en mängd användbara inställningar som ljusstyrka, zoom och rutnät. Anslut den helt enkelt till en kamera med stöd för HDMI eller USB-videoklass (UVC).

Proffsens åsikt: Jason Vong & Darren Carroll om funktionen Extern skärm

Jason:
Xperia PRO har en HDMI-port nedtill som gör att vi kan skicka ett klart videoflöde från våra Alpha-kameror och använda den som en högkvalitativ extern skärm. Den har en suverän formfaktor och behöver inga externa batterier eller strömkällor, vilket gör den otroligt enkel att montera och använda.

Darren:
Jag heter Darren Carroll och har varit professionell fotograf i 25 år nu. För mig är fördelen att det går att vrida skärmen så att den jag fotograferar kan se precis det jag själv ser i sökaren, och att jag kan se rätt vitbalans och exponering – det är till enorm hjälp.

Fotografen Darren Carroll som använder Xperia PRO som extern skärm.
Bild som visar användargränssnittet för filöverföring på en Xperia PRO
Snabba, enkla filöverföringar

Anslut din Alpha-kamera till Xperia PRO via USB eller trådbunden Ethernet-anslutning så överförs bilderna automatiskt från kameran till FTP-servern. Överföringen är snabb och tillförlitlig och sker omärkligt i bakgrunden så att du kan koncentrera dig på att ta så bra bilder du kan. Du kan även överföra från en Alpha-kamera till Xperia PRO med tilläggsprogrammet Transfer & Tagging, redigera bilderna och skicka dem till FTP-servern. 

Proffsens åsikt: Darren Carroll om snabbare arbetsflöden

Darren:
Kunderna behöver komma åt bilderna snabbt av fler anledningar. När det handlar om utgivning vill kunden uppdatera sin webbplats med nya bilder så fort som möjligt. När det gäller reklam vill reklamformgivare och kreativa ledare se det vi fotar i närapå realtid om de inte kan vara på plats själva.

När jag jobbar ute i fält kan jag ansluta Alpha 7s III till Xperia PRO via USB-C-anslutning och sedan sänder Xperia PRO bilderna till FTP:n via 5G-nätverket till kunden. Jag behöver ingen Ethernet-anslutning utan kan helt enkelt skicka bilderna direkt till kunden.

Fotografen Darren Carroll på fotograferingsplatsen med Xperia PRO monterad på en kamera.
Bild framifrån av en Xperia PRO med funktionen Network Visualizer
Funktion för nätverksvisning

Nätverksvisualiseringsfunktionen som är viktig för kameraoperatörer på plats visar din dataöverföringsstatus och tillhandahåller kommunikationsflöde.

Läget Endurance för längre användning av 5G

Läget Endurance är ännu en unik funktion för Xperia PRO och har skapats för effektiv dataöverföring. När läget Endurance är aktiverat kan du fortsätta överföra data med högsta prestanda via anslutning från Xperia PRO till en kameraenhet.

Bild av Xperia PRO monterad på kamera på ett stativ.
Produktbild på Xperia PRO med fokus på genvägsknappen på sidan.
Genvägsknapp

Xperia PRO har en genvägsknapp som du kan tilldela start av särskilda appar

Robust och pålitlig

Xperia PRO är ett verktyg du kan lita på när du är ute i fält. Den är robust och tålig med en kombination av vatten- och dammtålighet enligt IP65/68 och skyddande Corning® Gorilla® Glass 6 på framsidan.

Xperia PRO, fram- och baksida
Professionell teknik från Alpha-kameror

Det har aldrig funnits en kamera på en smartphone som kan ta bilder som Xperia PRO. Den utvecklades i samarbete med teknikerna bakom den senaste serien med Alpha 9-kameror för branschledande autofokus. Ögon-AF i realtid fungerar både på människor och djur och gränssnittet är utformat för att motsvara kraven hos professionella fotografer med nya manuella kontroller och stöd för RAW.

Enastående ZEISS-kvalitet hos din Xperia

ZEISS-optik speciellt kalibrerad för din Xperia-smartphone. ZEISS® T*-ytbeläggningen minskar reflektioner och bidrar till fantastisk återgivning och kontrast. För äkta kreativ frihet har Xperia PRO tre linser med flexibel brännvidd: 16, 24 och 70 mm.

Närbild på kameran med tre linser på Xperia PRO
Flera sekvenstagningsbilder av en person som gör en bakåtvolt.
Seriebildtagning av upp till 20 bilder/s med AF/AE

Xperia PRO kan fånga ögonblick som ingen annan smartphone. Med kontinuerlig seriebildtagning av upp till 20 bilder/s med autofokus och automatisk exponering kan du fånga hundratals ögonblick på bara några sekunder och överföra dem direkt med 5G utan att behöva göra ett urval först.

Ögonautofokus i realtid – för människor och djur

Med Ögon-AF i realtid som fokuserar på ögonen – den mest uttrycksfulla delen av ansiktet – kan du ta livliga, karaktäristiska porträtt av både människor och djur. Ögon-AF i realtid ser till att du får bilden även när motivet rör sig eller bara ett öga är fullt synligt.

Dubbel bild med Xperia PRO: en som visar ett porträtt av en kvinna, den andra en bild på en katt
Sprängskiss på en kamera med tre linser som visar 3D iToF-sensorn
3D iToF-sensor

Vår 3D iToF-sensor beräknar omedelbart avståndet mellan kameran och motivet för snabb, precis autofokus för alla motiv.

Logotyp för BIONZ X för mobiler
BIONZ X™-motor för mobila enheter

BIONZ X™-motorn för mobila enheter har en unik algoritm som utvecklats av Sony och som ger ökad ljuskänslighet och bilder med mindre brus.

Jämförande bild mellan bildsensorn på 1/2,6 tum med den större bildsensorn på 1/1,7 tum
Stor sensor och stora pixlar

Vår Exmor RS-bildsensor på 1/1,7 tum är 50 % större än på den föregående modellen och har större bildpunkter som tar emot mer ljus för högre bildkvalitet.

4K HDR OLED-skärm på 6,5 tum med 21:9 CinemaWide™

4K HDR OLED-skärmen på 6,5 tum har bildförhållandet 21:9 CinemaWide och stöd för färgrymden BT.2020. Med skaparläget som ”drivs av CineAlta” och en särskilt kalibrerad D65-vitpunkt uppnås en färgåtergivning liknande den på professionella färgskärmar från Sony.

Jämnare färger på skärmen

Xperia PRO har en skärm som motsvarar 10-bitars återgivning (8 bitar med 2 bitars utjämning) som kan visa ett enormt antal färger utan bandning.

Illustration som jämför en 8-bitarsskärm med en 10-bitarsskärm.
Tabell som visar hur Xperia PRO fungerar som skärm på professionell nivå.
Proffsklassad skärm

Med ett högt kontrastförhållande på 1 000 000:1 kan Xperia PRO visa djupare nivåer av svärta och mer naturliga färger. Skärmen har också stöd för återgivning på proffsnivå med den breda färgrymden ITU-R BT.2020 samt DCI-P3 med standardljus D65.

Spela in filmer med parametrar och färginställningar som liknar proffsens.

Nu kan du spela in filmer som ett proffs hade varit stolt över. Med expertis från våra digitala filmkameror innehåller Xperia PRO ett flertal verktyg för att förbättra ditt filmskapande. Låt kreativiteten flöda med förval för färghantering, filminspelning i 21:9, 4K HDR i 24, 30, 60 och 120 bilder/s, slowmotion och intelligent vindfilter.

Bild av en ung kvinna i stadsmiljö.
Professionella Stil-förinställningar för färghantering

Med åtta olika färginställningar kan du spela in video med stämningar från olika biostilar.

Ansluta hörlurar i en Xperia PRO med 3,5 mm hörlursuttag.
3,5 mm-ljuduttag för trådbundet lyssnande

Anslut hörlurar till 3,5 mm ljudutgången så får du suveränt ljud med renare separation mellan vänster och höger kanal, vilket reducerar signalbruset till ohörbara 20 dB.

Logotyp för DSEE Ultimate
Uppskala allt du lyssnar på med DSEE Ultimate

DSEE Ultimate skapades för att höja kvaliteten på digital musik genom att automatiskt förbättra ljudfrekvenser och dynamiskt omfång i realtid med hjälp av AI. Det höga och låga registret förbättras till närapå High-Resolution Audio-kvalitet. Det fungerar med kabelanslutna och trådlösa hörlurar för båda lokala filer och streamingtjänster.

Logotyper för Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless och LDAC.
Ljud som överträffar cd-kvalitet

Med High-Resolution Audio eller High-Resolution Audio Wireless och LDAC får du musik med dynamik och detaljer som till och med överträffar CD-kvalitet. Det återskapar hela ljudintervallet så att ljudet låter som artisterna avsåg.

5G – en ny era för den professionella produktionsindustrin

Xperia PRO kan ansluta till snabba 5G-nätverk som erbjuder snabbare överföringshastigheter och högre bandbredd. 5G-teknik förebådar en ny era för professionell användning. 

Upptäck mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865 med 5G

Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G och systemet Snapdragon X55 5G Modem-RF gör det möjligt för dig att spela spel, ta bilder, göra flera saker samtidigt och få kontakt på oanade sätt med 5G med otroliga hastigheter på flera gigabit och förbättrad prestanda med en 25 % snabbare processor och grafikprocessor än den tidigare mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™.

Bild på ett kretskort med ett Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G-chip.
Ikon för Wi-Fi 6 Certified
Wi-Fi 6

Med Wi-Fi 6 får du en bättre anslutning med högre hastighet, kortare svarstid och förbättrad anslutningshantering när flera enheter är i samma nätverk.

Ikon för Wi-Fi 5G/4G
Optimal anslutning

Smarta anslutningar bygger på Xperias djupinlärningsteknik som använder Sony Neural Network Libraries och analyserar Wi-Fi-signaler för att förutse förestående anslutningsproblem. Xperia PRO fastställer kvaliteten på nätverket du för stunden använder och växlar till mobilnätet när anslutningskvaliteten ser ut att kunna försämras. Med Xperia använder du alltid det bästa tillgängliga nätverket.

Ett batteri som du kan lita på

När du är ute i fält behöver du ett batteri du kan lita på – och Xperia PRO gör ingen besviken.

Ikon för lång batteritid
Kraftfullt batteri och snabb laddning

Med ett batteri på 4 000 mAh med lång batteritid ger Xperia PRO dig kraften du behöver för att få jobbet gjort. Det är dessutom kompatibelt med snabbladdaren UCH32C, som finns som tillval, så att du snabbt kan ladda när batteriet börjar ta slut.

Ett friskt batteri på lång sikt

Vår laddningsteknologi håller ditt batteri friskt längre. Batterivård hindrar mobilen från att överladdas och Adaptiv laddning med Xperia övervakar mobilen när den laddas för att se till att batteriet inte överbelastas.

1. Batteriets kapacitet
2. Batteriets livslängd
3. Normal laddning

Diagram över Xperia PRO:s långsiktiga batterihälsa.

Alla skärmbilderna visas endast i illustrativa syften.

5G-nätverk och tillgänglighet kan variera beroende på land, operatör, programvaruversion och användarmiljö.

Objektivets verkan motsvarar 35 mm brännvidd.

Specifikationer och funktioner

Xperia PRO är ett oumbärligt verktyg för proffs inom området och har HDMI-anslutning och 5G-teknik, så att du kan sända innehåll snabbare än någonsin. Den är också utformad för att bibehålla den bästa 5G-täckningen och kombinerar långvarig prestanda med hållbar design och en mängd kreativa möjligheter.
  • HDMI-anslutning

  • 5G-tekniken ger snabbare överföringshastigheter och låg latens

  • Extern bildskärmsfunktion

  • 6,5-tums 21:9 CinemaWide™ 4K HDR OLED-skärm

  • Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865

Mått
171 x 75 x 10,4 mm
Vikt
225 g
Vattentålig
Vattentålig (IP65/68)
Antal SIM
Hybrid med dubbla SIM
kapacitet
4000 mAh
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön