DISTAGON T* 24 MM f2 ZA SSM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SAL24F20Z

Rek. Ca-pris

16 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
A-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
24 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
36 mm
Objektivgrupper/element
7/9
Bildvinkel (35 mm)
84°
Visningsvinkel (APS-C)
61°
Maximal bländare (F)
2,0
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,19 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,29x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)

Storlek och vikt

Mått (B x H x D)
78 x 76 mm (3–1/8 x 3 tum)
Vikt
555 g

Fotnoter

*
"Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)" och "Bildvinkel (APS-C)" gäller med digitalkameror med utbytbara objektiv som har bildsensorer av APS-C-typ.

Vad innehåller förpackningen

  • Motljusskydd (ALC-SH110: blombladsform, bajonettyp)
  • Främre linsskydd
  • Bakre linsskydd: Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på Distagon T* 24 mm f2 ZA SSM

Extraordinär återgivning i vidvinkel

ZEISS Distagon-design är skapad specifikt för att uppnå utmärkt skärpa och kontrast i vidvinkelobjektiv, och den är fortfarande överlägsen på det området. SAL24F20Z håller Distagon-konfigurationen uppdaterad med de mest avancerade objektiv som finns, för oöverträffade optiska prestanda från hörn till hörn.

Bild på Distagon T* 24 mm f2 ZA SSM

Skarpa, kontrastrika bilder

Två asfäriska element och två ED-glaselement (extra låg spridning) minimerar aberration för överlägsen skärpa och kontrast genom hela bilden, medan ZEISS T*-ytbehandlingen minskar bländning och skuggor så att bilderna blir skarpa och klara med väldefinierade svarta toner. Sådana imponerande prestanda bibehålls vid alla bländartal, ända ned till det här objektivets stora maximala bländare på f2,0.

Bild på Distagon T* 24 mm f2 ZA SSM

Suverän färg och kontrast

ZEISS-objektiven är kända för sin enastående färgåtergivning och kontrast. Zeiss®T*-ytbeläggning är en viktig bidragande faktor. Den minskar effektivt reflektioner som kan försämra den allmänna bildkvaliteten. Skuggor och reflexer minskas för bättre färgåtergivning och kontrast, vilket ger bilder med djup och tredimensionell känsla.

Bild på Distagon T* 24 mm f2 ZA SSM

Kom nära små föremål och detaljer

SAL24F20Z kan fokusera som så nära som 19 centimeter bort för att fånga små motiv och detaljer i utmärkt kvalitet. En stor maximal bländare på f2,0 och 9-bladig cirkelformad bländare kan bidra till snygg bakgrundsbokeh som behåller fokus på huvudmotivet på det mest tilltalande sätt.

Bild på Distagon T* 24 mm f2 ZA SSM

SSM-skärpemotor (Super Sonic wave Motor)

SSM (Super Sonic wave Motor) är en piezoelektrisk motor som bidrar till jämn och tyst autofokusering. Dess kapacitet för högt vridmoment vid långsam rotation bidrar till snabba reaktioner på start och stopp liksom exakt positionering. För fotografen innebär detta snabb, tyst och exakt fokusering.

Bild på Distagon T* 24 mm f2 ZA SSM

ED-glas ger bättre upplösning och kontrast

De ED-glaselement (extra låg spridning) som används i SAL24F20Z är mycket effektiva för att minska kromatisk aberration. De minimerar inte bara färgkonturerna, utan bidrar även till överlägsen skärpa och kontrast genom hela bildområdet, även vid höga bländarinställningar.