FE 90 mm f2,8 MAKRO G OSS

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL90M28G

Rek. Ca-pris

13 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
90 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
135 mm
LINSGRUPPER/ELEMENT
11/15
Bildvinkel (35 mm)
27°
Visningsvinkel (APS-C)
17°
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,28 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
1,0x
Filterdiameter (mm)
62 mm
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
Optisk SteadyShot

Storlek och vikt

Mått (D x L)
79 x 130,5 mm
Vikt
602 g

Fotnoter

*
"Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)" och "Bildvinkel (APS-C)" gäller med digitalkameror med utbytbara objektiv som har bildsensorer av APS-C-typ.

Vad innehåller förpackningen

  • Motljusskydd (ALC-SH138: rund form, bajonettyp)
  • Främre linsskydd
  • Bakre linsskydd
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

G-objektivets hyllade bakgrundsbokeh

Vacker bakgrundsbokeh är synonymt med G-objektiv, och det kan verkligen få motivet att sticka ut. Varje objektiv kalibreras individuellt och det ger garanterat optimal kompensation för sfärisk aberration. Det ger jämna konturer utan ett spår av ful oönskad oskärpa. Niobladig cirkelformad bländare bidrar även till ursnygg bokeh.

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Genomgående skärpa i bilderna från makro till oändlighet

Makroobjektiv används ofta för en mängd olika fokuseringsavstånd. Därför har en flytande fokuseringsmekanism implementerats som ger optimal dämpning av närbildsaberration. Det flytande fokussystemet ger ett mindre objektiv samtidigt som enastående skärpa upprätthålls över hela bildområdet, från oändlighet till närgränsen.

Ta reda på mer

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Precis och tyst skärpa för stillbild och film

Två fokusgrupper i en flytande skärpekonfiguration drivs av ett nyskapande DDSSM-system (Direct Drive Super Sonic wave Motor) som ger jämn och exakt positionering av de relativt tunga linser som möjliggör makroförstoring i fullformat. Det här systemet är anmärkningsvärt tyst. Det är därför perfekt för filminspelning och fotografering av djur och insekter.

Ta reda på mer

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Skarpa och tydliga bilder utan stativ

Trots att stativ ofta anses nödvändigt för att få skarpa makrofoton gör bildstabiliseringstekniken inbyggd optisk SteadyShot (OSS) att du kan ta skarpa makrobilder utan stativ. Den tunga stabiliseringslinsen drivs av en följsam linjär motor för snabb, exakt stabilisering.

Ta reda på mer

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Snabb växling mellan automatisk/manuell skärpa

Om du måste flytta ögat från sökaren för att växla mellan automatisk och manuell skärpa missar du troligen fototillfället. På det här objektivet kan skärperingen, där handen normalt vilar medan du filmar, enkelt skjutas fram och tillbaka för att växla mellan manuell skärpeinställning och autofokus. Halkfri yta ger pålitlig drift.

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Skärpelås när du behöver det som mest

När du trycker på skärpeknappen på objektivhuset låser du skärpan direkt vid aktuell inställning tills knappen släpps upp igen. Du kan även använda skärpeknappen till att låsa skärpan när du fotograferar i läget kontinuerlig autofokus.

Ta reda på mer

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Välj fokuseringsområde för snabbare autofokus

Inställningen för begränsning av fokuseringsområde kan ställas in på närliggande eller avlägsen skärpeinställning, beroende på motivet. Det begränsar fokusintervallet och maximerar autofokushastigheten. Alternativen är ∞ ~ 0,5 meter för skärpeinställning på avlägsna motiv, 0,5 ~ 0,28 meter för skärpeinställning på närliggande motiv, och FULL för fullständigt skärpeintervall.

Ta reda på mer

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Inre fokuseringsmekanism för bättre hantering

I konstruktioner med inre skärpeinställning rör sig endast de interna objektivelementen när skärpan ställs in. Det gör att objektivets totala längd inte påverkas. Förutom att det underlättar hanteringen ger det snabbare autofokus och kortare minsta närgräns. Filtergängan på objektivets framkant roterar inte, vilket är praktiskt när du använder ett polariserande filter.

Ta reda på mer

Kom nära och håll avståndet

Det här objektivets medellånga telebrännvidd ger makroförstoring från optimalt avstånd. Det gör att du lättare kan ta imponerande makrobilder av insekter och andra motiv som det är svårt att komma riktigt nära.

Utmärkt för både filmer och stillbilder

På vissa sätt är kraven högre på objektivet när det gäller film än för stillbilder. Sony gör det där lilla extra för att säkerställa att objektiv som ska användas med kameror med videofunktioner har de prestanda som krävs. Minimala brännviddsförändringar och tyst drift, är till exempel nödvändiga vid videoinspelning.

Bild på FE 90 mm f2,8 Macro G OSS

Tillförlitlig och enkelt i alla förhållanden

Tillförlitlig hantering i en mängd olika förhållanden tack vare en design som förhindrar att damm och fukt tränger in i objektivet.

Ta reda på mer