KAMEROR MED UTBYTBART OBJEKTIV

α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor

ILCE-6300 / ILCE-6300L / ILCE-6300M
Bild på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor

silverblack

Priser från:

Rek. Ca-pris

12 000,00 kr

(VAT)

Endast kamerahus

ILCE-6300

Rek. Ca-pris

12 000,00 kr

(VAT)

Kamerahus + 16–50 mm kraftfullt zoomobjektiv

ILCE-6300L

Rek. Ca-pris

13 000,00 kr

(VAT)

Kamerahus + 18–135 mm zoomobjektiv

ILCE-6300M

Inga tillgängliga prisuppgifter

Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor
Bilder på α6300 Kamera med E-fattning och APS-C-sensor

Funktioner

24,2 megapixel Exmor® CMOS-bildsensor

Den nya 24,2 MP Exmor® CMOS-sensorn höjer ribban för bildprestanda. På grund av koppartrådarna och det förbättrade kretssystemet kan du sänka kopplingslagret och få effektivare ljusinsamling. På så sätt kan du ta bilder med låg brusnivå med ett brett känslighetsomfång upp till ISO 51200. Användningen av koppar ökar läshastigheten och möjligheterna för avancerad 4K och inspelning i Full HD med 120 bilder/s.

Snabb BIONZ X™-bildprocessor

Hur frigör BIONZ X-bildprocessorns överlägsna hastighet, kraft och effektivetet den nya bildsensorns potential och känslighet? Med en algoritm som är optimerad för den nya bildsensorn för att skapa stillbilder och filmer med oöverträffad upplösning och återge fantastiska strukturer och detaljer, särskilt vid medelhöga till höga ISO-inställningar

425 AF-fasdetektionspunkter

Med flest (425) AF-punkters fokusyta och fasdetektion i världen som bidrar till att ge distinkt bred och kompakt AF-punktstäckning fokuserar α6300 mer exakt, effektivt och tillförlitligt på motiv i hela ramen.

0,05 sek. snabb autofokus

α6300 har världens snabbaste (0,05 sek.) AF-hastighet. Detta tack vare inbyggda autofokusprestanda i förbättrad snabb hybrid-AF och den otroligt effektiva BIONZ X™-bildprocessorn som kan hantera mängder av information med enastående precision

AF-spårningsteknik med hög densitet

Den nya AF-spårningstekniken med hög densitet gör att AF-punkter kan täcka området omkring motivet med ca 7,5 gånger högre densitet jämfört med 6000-modellen, vilket innebär otrolig skärpa och stabil spårning. Det är endast det här AF-systemet med fokusyta och fasdetektion som kan aktivera AF-punkterna smidigt och spåra motiv som rör sig inom ramen med så stor precision.

Snabb kontinuerlig Live View-inspelning

Filma händelserna med kontinuerlig bildtagning i hög hastighet med upp till 11 bilder/s. Eller välj bland tre hastigheter upp till 8 bilder/s, beroende på inspelningsförhållanden, för kontinuerlig Live View-inspelning med varje liten fördröjning på den elektroniska sökaren eller LCD-skärmen. Det ger en känsla av omedelbar inspelning med en optisk sökare.

AF med fokusyta och fasdetektion för objektiv med A-fattning

α6300 har AF med fokusyta och fasdetektion till och med när ett objektiv med A-fattning används med en monteringsadapter (LA-EA3) från Sony. Du kan alltså utnyttja autofokussystemets unikt breda täckning med 425 AF-punkter för fokusyta och fasdetektion samt snabb och smidig spårning både när du använder obektiv med E-fattning och andra objektiv.

XGA OLED Tru-Finder™

Med α6300 introduceras en XGA OLED Tru-Finder™ med hög kontrast, hög upplösning och skarp visning. Mörker och färger återges med fina detaljer, och det finns ett läge för att visa bilder med den högre bildhastigheten på 120 bilder/s (100 bilder/s). Det gör att händelserna blir jämna och snabbt går att spåra med den elektroniska sökaren.

4K-filminspelning

Via 4K-filminspelning i Super 35 mm-format med full pixelavläsning och ingen pixelbinning får du ca 2,4 gånger så mycket information som egentligen krävs för 4K (QFHD: 3840 x 2160). Sådana här omfattande data motsvarar faktiskt 6K-data, så de förmedlar tydligt den ultimata upplösningen i 4K-bilder.

Inspelning med 120 bilder/s i Full HD och 4x/5x slowmotion

Du kan spela in högkvalitativa Full HD-filmer, även för snabb fotografering i Full HD med 120 bilder/s (100 bilder/s) med AF-spårning med hög bithastighet upp till 100 Mbit/s. När bildhastighet är inställd på 30p (25p) eller 24p kan du spela in filmer i 4x/5x slowmotion internt.

S-Gamut-/S-Log-filminspelning

Med S-Gamut-/S-Log-filminspelning får du flexibiliteten att spela in mer uttrycksfulla filmer genom att utföra färggradering vid efterproduktionen. Gammakurvorna S-Log3 och S-Log2 har ett brett dynamiskt omfång (upp till 1 300 %) för att minska alltför ljusa eller mörka områden. α6300 har även imponerande 14 stopp i omfånget i S-Log3-gammainställningen. Kameran har även funktioner för S-Gamut, S-Gamut3 och S-Gamut3. Cine-färgrymd från Sony. *S-Log2 och S-Log3 är utvecklade för bildbearbetning.

Gå till hjälpguiden för skapare

Tyst fotografering

I läget för tyst fotografering utlöses slutaren ljudlöst, även vid kontinuerlig bildtagning upp till ca 3 bilder/s med AF-/AE-spårning. Det är alltså mycket praktiskt för fotografering av uppträdanden inomhus och naturliv utomhus, och i alla andra situationer där tystnad är viktigt. Du kan tilldela läget en anpassningsbar knapp för att stänga av/slå på det mer intuitivt och mindre störande.

One touch-fjärrkontroll/One touch-delning

Med One touch-fjärrstyrning kan du förvandla din smartphone eller surfplatta till en sökare/fjärrkontroll. Med One touch-delning kan du överföra foton/videor till din enhet för SNS-delning. Installera appen Edge Mobile via Wi-Fi på din NFC-aktiverade Android-enhet och upprätta en anslutning genom att hålla enheten mot kameran. Har du inte NFC? Det är inga problem, eftersom enheterna också går att para ihop med hjälp av ny QR-kodkompatibilitet.

Läs mer

Förbättrad snabb hybrid-AF för filmer

Nu gör snabb hybridautofokus filmen otroligt exakt, vilket gör det extra värdefullt vid 4K-inspelning. Systemet i α6300 har förutom mycket kompakta AF-punkter med fasdetektion justerbar AF-drivmotorhastighet och AF-spårningskänslighet. Det gör att du lättare kan uttrycka din kreativitet genom att manipulera skärpan så långt omständigheterna och din fantasi tillåter.

AF i fokusförstorare

Du kan till och med använda autofokus när du förstorar ett valt bildområde på sökaren eller LCD-skärmen för att till exempel få bättre skärpeinställning. Det här är utmärkt för makrofotografering där rätt skärpa är avgörande.

Autofokus med låsfunktion

Med den här funktionen bibehålls skärpan på rörliga motiv automatiskt. Fånga bara motivet som ska spåras i målramen och tryck på mittenknappen. Om du förlorar spårningen av motivet kan kameran identifiera motivet och återuppta autofokus med låsfunktion när motivet dyker upp igen.

Utöka flexibel spotmätning

När den valda AF-punkten förlorar spårningen av motivet eller inte är riktad mot ett rörligt motiv riktar funktionen utökad flexibel spot omgivande AF-punkter automatiskt så att du får tillbaka skärpan omedelbart.

Håll alltid fokus på ögat

Den mycket exakta ögonautofokusfunktionen (tillgänglig med AF-C) fokuserar automatiskt på motivets ögon, även om motivet rör sig. Med det här pålitliga och effektiva verktyget kan du ta fler lyckade porträttbilder. 

Hög ljudkvalitet (mikrofonterminal, XLR-adaptersats) 

Förutom att du kan ansluta mikrofoner går kameran att ansluta via en linjeingång till ljudenheter med professionell standard med XLR-terminal. Då måste du använda en XLR-adaptersats (XLR-K2M/XLR-K1M) som säljs separat och som gör det möjligt att ansluta till olika avancerade mikrofoner. På så sätt kan du göra fina ljudinställningar och få ljudinspelningar med hög kvalitet och låg brusnivå som anstår en seriös filmskapare.

Rena HDMI-signaler

Den här funktionen stöder 4K och Full HD och har en funktion för att skicka okomprimerat filmmaterial till en extern inspelare eller bildskärm. Bilden kan spelas in med kameran även när signaler sänds ut via den här funktionen.

Gamma Display Assist

Med den här nya funktionen kan du visa bilder med naturlig kontrast när du spelar in med S-Log Gamma-inställningen, konverterar S-Log2 och S-Log3 till ITU709-gamma (800 %) för att övervaka bilder eller kontrollera skärpan medan du förstorar en bild på LCD-skärmen eller i sökaren.

Förbättrad zebrafunktion

Enklare exponeringskontroll, särskilt vid inspelning med S-Log-gammainställningen. Välj en ljusstyrkenivå för videosignalen från 0–109 % och ställ in ett omfång mellan +10 och -10 % för den. Zebramönstret indikerar sedan vilka bildområden som uppnår nivån eller omfånget. En ny inställning för minsta ljusstyrkenivå varnar dig när du ska undvika högdagrar.

Tåligt kamerahus i magnesiumlegering

Med invändiga ramar och övre, främre och bakre skydd av magnesiumlegering är α6300-modellens robusta, lätta kamerahus tåligare än föregångarnas. Den här kompakta formen har utformats för stabil tillförlitlighet och stadig hantering för att tåla påfrestningarna vid fotografering i fält.  

Damm- och fukttålig

Få krångelfri fotografering och filmning i svåra miljöer tack vare omfattande damm- och fukttålighetsfunktioner som förhindrar att vatten och damm kommer in i kamerahuset. Åtgärderna innefattar tätning runt knappar och rattar, samt ett skyddande dubbelt strukturlager som kopplar samman paneler och komponenter tätt.

Robust objektivfattning

Styrkan och stabiliteten hos kamerahuset och objektivfattningen ger en stabil grund för montering och användning även av stora, tunga objektiv, t.ex. teleobjektiv och objektiv som används vid filminspelning.

Strömförsörjning via USB 

Kamerahanteringen kan drivas via USB-anslutning till en dator eller med ett bärbart batteri. På så sätt sparas kamerans batteri så att du kan använda kameran längre innan batteriet tar slut. När kameran är avstängd kan du ladda batteriet via samma anslutning.

14-bitars RAW-utgång

För RAW-inspelning hjälper en 14-bitars RAW-utgång och 16-bitars bildprocessor till att bibehålla maximal detaljrikedom och producera bilder av högsta kvalitet med snygga nyansövergångar. Formatet 14-bitars RAW (Sony ARW) ger optimal kvalitet för senare bildjustering (via Image Data Converter eller annan programvara).

ISO Auto – kortast slutartid

Motverka oskärpa i en bild med ett rörligt motiv genom att ställa in en slutartid där ISO-känsligheten börjar ändras när ISO AUTO (i P- eller A-läge, eller i Multi Frame NR) har markerats.

Filnamnsinställning

De tre första tecknen i filnamnet är nu anpassningsbara på kameran. Filnamnet startar med "DSC" som standard, men du kan ändra och ange tre valfria tecken. Det här gör att fotografer enkelt kan hantera filerna, särskilt när de arbetar med flera olika kameror i samma uppdrag.

PlayMemories Camera Apps™

Få kreativare uttryck i dina bilder med den här apphämtningstjänsten som gör att du kan lägga till nya funktioner för din kamera. Du kan använda Tidsförlopp för att spela in en serie bilder och kombinera dem, Smart-fjärrkontroll för att kontrollera inställningarna från en smartphone eller surfplatta, Himmel HDR (High Dynamic Range-bildbehandling), Stjärnspår, Livevisningsgradering, Utjämnad återspegling och andra appar. Obs! Tillgängliga tjänster varierar mellan olika områden.

Visa information

Capture One (för Sony)

Capture One Express (för Sony) är ett kostnadsfritt, prisbelönt redigeringsprogram som ger RAW-bearbetning av högsta kvalitet, enkel bildhantering och kraftfulla redigeringsverktyg. Capture One Pro (för Sony) kan köpas och ger ytterligare redigeringsverktyg samt fotografering direkt till datorn.

Fri nedladdning (gå till webbplatsen för Phase One)

Fungerar med iMovie och Final Cut Pro X

Den här produkten är kompatibel med Final Cut Pro X och iMovie.

Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Utveckla din fotografering med Imaging Edge-programmen. Använd ”Remote” för fjärrstyrd fotografering, ”Viewer” för att snabbt förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att omvandla RAW-data till högkvalitativa bilder för leverans. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera dina produktioner mer effektivt.

Läs mer

Specifikationer

Den ledande kameramodellen Sony α6300 APS-C med utbytbara objektiv har världens snabbaste 0,05 sek. AF med flest AF-punkter för fasdetektion (425), Exmor® CMOS-sensor med 24,2 effektiva megapixel, extra brett känslighetsomfång på ISO 100–51200, förbättrad 4K-filminspelning och XGA OLED Tru-Finder™.
  • Världens snabbaste (0,05 sek.) AF med flest (425) AF-fasdetektionspunkter i världen

  • Nyutvecklad 24,2 megapixel Exmor® CMOS-bildsensor

  • BIONZ X™ -bildprocessor

  • Stort känslighetsomfång på ISO 100 till 51200

  • 4K-filminspelning med full pixelavläsning/utan pixelbinning

Objektivkompatibilitet
Objektiv med E-fattning från Sony
Sensortyp
APS-C
Sensortyp
Exmor® CMOS-sensor av APS-C-typ (23,5 x 15,6 mm)
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 24,2 megapixel
ISO-känslighet (rekommenderat exponeringsindex)
Stillbilder: ISO 100–25600 (kan utökas till 51200), AUTO (ISO 100–6400, valbar nedre och övre gräns), filmer: Motsvarande ISO 100–25600, AUTO (motsvarande ISO 100–6400, valbar nedre och övre gräns)
Batteritid (stillbilder)
Ca 350 bilder (sökare)/ca 400 bilder (LCD-skärm) (CIPA-standard)
Sökartyp
XGA OLED, 1,0 cm (0,39-typ) elektronisk sökare (färg)
Bildskärmstyp
7,5 cm (3.0-typ) TFT-skärm i bredbildsformat

Vad innehåller förpackningen

Laddningsbart batteri NP-FW50, axelrem, kamerahuslock, lock till tillbehörssko, okularlock, mikro-USB-kabel

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger