FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL24105G

Rek. Ca-pris

14 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
24–105
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
36–157,5
Objektivgrupper/element
14–17
Bildvinkel (35 mm)
84°–23°
Visningsvinkel (APS-C)
61°–15°
Maximal bländare (F)
4
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,38 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,31
Filterdiameter (mm)
77
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
Optisk SteadyShot
Zoomsystem
Manuell
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
-
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
-
Typ av skydd
Blombladsform, bajonettyp

Storlek och vikt

Mått (D x L)
83,4 x 113,3 mm
Vikt
663 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH152
  • Främre linsskydd: ALC-F77S
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Vidvinkelzoom med teleobjektiv i mellanklass

En vidvinkelzoom med ett intervall på 24–105 mm med konstant f4 hanterar enkelt motiv såsom porträtt, ögonblicksbilder, landskap, arkitektur och mycket mer. Det här objektivet täcker de flesta fotograferingsbehoven, så att du inte behöver någon extrautrustning.

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Enastående bilder oavsett brännvidd

Fyra asfäriska element, varav två är AA-typer (avancerade asfäriska element) med hög precision, används i en avancerad optisk design som effektivt motverkar distortion samtidigt som den ger hög upplösning från hörn till hörn och bra bildkvalitet i hela objektivets zoomintervall.

Läs mer

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

ED-glas förbättrar upplösningen och färgen

Tre ED-glas (extra låg spridning) strategiskt placerade i objektivets optiska väg förbättrar upplösningen genom att motverka kromatisk aberration. Utmärkt skärpa och naturlig färgåtergivning ända ut i kanterna på bilderna.

Läs mer

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Skärpa och kontrast i alla ljusförhållanden

Den egenutvecklade Nano AR-beläggningen från Sony motverkar reflektioner som kan orsaka blänk och skuggor i motljus och andra besvärliga ljusförhållanden. Det ger dina foton genomgående hög kontrast och skärpa. Avsaknaden av reflexer i en rad olika vinklar med infallande ljus ger ökad flexibilitet när det gäller inramning och komposition. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Vacker blandning av skärpa och bokeh

Förutom en cirkelformad bländare bidrar den exakta kontrollen av objektivets sfäriska aberration till den makalösa balansen mellan skärpa och härlig bokeh som är ett kännetecken för varumärket G Lens. Förmågan att kombinera hög upplösning och mjuk bokeh i kreativa bilder ger enorma möjligheter att uttrycka sig.

Läs mer

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Ett enda objektiv för rörlig och mångsidig fotografering

Höga optiska prestanda och ett högt zoomförhållande i ett kompakt och lätt objektiv på 663 gram. Den kompakta och lätta utformningen kan utökas med E-fattning så att objektivet är enkelt att flytta och hantera. Med det här högpresterande objektivet kan du fotografera en mängd olika motiv och situationer. Du får ännu mer mångsidighet med en minsta närgräns på 0,38 meter och inbyggd optisk bildstabilisering.

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Konstant f4 och snabb, exakt och tyst AF passar för stillbild/film

Konstant största bländare på f4 i hela zoomintervallet håller ljusstyrkan på en jämn nivå även när du ändrar brännvidd. Direct Drive SSM-systemet (DDSSM) från Sony ger snabb, exakt och tyst fokusering och optisk precisionsdesign minimerar brännviddsförändring. Allt det här gör FE 24-105mm F4 G OSS till ett utmärkt val för både stillbilder och filmer.

Läs mer

Främre element med fluorbeläggning

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som förhindrar att smuts och fingeravtryck fastnar och gör det lättare att torka av smuts och fingeravtryck som ändå fastnat på linsytan.

Läs mer

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Objektivets totala utformning är både damm- och fukttålig för att ge extra skydd när objektivet används under tuffa förhållanden. Filma tryggt i lätt regn eller blåst.

Läs mer

Bild på FE 24–105 mm f4 G OSS Objektiv

Smidig, mångsidig hantering

En skärpeknapp, manuell skärpering, AF/MF-kontroll och andra kontrollenheter ger en mångsidig hantering. Skärpeknappen kan anpassas via en kamerameny som innehåller en rad funktioner som kan tilldelas knappen för att passa användarens behov.

Läs mer