Vloggkameran ZV-1

Skapad för skapande

*På bilden med tillvalet GP-VPT2BT fotograferingsgrepp

Illustration
Ny programvara är nu tillgänglig.

Den här programvaruuppdateringen möjliggör högkvalitativ livestreaming och kommunikation online.

En design som innehållsskapare älskar
Omdefiniera världen i dina bilder
Ta bilder och dela enkelt
Utvecklad för vloggning
Filma som ett proffs
Grunderna för innehållsskapande
En design som innehållsskapare älskar

Det krävs inte någon erfarenhet för att spela in snygga videor. ZV-1 är utvecklad för att spela in läckert innehåll med dig och din omvärld – utan besvärliga inställningar.

Naturligt vackra hudtoner

ZV-1 ger alla hudtoner ett livfullt, naturligt och sunt utseende. Det finns även ett Soft Skin-läge för en extra slät look.

Bakgrundsbokeh ger en professionell touch
Bakgrundsbokeh ger en professionell touch

Den stora CMOS-sensorn av 1.0-typ och den stora bländaröppningen ger bilder med proffsig bakgrundsbokeh och tydliga detaljer, även i svagt ljus.

Låt kameran fixera blicken
Låt kameran fixera blicken

AI-tekniken ser till att autofokus alltid hålls kvar vid ansikte och ögon utan att vandra iväg till andra objekt. Om du vill fokusera någon annanstans trycker du bara på objektet på skärmen och låter kameran sköta resten.

Snabba och exakta fokusövergångar

ZV-1 har snabb hybrid-AF-teknik som gör det möjligt att snabbt och enkelt flytta fokus från ett ansikte till bakgrunden för snyggare och mer spännande videor.

Proffsig bokeheffekt med en tryckning

Tryck bara på bokehreglaget så kan du stänga av och slå på effekten – ingen manuell justering krävs. Nu är det enkelt att välja en professionell bakgrundsoskärpa eller behålla fokus på hela scenen med bara en enda knapptryckning.

Inställningen Product Showcase. För dina produktrecensioner

Med Product Showcase kan du växla till inställningar som passar perfekt för produktrecensioner med bara en enda knapptryckning. Inställningen breddar bildvinkeln och flyttar fokus direkt till objektet, så att du inte behöver sätta handen bakom produkten eller vänta på att fokus ska ändras.

Snygga videor – var du än är
Snygga videor – var du än är

ZV-1 är gjord så att du ska kunna ta bra bilder på språng. Bildstabilisering gör att du kan spela in utan skakningar när du går, och med automatisk exponering (AE) får ansikten alltid rätt ljus när du går från skugga till sol eller när du går in efter att ha varit utomhus.

Enkel videostreaming

Med en enda kabel kan ZV-1 användas för onlinekommunikation. Vill du använda ZV-1 som extern kamera ansluter du den till en dator eller en Xperia™-smartphone från Sony via en USB Type-C®-kabel.

Bilder på personer som kommunicerar online genom att ansluta ZV-1 till dator/smartphone
Högkvalitativ videostreaming

Du kan använda ZV-1 för högkvalitativ livestreaming. Tack vare sensorn av 1,0-typ får du tydlig bild även i svag belysning. Dessutom kan du använda den riktade mikrofonen med tre kapslar för ren upptagning av röster medan du strömmar.

Designad för ännu bättre ljud
Designad för ännu bättre ljud

Du kan spela in tydliga röster även om du befinner dig mitt i en folksamling. Kameran har en unik mikrofon med tre kapslar som spelar in ljudet framför kameran – perfekt för en video. 

Vindskydd för utomhusinspelning
Vindskydd för utomhusinspelning

Vindskyddet minskar vindbrus och ger problemfri utomhusinspelning. Det gör att du inte bara får ljudkvalitet av högsta klass, utan även att du inte behöver lägga någon extra tid på ominspelningar eller redigering av sekvenser som störs av vindbrus.

Använd vilken mikrofon du vill
Använd vilken mikrofon du vill

Med ett mikrofonuttag och en tillbehörssko kan du välja vilken mikrofon du vill, så att du får det ljud du vill ha.

Omdefiniera världen i dina bilder

ZV-1 kombinerar både enkelhet och prestanda och ger dig alla möjligheter som din livliga fantasi kan tänkas behöva.

Dynamiska videor i slowmotion
Dynamiska videor i slowmotion

Gör varje liten rörelse mer sevärd med Super Slow Motion-video som registrerar även oerhört flytande moment för uppspelning upp till 40x långsammare än realtid.

Bioeffekt med timelapse
Bioeffekt med timelapse

Intervallinspelning spelar automatiskt in bildsekvenser med 1–60 sekunders mellanrum som du kan använda för att skapa dynamiska timelapsefilmer på en dator. Få moln att flyta fram som vatten eller låt hela dagar passera på bara några sekunder.

Ta bra bilder och spela in video av hög kvalitet
Ta bra bilder och spela in video av hög kvalitet

ZV-1 har allt du behöver för att skapa innehåll som får din tidslinje och dina videominiatyrer att glänsa. Det knivskarpa ZEISS® 24–70 mm-objektivet fokuserar ljuset till en stor Exmor RS™ CMOS-bildsensor av 1.0-typ,och allt kombineras i BIONZ X™-bildprocessorn.

Låt kreativiteten flöda med kreativa effekter
Låt kreativiteten flöda med kreativa effekter

Bildeffekter och kreativa teman innebär i det närmaste oändliga visuella möjligheter – allt från enkla monokroma effekter via partiella färgeffekter till komplexa miniatyreffekter.

Ta bilder och dela enkelt

Nu behöver du inte nöja dig med kameran på din smartphone bara för att du vill dela med dig av innehållet snabbt. ZV-1 ger supersnygga bilder och har smidiga anslutningsmöjligheter så att du snabbt och enkelt kan lägga upp ditt innehåll.

För över filmer till telefonen direkt
För över filmer till telefonen direkt

Använd den kostnadsfria iOS- och Android-appen Imaging EdgeTM Mobile för att föra över, redigera och ladda upp bilder från ZV-1 direkt till dina sociala kanaler – oavsett var du befinner dig.

Passar alla plattformar
Passar alla plattformar

Använd tillägget Movie Edit för att stabilisera extra suddiga videor eller för att justera filmens kompensation alternativt beskära den så att den passar bildförhållandet på olika sociala medier.

Spela in vertikal video för mobila enheter
Spela in vertikal video för mobila enheter

Med automatisk taggning av vertikalt orienterad video kan du ladda upp innehåll som är skräddarsytt för smartphoneskärmar.

Utvecklad för vloggning

Med ZV-1 är det enkelt att ta selfies och spela in videor till din vlogg. Det handlar helt och hållet om att du ska kunna skapa inspirerande innehåll – från början till slut. 

Se dig själv från din bästa sida

Den roterande LCD-pekskärmen kan fällas ut horisontellt och fungerar därför bra för selfies och vloggning. Den har inga portar, mikrofoner eller tillbehörsfästen och ger exakt inramning och smidig användning även när du befinner dig framför kameran.

Du vet direkt om du verkligen spelar in
Du vet direkt om du verkligen spelar in

Du ser alltid om du spelar in eller inte tack vare den tydliga lampan på kamerans framsida – och det är enkelt att stänga av den om du behöver. Du behöver aldrig mer oroa dig för att du har glömt att trycka på inspelningsknappen.

Perfekt selfiegrepp
Perfekt selfiegrepp

Det formade greppet är djupare och ligger bekvämare i handen så att du slipper få ont eller bli trött när du vloggar eller tar selfies.

Fungerar med trådlösa grepp
Fungerar med trådlösa grepp

ZV-1 är kompatibel med Sony GP-VPT2BT Bluetooth® fotograferingsgrepp med trådlös fjärrkontroll som gör det möjligt att zooma och spela in trådlöst och dessutom kan förvandlas till ett ministativ för stabila handsfree-bilder.

Filma som ett proffs

Du har alltid ett professionellt verktyg till hands med fantastiskt detaljerad 4K HDR-upplösning och kraftfulla exponeringsverktyg så att du enkelt kan skapa innehåll som garanterat imponerar på din målgrupp.

Proffsiga funktioner för 4K HDR-video
Proffsiga funktioner för 4K HDR-video

ZV-1 spelar in detaljerad 4K HDR-video genom 1,7x omsampling av pixlarna så att du kan få verklighetstroget innehåll utan att behöva göra avkall på någonting.

S-Log gamma för professionella arbetsflöden
S-Log gamma för professionella arbetsflöden

Använd gammakontrollerna S-Log2 och S-Log3 för kameramatchning och flexibel färggradering samt en rad profilbildsinställningar för att skapa den perfekta looken.

Inbyggt ND-filter
Inbyggt ND-filter

Ett ND-filter (Neutral Density) öppnar upp kreativa möjligheter genom kontroll av videoexponering, förbättring av skärpedjup och magisk återgivning av vatten, ljus och rörelse med långa slutartider.

Kamerafunktioner och grunderna för innehållsskapande

Ta en titt på ZV-1 och funktionerna för vloggning och innehållsskapande.

ZV-1 – översikt över funktioner

Ta en titt på denna video med en djupgående översikt över funktionerna i ZV-1.

Imaging Edge Desktop
Imaging Edge Desktop™

Utveckla fotograferingen med Imaging Edge. Använd ”Remote” för att styra fotograferingen i realtid på datorskärmen, ”Viewer” för att förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att göra om RAW-data till kvalitetsbilder för leverans. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera produktionerna mer effektivt.

Capture One för Sony
Capture One för Sony

Capture One Express (Sony) är ett kostnadsfritt, prisbelönt redigeringsprogram för RAW-bearbetning, enkel hantering med kraftfulla redigeringsverktyg. Capture One Pro (Sony) kan köpas för ytterligare redigeringsverktyg samt ansluten fotografering.

Bild av en videochatt på storbildsskärm på BRAVIA-tv med ansluten kamera
Videochatta på BRAVIA-tv:ns storbildsskärm

Ta igen förlorad tid med vänner och familj på storbildsskärm genom att ansluta din kamera till BRAVIA-tv:n.

Illustration
Imaging Edge™ Webcam

Appen Imaging Edge Webcam gör det lätt att använda din kamera från Sony som avancerad webbkamera (bred kompatibilitet) för imponerande liveströmning och videokonferenser.

Specifikationer och funktioner

ZV-1 är skapad för innehållsskapande med en selfievänlig vridbar LCD-skärm, ett kameragrepp och en inspelningslampa. En riktad mikrofon med tre kapslar och vindskydd ger tydlig inspelning av det du säger med mindre vindbrus och bokeh-reglaget och inställningen Product Showcase ger intressantare videor med mindre ansträngning.
  • Stor Exmor RS CMOS-bildsensor av 1.0-typ

  • BIONZ XTM-bildprocessor

  • 4K-filminspelning

  • Riktad mikrofon med tre kapslar och vindskydd

  • Vridbar LCD-skärm, kameragrepp och inspelningslampa

Sensortyp
Exmor RS® CMOS-sensor av 1.0-typ (13,2 x 8,8 mm), bildförhållande 3:2
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 20,1 megapixel
ISO-känslighet (stillbild) (rekommenderat exponeringsindex)
Auto (ISO100–12800, kan väljas med övre/nedre gräns), 100/125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (kan utökas till ISO64/80), Multi-Frame NR: auto (ISO100–12800), 100/200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger