Utforska Xperia 

Ta del av råd och tips om de allra senaste funktionerna och uppdateringarna för Xperia.

Det säkra, enkla sättet att överföra data från en iPhone eller Android-enhet 

Med appen Xperia Transfer 2 kan du överföra allt viktigt innehåll från dina gamla smartphone till din nya Xperia. Allt från bilder, videor och musik till dina kontakter, din kalender, samtalshistorik, meddelanden (SMS/MMS) och dokument – överför det snabbt, säkert och enkelt.

Läs om Xperia Transfer 2

Titta på videon och se hur Xperia Transfer 2 gör det enkelt att byta till en Xperia-smartphone.

Kabelbundet eller trådlöst, dataöverföringen kan inte bli enklare

Med Xperia Transfer 2 kan du överföra data med en kabelanslutning eller genom att parkoppla dina enheter trådlöst – valet är ditt.

Kabelbunden dataöverföring 

Följ dessa enkla steg för att överföra data med kabelanslutning mellan dina enheter.

Steg 1 – Välj enhet

Ange din tidigare enhetstyp – Xperia/Android eller iPhone – och välj Kabel som överföringsmetod. För att överföra från en Android-enhet behöver du installera Xperia Transfer 2 från Google Play på båda enheterna. Du behöver inte hämta Xperia Transfer 2 för att överföra från en iPhone – installera det bara på din nya Xperia.

Steg 2 – Anslut med en USB-kabel

Anslut din tidigare telefon till din nya Xperia med en lämplig USB-kabel. Appen anger vilken typ av USB-kabel du behöver och om det krävs en adapter.

Steg 3 – Starta överföringen

Nu är det bara att ange de typer av data du vill flytta över från din tidigare telefon – musik, kontakter, bilder osv. – och starta överföringen.

Trådlös dataöverföring

Vill du överföra data trådlöst från din gamla enhet till din nya Xperia? Gör så här.

Steg 1 – Välj enhet

Ange din tidigare enhetstyp och överföringsmetod – Trådlöst för Xperia/Android-smartphones och iCloud för iPhones. För att överföra från en Android-enhet behöver du installera Xperia Transfer 2 från Google Play på båda enheterna. Du behöver inte hämta Xperia Transfer 2 för att överföra från en iPhone – installera det bara på din nya Xperia.

Steg 2 – Förbered överföringen

För Xperia/Android-smartphones, vänta på att dina två enheter kopplas trådlöst, det tar bara ett ögonblick. Tryck sedan på Nästa. För iPhone görs överföringen genom att data hämtas från iCloud, så ingen parkoppling behövs. Du behöver bara logga in på iCloud.

Steg 3 – Starta överföringen

Nu är det bara att ange de typer av data du vill flytta över från din tidigare telefon – musik, kontakter, bilder osv. – och starta överföringen.

Lär dig mer om Xperia-funktioner
Utnyttja mer av din Xperia med funktionen Extern monitor

Funktionen Extern monitor skapar oändliga möjligheter, vare sig du är en vloggare, YouTuber eller helt enkelt har ett konferenssamtal. Anslut din Xperia till en kompatibel kamera så kan du till exempel nypa för att zooma in och kontrollera att ditt motiv är i fokus, lägga till rutnätslinjer och ramlinjer för att finjustera kompositionen och till och med justera ljusstyrkan på skärmen för att passa ljusförhållandena.

Så här aktiverar du funktionen Extern monitor

Du måste gå till Inställningar och funktionen Extern monitor för att kunna använda den:

1. Välj Enhetsanslutning i inställningar.

2. Välj Anslutningsinställningar.

3. Aktivera Extern monitor. Ikonen för funktionen kommer att visas på din startskärm.

Se funktionen Extern monitor i praktiken

Vill du veta mer om funktionen Extern monitor? Den här videon visar allt du behöver veta.

NFC One-touch 

NFC (Near Field Communication) är en trådlös anslutningsteknik som möjliggör snabb kortdistanskommunikation mellan din Xperia-smartphone och andra elektroniska enheter – bland annat Sonys Alpha-kameror. Med bara en knapptryckning gör NFC det enklare än någonsin att ta och dela bilder – allt du behöver är appen Imaging Edge Mobile.

One touch-delning

Med One-touch-delning är det superenkelt att skicka en bild direkt från en Alpha-kamera till en Xperia-smartphone. 

One touch-fjärrkontroll

Med One-touch-fjärrstyrning kan du använda din Xperia-smartphone till att fjärrstyra din Alpha-kamera, så att du kan ta bilder som annars skulle vara omöjliga.

Ett batteri som du kan lita på 

Xperia-smartphones har kraftfulla, pålitliga batterier som gör att du kan slappna av och göra mer av det du tycker om under en längre tid.

Illustration med en graf som visar en jämförelse mellan normal laddning och snabbladdning med Xperia
Snabbladdning och Batterivård

Xperia har ett kraftfullt batteri med snabbladdning. När du har bråttom och batteriet börjar ta slut kan du ladda på det med upp till 50 % på bara 30 minuter och ändå hålla batteriet i ett hälsosamt skick tack vare den unika Sony-algoritmen.

Inställningar för bättre batterihälsa

Vår laddningsteknologi håller ditt batteri friskt längre. Genom att ställa in laddningsgränsen på din Xperia till maximalt 80 % eller 90 % med Batterivård förhindrar du batteriet från att bli överbelastat.

Skärmbilder på sidor för Xperia Batterivård
Närbild på två Xperia-smartphones: en från baksidan och en som visas snett framifrån.
”Utmärkt batteritid, med 120 Hz eller annat, och bra funktioner för batterivård.”
Förbättra kvaliteten i all din musik med AI - DSEE Ultimate

DSEE Ultimate använder AI för att i realtid förbättra kvaliteten på allt som du lyssnar på – både vad gäller ljudfrekvens och det dynamiska omfånget. Oavsett om du använder kabelanslutna eller trådlösa hörlurar eller om du lyssnar på en lokal fil eller via streaming så kommer du att få ett klarare ljud som ligger närmare en högupplöst ljudkvalitet.

Så här aktiverar du DSEE Ultimate

Förbättra kvaliteten i all din musik genom att aktivera ”DSEE Ultimate” på skärmen för ljudinställningar på din Xperia. Om du lyssnar i Dolby Atmos tillämpas högerinställningen automatiskt. För en upplevelse med högupplöst ljud krävs ett headset kompatibelt med High-Resolution Audio.

Lär dig mer om DSEE Ultimate

Titta på den här videon om du vill veta hur du gör musiklyssnandet på din Xperia ännu bättre med hjälp av DSEE Ultimate.

Xperia-smartphones har kraftfulla, pålitliga batterier som gör att du kan slappna av och göra mer av det du tycker om under en längre tid.

Se de senaste funktionerna för Xperia
Fotografera i RAW – tillgängligt nu

Nu kan du ta bilder i fotoläget RAW med Photography Pro på din Xperia 5 II och Xperia 1 II . Du kan justera exponering, vitbalans, kontrast och skärpa efter varje bild.  

[Vänster] Original  [Höger] Redigerad

4K HDR-filminspelning i slowmotion med 120 bilder/s – tillgängligt nu

Nu kan du ta fantastiska slowmotion-filmer i 4K HDR med 120 bilder per sekund med Xperia 5 II och Xperia 1 II.

Alla bilder är endast avsedda som illustrationer.

Android är ett registrerat varumärke som tillhör Google LLC. iPhone är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc. iOS är ett registrerat varumärke som tillhör Cisco i USA och andra länder och används under licens.