FE 12-24mm F4 G

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL1224G

Rek. Ca-pris

21 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
12–24
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
18–36
LINSGRUPPER/ELEMENT
13-17
Bildvinkel (35 mm)
122゚–84゚
Visningsvinkel (APS-C)
99°–61°
Maximal bländare (F)
4
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
7
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,28 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
– (kan inte fästas)
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Zoomsystem
Manuell
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
-
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
-
Typ av skydd
Blombladsform, fast typ

Storlek och vikt

Mått (D x L)
87 x 117,4 mm
Vikt
565 g

Vad innehåller förpackningen

  • Främre linsskydd: Specialanpassat
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 12-24mm F4 G

Hög upplösning vid ultravidvinkel

FE 12-24mm F4 G-zoomen har samma räckvidd som fullformatsobjektiv med E-fattning och ger dig möjlighet att avbilda landskap, stadslandskap, arkitektur och andra vidsträckta motiv på ett oöverträffat uttrycksfullt sätt. Förfinad ultravidvinkeloptik fångar böljande scener med ett dynamiskt perspektiv och ger enastående upplösning och klarhet.

Bild på FE 12-24mm F4 G

Utmärkt upplösning från hörn till hörn

Fyra asfäriska element i en innovativ optisk design motverkar effektivt optiska aberrationer som kan vara problematiska i vidvinkelobjektiv. Det här objektivet ger en utmärkt upplösning som helt följer G Lens-konceptet inom sitt zoomintervall.

Läs mer

Bild på FE 12-24mm F4 G

Super ED-glas ger bättre upplösning och kontrast

Ett Super ED-glaselement (Extra-low Dispersion) och tre ED-glaselement sitter strategiskt placerade för att minimera färgblödning. En effektiv minskning av färgblödning ger en bättre skärpa över hela bildytan.

Läs mer

Bild på FE 12-24mm F4 G

Skärpa och kontrast i alla ljusförhållanden

Den egenutvecklade Nano AR-beläggningen från Sony motverkar reflektioner som kan orsaka blänk och skuggor i motljus och andra besvärliga ljusförhållanden. Det ger dina foton genomgående hög kontrast och skärpa. Avsaknaden av reflexer i en rad olika vinklar med infallande ljus ger ökad flexibilitet när det gäller inramning och komposition. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 12-24mm F4 G

Kompakt, lättviktig och lätt att ta med sig

En förfinad optisk design minskar objektivhusets totala längd avsevärt, liksom diametern på det främre elementet, samtidigt som högsta möjliga optiska prestanda bibehålls vid alla brännvidder och bländarinställningar. Kompakta mått och en vikt på endast 565 gram gör objektivet idealiskt att bära med sig.

Bild på FE 12-24mm F4 G

Snabb, tyst AF för stillbilder och film

Autofokushastigheten och precisionen är viktiga för att snabbt avbilda och spåra motivet på ett tillförlitligt sätt. Den tysta hanteringen är ett måste vid filminspelning. Objektivet har en avancerad inre fokusmekanism som drivs med Direct Drive SSM-systemet (DDSSM) från Sony. Det ger snabb, exakt AF-låsning och smidig, tyst användning.

Läs mer

Fördelar vid filminspelning

Ett konstant högsta bländarvärde på f4 i hela zoomintervallet gör det möjligt att få en enhetlig exponering med objektivet. Avancerad AF med enastående hastighet och precision ger en pålitlig motivspårning i vidvinkel för ett imponerande filmperspektiv.

Bild på FE 12-24mm F4 G

Smidig, mångsidig hantering

En anpassningsbar skärpeknapp som kan tilldelas andra funktioner ger en extra smidig kontrollenhet och en AF/MF-kontroll anpassar objektivets läge efter situationen. Läget för manuell skärpa är snabbt och responsivt med en nästan omärkbar fördröjning.

Läs mer

Bild på FE 12-24mm F4 G

Hög tillförlitlighet i tuffa förhållanden

Objektivets totala utformning är både damm- och fukttåligför att ge extra skydd när objektivet används under tuffa förhållanden. Filma tryggt i lätt regn eller blåst.

Läs mer

Bild på FE 12-24mm F4 G

Integrerat motljusskydd

Ett inbyggt motljusskydd blockerar effektivt infallande ljus som kan ge upphov till reflexer och skuggor. Det ger optimal skärpa och kontrast även i objektivets utkanter. Det medföljande linsskyddet sätts utanpå det inbyggda skyddet.