FÖRSTKLASSIGA KOMPAKTKAMEROR

RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ

DSC-RX100M4
Bild på RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ

Rek. Ca-pris

10 400,00 kr

(VAT)
Bilder på RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ
Bilder på RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ
Bilder på RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ
Bilder på RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ
Bilder på RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ
Bilder på RX100 IV – Den snabbaste av dem alla med minnesansluten staplad CMOS-sensor av 1.0-typ

Funktioner

ZEISS Vario-Sonnar® T*-objektiv för hög bildupplösning

ZEISS Vario-Sonnar® T* 24–70mm f1,8–2,8-objektiv med stor diameter möjliggör vidvinkelfotografering upp till 24 mm. Med en maximal bländare på f2,8 i teleläget kan du ta bilder utan kameraskakningar och rörelseoskärpa samt ta bilder (t.ex. porträtt) med vacker bakgrundsoskärpa. ZEISS T*-beläggningen minskar bländning och skuggor.

20,1 MP (effektiva) Exmor RS® CMOS-sensor av 1.0-typ

Världens första staplade CMOS-bildsensor av 1.0-typ med DRAM-krets ger upp till 40x Super Slowmotion och supersnabb slutartid på ned till 1/32 000 som människan inte kan uppfatta. Den utökade kretsen har högre signalbearbetningskapacitet och mer än fem gånger snabbare avläsning än traditionella modeller.

BIONZ X™ för suveräna detaljer och strukturer

Digitalkameror konverterar ljus som har fångats av sensorn till digitala bilder. Eftersom motorn för konverteringen är lika viktig som objektivet och sensorn har RX 100 IV en snabb BIONZ X-processor som ger mer naturliga detaljer, mer verklighetstrogna bilder, fylligare nyansövergångar och lägre brus när du tar foton eller filmar.

Super Slowmotion med högst 40 x

Genom att välja HFT med lägesväljaren kan du enkelt skapa Super Slowmotion-filmer som innehåller blixtsnabba actionögonblick. Välj bildhastigheter på 960/1 000 bilder/s, 480/500 bilder/s eller 240/250 bilder/s (NTSC/PAL) för rörliga motiv. Bildkvaliteten är nästan Full HD vid 240/250 bilder/s och HD vid 480/500 bilder/s i läget Kvalitetsprioritet. Slutavtryckarläget gör även att du kan spela in två eller fyra sekunder innan MOVIE-knappen trycks in så att du kan fånga de avgörande ögonblicken.

Slutare på 1/32 000 sek. med minskad distorsion

Slutaren på upp till 1/32 000 sek. med minskad distorsion minimerar bildförvrängning som orsakas av det rullande slutarfenomenet. Den mycket snabba slutartiden gör att du kan producera foton med bakgrundsoskärpa med hjälp av en stor bländarinställning även under mycket ljusa förhållanden vid högst EV19 .

Kontinuerlig bildtagning på upp till 16 bilder/s med mindre mörka områden

Tack vare den nya supersnabba bildsensorn, och trots bildpunktsantalet på 20,1 megapixel , har kameran snabbare läsningshastighet som hjälper dig att uppnå kontinuerlig bildtagning på upp till 16 bilder/s . Det gör att du kan fånga flyktig skönhet eller olika ansiktsuttryck.

Ljusstark XGA OLED Tru-Finder™ som ger kreativ fotografering

Indragbar elektronisk sökare (EVF) med hög kontrast ger hög upplösning motsvarande 2 359 000 bildpunkter. Enastående upplösning och egen belysning gör det möjligt att visa de allra minsta detaljerna så att du kan komponera precisionsbilder. EVF-okularet behandlas med Zeiss® T*-beläggning för att minska oönskade reflektioner så att du får skarp visning från kant till kant.

Kontrollring för avancerad fotografering

Med en praktisk objektivmonterad kontrollring kan du styra kameran manuellt. Du kan till exempel välja slutartid, bländare och mycket annat som ökar kreativiteten. Det är ytterligare en funktion som gör den här kameran till ett perfekt val för seriösa fotografer.

180˚ lutbar LCD-skärm för flexibel bildkomposition

Den högupplösta lutbara skärmen av 3.0-typ passar perfekt för selfies och för att komponera perfekta bilder som annars är omöjliga. Du kan använda den i höga/låga fotograferingspositioner och få större flexibilitet när du fångar kreativa kompositioner.

Snabb AF-svarstid så att du kan föreviga viktiga ögonblick

Kameran har snabb intelligent AF med snabb, mycket exakt autofokus med kontrastavkänning. AF-systemet som användes i α7-serien har förbättrats och ger skärpa genom att minimera oönskad objektivrörelse, förutspå AF-intervallet och påskynda objektivrörelse, vilket förbättrar svarstiden så att du kan fånga ännu fler flyktiga ögonblick.

Direkt 4K-filminspelning via kameran

RX100 IV kan spela in 4K-filmdata med hög precision . Dessutom kan enastående 4K-bilder med hög precision med minskade moaré-effekter och naggade kanter levereras via dataläsning, utan pixelbinning eller att linjer hoppas över.

Anslut till smartphones och surfplattor med en enkel knapptryckning

Du kan överföra ett foto eller en film direkt till din Android™-smartphone eller -surfplatta genom att bara röra vid den med kameran – använd hämtbara Imaging Edge Mobile samt inbyggt Wi-Fi och NFC™ (Near Field Communication). Med en knapptryckning kan du även aktivera den förinstallerade Smart Remote-appen, fjärrstyra kameran från en mobil enhet och starta och stoppa filminspelning.

Läs mer

Stöd för PlayMemories Camera Apps (PMCA)

En kamera som blir mer funktionell med tiden. Välj mellan det ständigt växande utbudet av PlayMemories Camera Apps , för fjärrkontroll, bild- och videoeffekter och mycket mer. Installationen är enkel när du använder datorn eller kamerans Wi-Fi®-anslutning.

Visa information

Ta bilder nästan var som helst med bred ISO-känslighet

Känsligheten sträcker sig ända upp till ISO 12 800, vilket ger dig skarpare bilder i mycket svagt ljus. Låt Auto ISO-läget automatiskt avgöra vilken inställning som är lämpligast, eller öka känsligheten manuellt ned till ISO 80. Du kan även ställa in nedre slutartidsgräns med kameran när du ställer in Auto ISO.

Praktisk anpassningsbar knapp

Den anpassningsbara knappen (C) gör att du kan programmera över 40 möjliga funktioner för att få ut det just du vill ha av kamerans funktioner. Genom att tilldela den här knappen en ofta använd funktion eller önskad inställning kan du öppna den snabbt. Du får enkel åtkomst till dina val, vilket ger en snabbare och mer intuitiv kameraanvändning.

Dubbel inspelning av stillbilder under filminspelning

Ta stillbilder på 17 MP när du spelar in film. Du kan ta imponerande stillbilder av hög kvalitet även när du filmar. Med en ny funktion för automatisk dubbel inspelning kan kameran ta bilder automatiskt under filminspelning. Välj frekvensen för automatisk dubbel inspelning bland inställningarna hög/standard/låg.

Olika slutarfunktioner har nu förbättrats

Slutarrelaterade funktioner har förbättrats. Självutlösarfunktionen har nu till exempel stöd för gafflingsfotografering, så du kan använda den här värdefulla funktionen även i situationer när du inte kan trycka på avtryckaren. Antalet exponeringsgafflingsbilder har utökats till nio.

Ljuskontroll

Den här funktionen, som till exempel ökar bildens ljusstyrka, kan tilldelas en anpassningsbar knapp för enkel åtkomst när du fotar en stjärnhimmel eller andra mörka motiv.

MF Assist- och Peaking-funktioner för förbättrad skärpa

De här funktionerna hjälper dig att finjustera fokus som du vill ha det. Manuell fokushjälp (MF) förstorar det område som du fokuserar på så att du får en mer exakt justering, medan Peaking markerar det skarpaste eller mest fokuserade området med en färg som du själv väljer, vilket hjälper till att fastställa om ytterligare fokusjustering krävs.

Autofokus med låsfunktion för förbättrade fotograferingsmöjligheter

Tryck bara ned slutarknappen halvvägs för att aktivera autofokus med låsfunktion . Den justerar automatiskt autofokusens storlek på målramen så att den matchar motivets storlek, förbättrar spårningen och utnyttjar varje fototillfälle till fullo.

Välj XAVC S - eller AVCHD-filminspelning i proffskvalitet

XAVC S-formatet , som är särskilt intressant för seriösa videofilmare, ger låg komprimering så att du får ett högkvalitativ film och minimalt brus till och med när du filmar rörliga motiv. Du har även AVCHD-formatet som gör att du enkelt kan redigera och dela. Den här kameran använder 4K-kodek som har stöd för 4K-filminspelning i upp till 100 Mbit/s och möjliggör dessutom Full HD-bildinspelning.

Mångsidiga filmfunktioner för proffsig användning

Olika filmfunktioner som Bildprofil (som bestämmer filmens karaktär genom att ändra grundläggande parametrar som kromogena effekter och graderingsjustering), S-Log2 gamma (som utökar det dynamiska inspelningsomfånget för att minska högdagrar och att detaljer försvinner i svärta), TC/UB, inspelningskontroll, dubbel videoinspelning, o.s.v.

Stöd för Remote Camera Controll

När kameran är ansluten till en dator kan du använda Remote Camera Control för att ta bilder eller ändra inställningar på kameran från datorn som är ansluten via USB-porten. Allt du behöver göra är att hämta en version av programmet Remote Camera Control som har stöd för din dator.

Fungerar med iMovie och Final Cut Pro X

Den här produkten är kompatibel med Final Cut Pro X och iMovie.

Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Utveckla din fotografering med Imaging Edge-programmen. Använd ”Remote” för fjärrstyrd fotografering, ”Viewer” för att snabbt förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att omvandla RAW-data till högkvalitativa bilder för leverans. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera dina produktioner mer effektivt.

Läs mer

Specifikationer

RX100 IV är utformad för seriösa fotografer på språng tack vare den nya minnesanslutna staplade CMOS-sensorn som ger banbrytande Super Slowmotion, supersnabb 1/32 000 slutartid, 4K och mycket mer. Den unika kombinationen av funktioner gör den till det perfekta valet för proffs som vill ha en andra kamera som komplement till sina modeller med utbytbart objektiv.
  • Staplad CMOS-bildsensor av 1.0-typ på 20,1 MP med DRAM-kort

  • ZEISS® Vario-Sonnar® T* 24–70 mm-objektiv med f1,8–2,8-bländare

  • BIONZ X-processor för suveräna detaljer och brusreducering

  • Upp till 40x Super Slowmotion

  • Slutare med minskad distorsion – supersnabb slutartid på 1/32 000

Sensortyp
Exmor RS® CMOS-sensor av 1.0-typ (13,2 x 8,8 mm), bildförhållande 3:2
Antal bildpunkter (effektiva)
20,1 megapixel
ISO-känslighet (stillbild) (rekommenderat exponeringsindex)
Auto (ISO 125–12800, kan väljas med övre/nedre gräns),125 / 160 / 200 / 250 / 320 / 400 / 500 / 640 / 800 / 1000 / 1250 / 1600 / 2000 / 2500 / 3200 /4000 / 5000 / 6400 / 8000 / 10000 / 12800 (kan utökas till ISO 80/100). Multi-Frame NR: Auto (ISO 125–12800), 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400 / 12800 / 25600
ISO-känslighet (film)
Auto (ISO 125–ISO 12800, kan väljas med övre/nedre gräns), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800

Vad innehåller förpackningen

Laddningsbart batteri NP-BX1, Nätadapter AC-UB10C/UB10D, Mikro-USB-kabel, Handledsrem, Användarhandbok

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger