Rek. Ca-pris

4 500,00 kr

(VAT)
330

3.9 baserat på 330 kundrecensioner

107
133
61
18
11
Bildkvalitet

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Obs! Produktrecensioner kan innehålla olika varianter av produkter. Vissa produktvarianter, tjänster eller -funktioner som omnämns i produktrecensionerna kanske inte är tillgängliga i alla länder.

Positiv recension som var till mest hjälp
0

Ottimo acquisto

SELP1650 2015-01-04 av SIXX_SIXX_SIXX (Italien) Godkända kund Godkänd

Ho acquistato una Sony a6000 in kit con il 16-50 pensando fosse la solita lente da kit, ma mi sono dovuto ricredere subito! Ottimo acquisto sul serio. Ottima lente "tuttofare" di dimensioni ridotte che mi permette di avere sempre la macchina con me. Aggiungo alcuni scatti effettuati in condizioni un po' "tirate" (luce forte con ombre, notte senza uso del cavalletto e uno scatto per provarne il bokeh, con un diaframma massimo di f3.5) e anche se non sono belle foto danno l'idea della buona qualità della lente. Ho abbassato leggermente la qualità per motivi di "peso" per poterle inviare.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

7

0

Kritisk recension som var till mest hjälp
0

Smart compromise

SELP1650 2014-06-23 av maistora (Storbritannien)

I got the E PZ 16-50mmas the kit lens with a Nex 5R in early 2013. Before that I was using the 18-55 mm kit lens with a first-generation Nex-5. My first impressions were inevitably influenced by the comparison: - the 16-50 is significantly smaller and lighter than the 18-55. I love this, because compactness is a high priority for my needs. With this lens I had a truly pocketable camera, like the old Nex with the 16mm pancake, but with a versatile zoom instead. - the lens struck me as visibly sharper than the old kit. I hadn't updated the firmware of the 18-55 for phase focussing, and the new lens came witth this capability as native. And the old body didn't have phase focus at all, so the combination 5R+16-50 was notably faster to focus and produced sharper images than the Nex-5 + 18-55. - This is where the good news ended. I started discovering some of the lens's deficiencies. It produces less even focus from centre to periphery: while sharpness in the centre is higher, the corners more visibly lose fine detail than on the older kit. - Image quality challenges are most prominent at the wide end: at 16mm the RAW (ARW) image is much more distorted than the fixed-length 16mm pancake. It can look almost like 'fish-eye' (especially with urban shots with lots of off-centre straight lines). - There is also heavy vignetting - darkening of the periphery. In addition to the gradual darkening, a completely black circular vignette can occur from the thinnest add-on like a simple filter in front of the lens, or a (properly wide) lens hood. As the corners get less light and less detail, noise becomes more apparent there, even at moderate ISO values like 400-800. Any low-light shots of detail-rich scenes at the wide end of the zoom would disappoint with below-average image quality. Not what one would expect from Sony?.. -The workaround: shooting in JPEG produces, counter-intuitively, better images than RAW. How can this be? Simply, Sony are aware of the lens limitations and the in-camera conversion includes correction algorithms, that largely neutralise the geometric distortion and the darkening of corners. - This is when I discovered Lens Profils in Lightroom. I had never used them before, because other lenses needed less correction. With the correct lens profile for the 16-50 lens, post-processing corrections on the PC are even better than the in-camera ones. From 'bad' originals you can get results anywhere from 'acceptable' to 'very good'. The lens-specific corrections cover not only distortion and vignetting, but also chromatic aberration (colour fringing) and fine-tuning all parameters can produce crisp, excellent looking images. Conclusion: Knowing the lens limitations and applying the right post-processing corrections allows you to deliver high quality images with the E PZ 16-50mm. I own a number of higher-quality Sony and non-Sony lenses, prime (fixed-length) and zooms - but nothing beats the humble 'kit zoom' for the combination of versatility and compactness that makes it my go-to lens for all situations when I don't carry a camera bag and need a camera in my pocket or in my laptop case. Some of my images produced with this lens have won awards or were sold via Getty Images. Attached are examples of different subjects and light conditions;

Bildkvalitet

Mellan

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Genomsnittlig

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

27

0

330 Kundrecensioner

0

Ottima per iniziare

SELP1650 2022-01-15 av StefaninoPRO (Italien)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Klein, licht en handig.

SELP1650 2022-01-08 av Cancer39 (Nederländerna)

Reeds enige tijd in gebruik en ben zeer tevreden over scherpstelling/focus.

Bildkvalitet

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Ottimo compagno per la ZV-E10

SELP1650 2021-12-28 av rrgraphic (Italien)

Un prodotto interessante, seppur non di alta gamma svolge bene il suo compito. Apprezzabile lo zoom elettrico, molto comodo per le riprese video.

Bildkvalitet

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Selbst für KIT-Objektiv schlecht

SELP1650 2021-12-28 av jh108 (Tyskland)

Wurde vor Weihnachten gekauft, aber nicht zu empfehlen. Das Objektiv ist billig verarbeitet und macht komische Geräusche. Es ist von der Farbqualität extrem schlecht und hinterlässt schwarze Markierungen auf dem Bild. Lieber ein paar Euros mehr investieren in ein gescheites Objektiv, dass die Fotografie von Anfang an Spaß macht und man nicht nochmal in ein anderes Objektiv Geld investieren muss.

Bildkvalitet

Dålig

Design

Dålig

Enkel att använda

Dålig

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Sony Support DE
2022-01-06

Hi jh108,

Vielen Dank für dein Feedback. Das tut uns leid zu hören, dass du Probleme mit der Farbqualität hast. Wir leiten dein Feedback gerne weiter, damit es berücksichtigt wird.
Solltest du noch Hilfe benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: http://bit.do/fMnKn.
(Kopiere den Link und füge ihn in ein neues Browserfenster ein).
Hadir @Sony DE

0

Einfach Super

SELP1650 2021-11-16 av Felix007m82 (Tyskland)

Ich kann nichts negatives berichten. Bin zwar Anfänger aber bin sehr zufrieden.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Lente scadente

SELP1650 2021-11-02 av Black Star (Italien)

questa lente data in dotazione con la fotocamera pffre a malapena il minimo indispensabile

Bildkvalitet

Mellan

Design

Genomsnittlig

Enkel att använda

Genomsnittlig

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Supporto alla clientela Sony
2021-11-04


Ciao,
Grazie per il feedback.
Ci dispiace sentirlo. Prova a contattarci qui per poter aiutarti meglio: https://cutt.ly/6nV2bdL (Copia e
incolla il link in una nuova finestra del tuo browser).
Marwa @SonyIT

0

Perfecte kitlens

SELP1650 2021-10-19 av WilmarvandenBerg (Nederländerna)

Zeer fijne kitlens om als beginner mee te starten. Licht in gewicht en makkelijk mee te nemen op reis. Perfect om in combinatie te gebruiken met de SELF55210.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Good compact lens but bad vignetting

SELP1650 2021-10-15 av Inspiredron (Storbritannien)

This lens is, in concept, an excellent lens for the Sony 600 series cameras for around town and for indoor photography. It distorts very littel but very bad vignetting is a recurrent problem. The vignetting seems to be independent of the aperture used and although Lightroom wil correct it the inevitable cropping of the frame is irritating. 5 stars for its compactness, lightness and range of focal length but 2 stars off for the vignetting

Bildkvalitet

Mellan

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

Svar från Sony support team
2021-10-18


Hi Inspiredron,

Thank you for your feedback.
We recommend checking the following link to understand more about vignetting: https://bit.ly/3nm2EB5. If the
issue persists, we would like to be able to offer some assistance, so please don't hesitate to contact us using the details here: https://bit.ly/2V...


Hana @Sony support UK

0

Super fijn lensje voor landschapjes

SELP1650 2021-10-15 av Cynthia V (Nederländerna)

Ik werk er nu ongeveer een jaar mee. Hij is super klein, licht en werkt gemakkelijk. Fijn breed beeld vanaf de 16mm. qua zoom mag het enkele mm meer zijn

Bildkvalitet

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Das Falsche Kit-Objektiv

SELP1650 2021-10-14 av Daniel Staggenborg (Tyskland)

Ich hab mir dieses Objektiv im Kit mit der 6400 geholt und bin enttäuscht worden. Das Objektiv ist zwar klein und somit mobil, aber im Vergleich zur anderen Kit-Lense und anderen Objektiven sehr schwach. Besonders als statische Kamera mit Clean HDMI gab es Probleme mit dem Autofokus, der zu konstantem Flimmern geführt hat. Ich musste die Kamera mit manuellem Fokus betreiben, damit sie nicht im Hintergrund immer flimmert. Andere Objektive sind weitaus besser!

Bildkvalitet

Dålig

Design

Mellan

Enkel att använda

Mellan

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Sony
2021-10-18

Hi Daniel,
wir haben dein Feedback gelesen. Da wir mehr Informationen benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: http://bit.do/fKeMk (kopiere den Link und füge ihn in ein neues Browserfenster ein).
Ali @Sony DE


0

goed lensje

SELP1650 2021-10-13 av Opslot345 (Nederländerna)

Deze lens bij kid geleverd gekregen, voldoet goed als standaard lens.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Zeer compact, maar ten koste van beeldkwaliteit

SELP1650 2021-10-13 av leon_hazenoot (Nederländerna)

Na mijn 16-70 f/4 had ik deze aangeschaft om van mijn a6500 echt een compacte camera te maken. Helaas viel de beeldkwaliteit erg tegen. Zelfs met landschapfotografie was het niet veel soeps. Miste de scherpte, bij portraiten was dit ook duidelijk zichtbaar en met architectuur was er ook nog eens een flinke vervorming. Handig voor een dag wanneer je echt je A6500 gewoon in je jaszak mee wil nemen, maar verwacht geen sublieme foto's.

Bildkvalitet

Mellan

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Customer Support
2022-01-25

Hallo Leon_hazenoot,

Bedankt voor je beoordeling.
Vervelend te horen dat je niet tevreden bent met de beeldkwaliteit van de lens.
Door middel van de onderstaande link willen wij je vragen contact met ons op te nemen zodat wij je hierbij verder kunnen helpen.
Voor verdere ondersteuning kan je altijd even contact met ons opnemen met behulp van de onderstaande link.
https://cutt.ly/mTLicVp

Groeten,
Dalia @Sony Support NL

0

Très bon objectif standart

SELP1650 2021-10-13 av TL0124 (Frankrike)

Vissé sur un Nex 3n, il donne de bonnes photos. Léger compact et pas si fragile que le décrit la presse

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Als Start-Objektiv ok

SELP1650 2021-10-13 av GBuerg (Tyskland)

Objektiv war als Kit Objektiv dabei. Als Start Objektiv ok

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Sehr gutes Objektiv

SELP1650 2021-10-13 av HeRein (Tyskland)

Habe die Alpha 6000 und die Alpha 7M2, diverse Objektive seit etwa einem Jahr. Bin von der Handhabung, der Qualität und den Ergebnissen sehr zufrieden.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Extrem kompaktes Objektiv

SELP1650 2021-10-13 av Frank Richter (Tyskland)

Preis Leistungsverhältnis super extrem Kompakt und ordentliche Bildqualität

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Le E PZ 16-50 mm est un super compagnon

SELP1650 2021-10-13 av Johan Solutions Digitales (Frankrike)

Pour tout dire, j'en ai 2 :-) un sur le A6000 et un second pour le a6400. Pourquoi ? 1) Parce qu'il est stabilisé 2) Parce qu'il est petit 3) Parce qu'il est polyvalent 4) Parce qu'il est léger 5) Parce qu'il est pas cher

Bildkvalitet

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

Leider Defekt

SELP1650 2021-10-13 av Dennis1507 (Tyskland)

Die Kamera macht tolle Fotos und ich nutze diese gern. Leider ist die Kamera nach nur einem Jahr defekt. Zur Zeit hoffe ich auf eine Reparatur durch den Verkäufer.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Objectif 16-50mm

SELP1650 2021-10-13 av Jo__Zola (Frankrike)

Cet article top quand on est bien exposé, il fait le job. Dommage peu lumineux 'mais en pleine journée top.

Bildkvalitet

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Schönes Objektiv

SELP1650 2021-10-09  (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Das Objektiv habe ich zusammen mit der Alpha 6000 erworben. Bin begeistert. Liefert tolle Bilder.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Gutes Kitobjektiv

SELP1650 2021-10-04 av Fotohörby (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Es ist das Standardobjektiv. Klein und handlich! Es gibt Bessere die aber kaum zu erschwingen sind!

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Design

Genomsnittlig

Enkel att använda

Genomsnittlig

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

zoom funzionale

SELP1650 2021-10-04 av Piero 2021 (Italien)

Ho acquistato questo zoom insieme al corpo macchina Alpha 6100 e lo trovo molto buono e versatile. E' compatto e leggero, comodo il comando dello zoom elettrico e silenzioso per i video. Ben corretta la distorsione sia a 16 mm che a 50 mm e la tenuta ai riflessi e alla vignettatura. Sono ampiamente soddisfatto.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Sony support
2021-10-06


Ciao,
Grazie per il feedback e siamo lieti che il nostro prodotto sia stato di tuo gradimento.
Marwa@Sony Support IT

0

Scherpe foto’s

SELP1650 2021-09-16 av Kykje (Nederländerna) Godkända kund Godkänd

Prima om mee te beginnen. Maakt in alle standen en instellingen mooie, scherpe foto’s.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Top qualité

SELP1650 2021-09-13 av Richard59620 (Frankrike) Godkända kund Godkänd

J’ai acheté cet objectif pour compléter un boitier nu Sony ZV-E10. L’ensemble est top! Qualité des photos, rapidité de l’autofocus, etc. Que des qualités! Pour mon usage vlog et photo d’ambiance, je n’ai pas atteint ses limites! C’etait mon premier appareil Sony et le premier objectif, mais pas les derniers!! Je recommande!

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Keurig nette lens om mee te beginnen

SELP1650 2021-09-04 av Dik1958 (Nederländerna)

Nette en goede lens voor een redelijke prijs later evt een betere zoomlens aanschaffen

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Genomsnittlig

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Besser als sein Ruf!

SELP1650 2021-08-05 av Findus Bewertungen (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Die Beste Kamera bringt nichts wenn sie im Schrank liegt!! Mit dem Objektiv bleibt die 6000 Serie klein und tranportabel.

Bildkvalitet

Mellan

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Semplice da usare basica nel software

SELP1650 2021-07-20 av Acrux (Italien) Godkända kund Godkänd

Ho acquistato 15 giorni fa la fotocamera come seconda , semplice da usare fin troppo basica comunque va bene

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Ottimo per iniziare

SELP1650 2021-07-12 av AM02 (Italien)

Ho comprato questo obbiettivo insieme a una a6000 e devo dire che per iniziare. è un buon obbiettivo tuttofare fa il suo dovere senza troppe pretese

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Qualität

SELP1650 2021-07-06 av snowfrance (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Obwohl das Objektiv nur sehr selten benutzt wurde und ansonsten sicher in einer Fototasche verstaut wird, wurde es vor kurzen von meiner Alpha 6000 nicht mehr erkannt. Da andere Objektive erkannt werden, muss es sich um einen Fehler des Objektives handeln. Sehr schade, aber eine Reparatur lohnt sich da nicht, daher muss es wohl ersetzt werden.

Bildkvalitet

Mellan

Funktioner

Mellan

Design

Mellan

Enkel att använda

Mellan

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Very Disappointing

SELP1650 2021-06-14 av Kenny647 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

I obtained this lens as part of an ILCE-6000L kit. The day after I purchased the kit I took the A6000 with this lens on a trip and over a period of 2 hours or so I shot 74 pictures at various focal lengths and apertures. The definition in all cases was very soft with the centre of the frame disappointing and the edges totally unacceptable. I have now disposed of this lens (after just 5 days) in part exchange for a vastly superior Sony Lens with which I am very happy.

Bildkvalitet

Dålig

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Genomsnittlig

Enkel att använda

Genomsnittlig

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

Svar från Customer Support
2021-06-16

Hi Kenny647,

Thank you for your review.
We're sorry to hear that you've disposed of your lens. We'd have loved for you to contact us to provide us with more information to ensure we can help you using the details in the following link: https://bit.ly/2NwYLXL

Sony Support UK

0

Sehr gutes Objektiv

SELP1650 2021-05-19 av Spike36 (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Ich bin vor kurzem erst zu Sony gewechselt, ich muss sagen ich bin sehr zufrieden mit dem Objektiv und mit der Kamera. Kann ich nur weiter empfehlen.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Very small and cheap starter lens

SELP1650 2021-04-18 av Bandi123 (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Pros: small, easy to pocket, good for vloging in bright environment, descent Lende for taking typical use case pics between 16-50mm range and works as good compact setup. Cons: you quickly overshoot the f3.5 beyond f4.0 after 20mm zoom, if weight is not a factor to carry then f4.0 18-105mm would be great choice for Allrounder coverage when on travel. The OSS zoom makes more noise and it’s. It good, when powered on or off the lens makes noisy and fast barrel move which is not pleasant, lens build is not good as it wobbles. This lens is okay only to start with and consider overall daily usage and it’s cheaper when purchased with bossy as a kit lens. An inexpensive lens which can be packed for a risky shoots and rugged use.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Customer Support
2021-04-21

Hi Bandi,
Thank you for your feedback. As part of the normal operation, the sound of the lens and camera operation may be recorded when the power zoom is used while shooting movies. Using the zooming lever to zoom may reduce the sound that is recorded.
On certain cameras it is possible to connect an external microphone. By using an external microphone it is possible to minimise the amount of operation sound from the camera to be recorded, for example if the microphone is placed at some distance from the camera.
Sony Support DE

0

Great along with Alpha6000

SELP1650 2021-04-08 av OctavianJ (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

Together with Alpha6000, this lens is a powerful tool for a beginner photograph. The shots are also very clean and the lens does a right job for some macro photography, and very good one for portraits, pets and sceneries. It is perfect for learning photography as a beginner.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Brauchbares kompaktes Kitobjektiv

SELP1650 2021-03-23 av SSchuster (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Für ein Kitobjektiv brauchbar. Sehr kompakt gebaut.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Just the camera i was looking for

SELP1650 2021-03-16 av NR98 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

I bought the lens with the camerabody a few weeks ago and I already love it. In school we have photography and this lens is perfect for it. All my pictures have really good quality.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

1

Svar från Customer support
2021-03-18

Hi NR98

Welcome to the Sony family!

We're glad you like your new lens and hope you enjoy it for years to come.

If you need any assistance don't hesitate to contact us: http://bit.ly/UkSCntct

Sony support UK

0

Ottimo

SELP1650 2021-03-01 av Enrico280953 (Italien)

Soddisfattissimo e ottimo prezzo, qualitativo e facile da usare

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Gutes Objektiv mangelhafte Verarbeitung

SELP1650 2021-02-26 av Boerne (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Von der Bildqualität ist das Objektiv super, auch der Autofokus ist blitzschnell. Allerdings wackelt es etwas (hat keinen Einfluss auf Funktionalität)... Sonst kann man es wirklich weiter empfehlen!

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Customer Support
2021-03-01

Hi Boerne,
bei Verwendung eines Objektivs mit eingebautem elektronischen Motorzoom wie des SELP18105G, SELP1650 oder SELP18200 kann beim Halten des Objektivs eine Vibration spürbar sein. Dies ist keine Fehlfunktion. Solltest du noch Hilfe benötigen, kontaktiere uns bitte direkt. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: https://bit.ly/3c4ykDQ
Sony Support DE

0

Ottime funzionalita'

SELP1650 2021-02-23 av Anto61 (Italien)

Sono soddisfata di questi articolo...................

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Buon rapporto qualità prezzo

SELP1650 2021-02-21 av Salvo70 (Italien) Godkända kund Godkänd

Acquistato in kit con la a6400, solo perché consigliato da utenti di un forum, mi sono dovuto ricredere: il rapporto qualità prezzo è davvero molto buono. Leggero, non ingombrante, buona nitidezza, buona stabilizzazione, per le uscite leggere è un buon compagno.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Buono come kit lens

SELP1650 2021-02-12 av Giacomo JJ (Italien) Godkända kund Godkänd

Ho ricevuto questo obiettivo con la sony A6400. E' un buon obiettivo ma la focale variabile scolorisce l'immagine o la ripresa ogni volta che si zoomma.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Customer Support
2021-02-15

Ciao, ti ringraziamo per il feedback.

Ci dispiace sentirlo. Quando si usa l’obiettivo, gli angoli dello schermo diventano più scuri rispetto alla parte centrale. Per ridurre questo fenomeno (denominato vignettatura) ridurre l’apertura di 1 o 2 valori.
Servizio di supporto Sony Italia

0

Buona qualità con la compensazione interna.

SELP1650 2021-02-03 av Maxiemixer (Italien)

E' un buon obiettivo da tenere sempre sulla macchina, a mo di copriobiettivo. Per il video è sorprendentemente funzionale.

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Un objectif idéal pour les débutants

SELP1650 2021-01-25  (Frankrike) Godkända kund Godkänd

Cet objectif est idéal pour s'entraîner à la photo et bien prendre en main son boitier

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Compact lens perfect for apsc

SELP1650 2021-01-15 av Paul_123 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

I got this lens bundled with the Sony a6000 for a minimal price and although the image quality isn't amazing, the lens on my rx100va is sharper, it's so compact and a great focus length that for travelling with it is perfect.

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Funktioner

Utmärkt

Design

Bra

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

Svar från Customer Support
2021-01-18

Hi Paul_123,

Thank you for your review.
We're glad to hear that you're enjoying your lens and hope you continue to enjoy it for years to come. We're happy to welcome you into the Sony family!
If you need further assistance you can contact us using this link: https://bit.ly/2NwYLXL

Sony Support UK

0

ECCEZIONALE

SELP1650 2021-01-11 av Mari59 (Italien)

Articolo pratico e "tascabile" ottimo rapporto qualità prezzo.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

erg fijn lensje

SELP1650 2021-01-07 av Fotomanneke (Nederländerna) Godkända kund Godkänd

Speciaal gekocht voor natuur en portret fotografie, ben erg tevreden met het resultaat.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

prachtige foto's

SELP1650 2021-01-06 av Jacq56 (Nederländerna)

Helaas werkt het weer nog niet zo mee dat ik elke dag nu fotografeer maar wat ik er mee gemaakt heb is allemaal prachtig .

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Zoom de kit !

SELP1650 2020-12-12 av Magnolias (Frankrike)

Ce zoom est petit , super léger. Il "offert" quand il est en kit . En effet quand j'ai acheté ; le kit était moins cher que le boitier nu ! Les performances optiques permettent juste des tirages de base mais pas les agrandissements ( 20*30 /30*45 ... )

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Immer gut ein KitObjektiv in der Tasche zu haben.

SELP1650 2020-12-10 av Marcelo Wldr (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Am Blackfriday gekauft, verwende es immer wieder Mal trotz anderer Objektive

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

zeer goede lens om te starten

SELP1650 2020-12-06 av arjasiebe (Nederländerna) Godkända kund Godkänd

prefecte lens om mee te beginnen voor mij. Kan er zeer goede foto's mee maken ( mijn mening)

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Buon obiettivo base con zoom

SELP1650 2020-12-01 av Kurama90 (Italien) Godkända kund Godkänd

compatto e leggero, e le fotografie fatte in condizioni di luce ottimali sono di buon livello, sia in termini di nitidezza che resa cromatica. Invece con condizioni di scarsa illuminazione, la resa comincia a calare.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Customer Support
2020-12-03

Ciao, ti ringraziamo per il feedback.

Siamo contenti che tu sia soddisfatto dell'obiettivo SELP1650.
Quando si usa l’obiettivo, gli angoli dello schermo diventano più scuri rispetto alla parte centrale. Per ridurre questo fenomeno (denominato vignettatura), ridurre l’apertura di 1 o 2 valori. Quando si utilizza un flash, effettuare la ripresa ad almeno un metro di distanza dal soggetto. Con determinate combinazioni di obiettivo e flash, è possibile che l’obiettivo ostruisca parzialmente la luce del flash, producendo un’ombra nella parte inferiore dell’immagine.
Servizio di supporto Sony Italia

0

Obbiettivo generoso e versatile

SELP1650 2020-11-30 av elleffe_colors (Italien) Godkända kund Godkänd

Si tratta di un obbiettivo valido, abbastanza luminoso e utile in diverse occasioni fotografiche macro , street, landscape, puoi portare a casa ottimi scatti senza le pretese di un F1,2 con immagini dettagliate, ben fatte e con una dimensione e peso portabili e giusta.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Super für Anfänger

SELP1650 2020-11-01  (Tyskland)

Leicht zu bedienen und für den Anfang echt spitze. Jedes Motiv kann fotografiert werden und verständlicher Umgang.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Useful Kit Lens

SELP1650 2020-10-23 av Lennyuk (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

the 16-50mmm Powerzoom E mount lens with OSS is a fantastic kit lens option at a very good price point.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

Excellent lens

SELP1650 2020-10-06 av Swilk (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

Great for wide angle and 50mm shots. My only reservation is the lens cap which doesn’t fit very well and will be easily lost. I got a great deal with this, the a1600 camera body and 55-210 zoom.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

2

0

0

Gutes Allround Objektiv

SELP1650 2020-10-06 av mihajeftimin (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Gutes Standard-Zoom, der Zoom-Schieber an der Objektivseite ist etwas gewöhnungsbedürftig. Macht sehr gute Fotos und lässt sich auch gut manuell fokussieren.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

Recensione da principiante

SELP1650 2020-09-12 av fedetade (Italien) Godkända kund Godkänd

Ho comprato questa ottica in un pacchetto con la alpha6100 e un'altra ottica 55/210 È sicuramente un'ottica buona, ma sento che gli manca qualcosa, è solo una sensazione, questa è la mia prima mirror less e sono solo agli inizi.

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Good

SELP1650 2020-09-08 av Ruggo (Storbritannien)

Kit lens came with my Sony a6100, small nice quality

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

1

0

gutes Objektiv

SELP1650 2020-09-05 av Diddi64 (Tyskland)

brauchbares Objektiv mit guter Qualität, kann ich durchaus empfehlen

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

New camera and lens

SELP1650 2020-08-24 av MG John (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

I bought the 6100 with the lens as a replacement for my A58. It is smaller, lighter and the pictures so far have been great. Really leased with the purchase.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

Ottimo prodotto per l'uso che ne faccio.

SELP1650 2020-08-23  (Italien)

Lo posseggo ormai da tempo e ne sono molto soddisfatto.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Genomsnittlig

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Best kit lens I've had

SELP1650 2020-07-30 av Chuckles1989 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

Sold my DSLR gear a few years back and regretted it, now starting again but decided to go mirrorless primarily for the reason i wanted something light and compact for my honeymoon. Went for the A6000 and kit lens mostly because I couldn't justify the extra money for the later models when I only shoot stills. Have to say this is the best kit lens on a starter camera. Gives you ease and flexibility, granted has limitations but a good out of the box lens and base to start collecting more glass. Awesome camera as well, better than any Nikon I've had.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

2

0

0

117grammes stabilisé qui te sauve ta prise de vue

SELP1650 2020-07-27 av airv (Frankrike) Godkända kund Godkänd

C'est un zoom un peu léger au niveau focale (16-70 aurait été parfait) mais il ne pèse rien et est extrêmement petit (je suis sur un 28-70 2.8L qui pese +800g sans le convertisseur) et en plus il est stabilisé ................tout ça pour 100€, franchement faut l'avoir toujours dans son sac .....ah oui pour les vidéos sur un gimbal c'est parfait aussi car + leger a bout de bras.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Compatto e nitido Q. B.

SELP1650 2020-07-03 av puglisi219 (Italien) Godkända kund Godkänd

Uno dei motivi per cui ho acquistato la piccoletta A6400

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Perfect for Travel - good range of focal length

SELP1650 2020-06-29 av Allen999 (Frankrike) Godkända kund Godkänd

Perfect for all work, Traditional lens for beginners

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Leggero e pratico

SELP1650 2020-06-29 av paso54 (Italien) Godkända kund Godkänd

Ottimo per paesaggi e street, leggero e poco ingombrante. per avere buoni scatti è da usare almeno in F8

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Facilité d'utilisation, bonne qualité

SELP1650 2020-06-29 av Lucpp (Frankrike) Godkända kund Godkänd

Je l'ai acheté il y a 6 ans et il fonctionne tjs aussi bien

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Ideal size for the A6000 series cameras

SELP1650 2020-06-26 av Woodkeeper (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

I have just upgraded my A6000 to an A6400 which has the same lens in the kit. It is a nice compact lens, light and very portable. In my experience with my older camera the quality is good and I am hoping the new one will be the same.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

1

0

Ganz gut

SELP1650 2020-06-18 av Maccomania (Tyskland) Godkända kund Godkänd

3 Wochen in Benutzung. Ist ok war halt im Kit. ist halt kein hochwertiges objektiv das ich mir für den UVP kaufen würde. Aber war halt in dem Kit preislich unschlagbar

Bildkvalitet

Genomsnittlig

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Super

SELP1650 2020-06-18 av Francis24 (Frankrike)

Acheté récemment, compact pratique idéal pour la photo en voyage... Conforme a mon attente

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

QUALITA-PREZZO TOP

SELP1650 2020-06-08 av skiX005 (Italien)

Acquistando la Sony a6400 ho preso il kit contenete questa lente e sono davvero contento della qualità dell'immagine e dei colori che restituisce. Se dovrei acquistarla ex-nuovo lo farei ad occhi chiusi versatile, piccola, comoda, economica. La messa a fuoco è ottima e va bene sia per video che per foto.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Bra

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Gutes Kit- Objektiv

SELP1650 2020-05-28 av Tusnelda (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Habe dieses Objektiv jetzt seit einiger Zeit an meiner Kamera. Der Fokuspunkt sitzt perfekt und die Fotos sind scharf. Einen mangel hat das Objektiv. Es besitzt keine Sonnenblende. Habe mir dann eine zusätzliche Sonnenblende dazu gekauft, leider ist dann das Objektiv oberhalb einer Brennweite von ca. 30 - 35 mm wegen extremer Rand Abschattung überhaupt nicht mehr zu gebrauchen

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Genomsnittlig

Design

Bra

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

Svar från Sony
2020-06-01

Hi Tusnelda,

danke für dein Feedback. Da wir mehr Informationen benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: https://bit.ly/3ceLq0x (kopiere den Link und füge ihn in ein neues Browserfenster ein).

Sony Support Team

0

Kompakt und gut

SELP1650 2020-05-24 av thomaswdorf (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Das Objektiv ist ideal für die handliche Alpha 6000, es ist sehr kompakt und leicht und die Bildqualität ist für ein "immer dabei Objektiv" absolut ausreichend. Für höher Ansprüche oder spezielle Anforderungen muss dann sowieso etwas entsprechendes herhalten.

Bildkvalitet

Bra

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0