E PZ 18–105 MM f4 G OSS

Fullständiga specifikationer och funktioner

SELP18105G

Rek. Ca-pris

7 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
APS-C
Brännvidd (mm)
18–105 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
27–157,5 mm
LINSGRUPPER/ELEMENT
12/16
Visningsvinkel (APS-C)
76–15°
Maximal bländare (F)
4
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
7
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,45 (vidvinkel)–0,95 m (tele)
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,11x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
Optisk SteadyShot
Zoomsystem
Kraftfull zoom

Storlek och vikt

Mått (D x L)
78 x 110 mm
Vikt
427 g

Fotnoter

*
"Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)" och "Bildvinkel (APS-C)" gäller med digitalkameror med utbytbara objektiv som har bildsensorer av APS-C-typ.

Vad innehåller förpackningen

  • Motljusskydd (ALC-SH128: blombladsform, bajonettyp)
  • Främre linsskydd
  • Bakre linsskydd
Placeholder

Funktioner

Bild på E PZ 18–105 mm f4 G OSS

Ett enda objektiv för olika fotobehov

Om du måste byta objektiv medan du filmar kan det hejda dig och skapa oönskade ändringar av bildkvaliteten. Oavsett om du tar stillbilder eller filmar är zoomintervallet på 18–105 mm (fullformat motsvarande = 27–157,5 mm) och kvaliteten på det här förträffliga G-objektivet mer än tillräckligt för de flesta fotosituationer, och dessutom har du den extra fördelen med smidig och kraftfull zoom.

Bild på E PZ 18–105 mm f4 G OSS

Suverän återgivning vid alla brännvidder

En avancerad optisk design som innehåller två ED-glaselement (extra låg spridning) och tre asfäriska element ger samma höga G-objektivbildkvalitet över hela zoomintervallet. Utmärkt skärpa och kontrast bibehålls genom hela bildområdet, vilket ger en naturlig och verklighetstrogen återgivning som skickligt fångar de mest subtila visuella nyanser.

Läs mer

Bild på E PZ 18–105 mm f4 G OSS

Zoomteknik hämtad från proffsutrustning

Sony Handycam®-tekniken har implementerats i SELP18105G för att säkerställa jämn och tyst zoomning som passar perfekt för filminspelning. För skärpeinställningen användas samma typ av proffsteknik, vilket ger jämn, tyst och följsam. Objektivets längd förändras inte när du zoomar eller ställer in skärpan. Dollyzoom är tillgänglig efter programvaruuppdatering.

Hämta programvara från supportwebbplatsen.

Bild på E PZ 18–105 mm f4 G OSS

Kontinuerligt variabel zoomhastighetskontroll

Lättåtkomlig kontroll av zoomhastighet via zoomreglaget på objektivhuset eller på zoomringen gör det möjligt att zooma smidigt samtidigt du har ett säkert och stadigt grepp om kameran. Det kan vara en betydande fördel för en jämn och stabil hantering, särskilt när du filmar.

Bild på E PZ 18–105 mm f4 G OSS

Fast maximal bländare på F4

Med en fast f4-bländare genom hela intervallet på 18–105 mm kan du zooma och komponera om bilder som du vill utan att behöva ändra exponeringsinställningarna. Till och med när du använder teleobjektivets högsta zoom kan du oftast fota utan att behöva öka ISO-känsligheten och potentiellt öka bruset.

Bild på E PZ 18–105 mm f4 G OSS

G-objektivets vackra bokeh

G-objektiv är kända för sin vackra, mjuka bakgrundsbokeh. En 7-bladig cirkelformad bländardesign är en del av skälet, och den förbättrar jämnhet och ger naturliga ljusa högdagrar. Jämn bakgrundsoskärpa kan göra att motiven verkligen utmärker sig i bilder med nästan tredimensionellt djup.

Bild på E PZ 18–105 mm f4 G OSS

Skarpt och klart i alla situationer

Inbyggd bildstabilisering med optisk SteadyShot kompenserar för kameraskakningar som kan orsaka oskärpa vid fotografering utan stativ. Du tar lättare skarpa och tydliga nattbilder och inomhusbilder i svag belysning utan att höja ISO-talet och riskera ökat bildbrus.

Läs mer