KOMPAKTKAMEROR

RX0 – Ultrakompakt, stöttålig och vattentät digitalkamera

DSC-RX0
Bild på RX0 – Ultrakompakt, stöttålig och vattentät digitalkamera

Rek. Ca-pris

10 000,00 kr

(VAT)
Bilder på RX0 – Ultrakompakt, stöttålig och vattentät digitalkamera
Bilder på RX0 – Ultrakompakt, stöttålig och vattentät digitalkamera
Bilder på RX0 – Ultrakompakt, stöttålig och vattentät digitalkamera
Bilder på RX0 – Ultrakompakt, stöttålig och vattentät digitalkamera
Bilder på RX0 – Ultrakompakt, stöttålig och vattentät digitalkamera

Funktioner

ZEISS® Tessar T*-objektiv

ZEISS Tessar T* 24 mm f4-objektivet ger högupplösta bilder med mindre bilddistortion i kanterna trots sin design med vidvinkelobjektiv. Detta ZEISS-objektiv förstärker inspelningens kontrast och skärpa. Du kan även ta bättre bilder och minska förekomsten av skuggor och reflexer genom att använda ett valbart skydd.

15,3 MP (effektiv) 1,0-typ Exmor RS™ CMOS-sensor

Staplad CMOS-bildsensor 1,0-typ med DRAM-kort möjliggör upp till 960 bps/1 000 bps superslowmotion och upp till 1/32 000 superhög slutarhastighet för rörelse som i realtid är snabbare än vad som kan uppfattas av det mänskliga ögat. Den utökade kretsen har stor signalbearbetningskapacitet och snabb signalavläsning.

BIONZ X™ för suveräna detaljer och strukturer

Snabb BIONZ X-bildprocessor från Sony är lika viktigt som objektiv och bildsensor, eftersom det driver på omvandlingen av ljuset som tas upp av sensorn så att du kan ta foton och spela in film med mer verklighetstrogna och naturliga detaljer, större nyansrikedom och mindre brus.

Fjärrstyrning via smartphones och surfplattor 

Tack vare inbyggd Wi-Fi kan flera RX0-kameror fjärrstyras från en smartphone eller surfplatta. Ladda ned gratisappen Imaging Edge Mobile till din mobila enhet för att fjärrstyra kamerans slutarutlösning, starta/stoppa inspelningen och få omedelbar tillgång till det inspelade materialet. Bluetooth är också tillgängligt och möjliggör samtidig fjärrstyrd påslagning/avstängning.

Läs mer

För flexiblare bildtagningssystem

Det kompakta, enkla rektangulära höljet utan utskjutande delar passar bra ihop med valbara tillbehör. Dessutom vänder funktionen Vänd inspelning upp-och-ned bilden rätt när kameran måste monteras upp och ned i enlighet med vissa inställningskrav.

Justera bilder med överlägsen flexibilitet och precision

S-Log2 är en patenterad gammainställning från Sony som är ovärderlig för proffs som vill ha flexibel redigering. Den utökar inspelningens dynamiska omfång för att minska förekomsten av högdagrar och mörka områden. Bildprofil avgör filmernas karaktär genom att ändra grundläggande parametrar som justering av gradering och färgeffekter. 

Endast fantasin sätter gränserna

Kameran är tillräckligt tålig för att du ska kunna fotografera i en rad svåra förhållanden. Den är vattentät ned till 10 m under vattnet, stöttålig vid fall till marken från upp till 2,0 meters höjd och krosstålig under vikter på upp till 200 kgf/440 lbf/2 000 N.

Överlägsen tillförlitlighet, praktiska funktioner och kompakt form

Det smidiga höljet av superduralumin är designat utan utskjutande delar för enastående kvalitet, styrka och finess. Även om den här stadiga kameran är tillräckligt kompakt för att passa i handflatan har den praktiska funktioner som LCD-skärm och lättanvända knappar, hållbarhet och prestanda som du kan lita på även när du fotograferar i tuffa förhållanden.

Upp till 960/1 000bilder/s superslowmotion

Superslowmotion vid bildhastigheter på upp till 960/1000 bilder/s för att fånga ögonblicksrörelser på film. I synnerhet slowmotioninspelning vid 480/500 bilder/s och 240/250 bilder/s ger tydliga bilder med HD-nära kvalitet i läget Kvalitetsprioritet. Med slutavtryckarläget kan du spela in viktiga ögonblick i superslowmotion med start 2 eller 4 sekunder innan du trycker på REC-knappen.

Clean HDMI-utgång för 4K-filmer

För flexibel produktion kan du använda Clean HDMI-utgången för att spela in okomprimerad video till en extern inspelare i valfritt format och bithastighet, inklusive icke-komprimerad 4K-film, och övervaka filmmaterialet. Dessutom kan enastående 4K-bilder med hög precision med minskade moaré-effekter och naggade kanter levereras via dataläsning, utan pixelbinning eller att linjer hoppas över.

Kontinuerlig bildtagning med upp till 16 bilder/s och färre mörka områden

Trots det höga pixeltalet på 15,3 MP ökar den snabba bildsensorn läsningshastigheten så mycket att kameran kan uppnå kontinuerlig bildtagning med upp till 16 bilder/s. Det gör att du kan fånga flyktiga ögonblick eller olika ansiktsuttryck.

Slutare med minskad distorsion, upp till 1/32 000 s.

Tack vare Exmor RS-sensorns extremt snabba läsningshastighet minimerar antidistortionsslutaren med stöd för slutarhastigheter på 1/32 000 s bilddistorsionen som orsakas av fenomenet med rullande slutare och som annars kan förvränga bilder av motiv i snabb rörelse.

Välj XAVC S eller AVCHD-filminspelning av proffskvalitet

Lågkomprimeringsformatet XAVC S är utmärkt, särskilt för seriösa videofilmare, eftersom det ger högkvalitativa filmer och minimalt brus till och med när du filmar rörliga motiv. Kameran har även AVCHD-format för enkel redigering och delning.

Praktisk kreativitet med anpassade knappar

Du kan tilldela valfria knappar de funktioner du använder mest för att anpassa kameran efter din fotograferingsstil. På så sätt får du snabb och praktisk åtkomst till dina val, vilket gör att du kan hantera kameran snabbare och mer intuitivt.

Ta bilder nästan var som helst med bred ISO-känslighet

Känsligheten sträcker sig ända upp till ISO 12 800, för skarpare bilder i mycket svagt ljus. Låt Auto ISO-läget automatiskt avgöra vilken inställning som är lämpligast, eller öka känsligheten manuellt ned till ISO 80. Du kan även ställa in nedre slutartidsgräns med kameran när du ställer in Auto ISO.

Förinställd skärpa för enklare filminspelning

För filminspelning kan du välja lägena MF (manuell skärpa) eller PF (förinställd skärpa). Om du väljer läget PF ställer RX0 automatiskt in skärpan på ett motiv på avstånd från ca 1 m. Om du aktiverar fokuseringsområdet ”NÄRA” medan RX0 är i PF-läge ställer kameran automatiskt in skärpan på ett motiv i närheten (inom ca 1 m).

Funktionerna MF Assist och Peaking finjusterar skärpan

Manuell skärpa (MF) förstorar det område som du fokuserar på så att du får en mer exakt justering, medan Peaking markerar det skarpaste eller mest fokuserade området med en färg som du själv väljer, vilket hjälper till att fastställa om ytterligare fokusjustering krävs.

Temperatur för automatisk avstängning kan förlänga filminspelningens längd

Du kan välja en intern temperaturnivå för automatisk avstängning av kameran. Filminspelning tenderar exempelvis att pågå under längre tid när ett stativ används, så genom att ställa in temperaturen för automatisk avstängning till ”Hög” kan du spela in film under längre tid.

Stöd för fjärrstyrning av kameran

När kameran är ansluten till en dator kan du använda Remote Camera Control för att ta bilder eller ändra inställningar på kameran från datorn som är ansluten via USB-porten. Allt du behöver göra är att hämta en version av programmet Remote Camera Control som har stöd för din dator.

Fungerar med iMovie och Final Cut Pro X

Den här produkten är kompatibel med Final Cut Pro X och iMovie.

Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Utveckla din fotografering med Imaging Edge-programmen. Använd ”Remote” för att kontrollera och övervaka fotografering i realtid på din datorskärm, ”Viewer” för att snabbt förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att omvandla RAW-data till högkvalitativa bilder för leverans. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera dina produktioner mer effektivt.

Läs mer

Capture One (för Sony)

Capture One Express (för Sony) är ett kostnadsfritt, prisbelönt redigeringsprogram som ger RAW-bearbetning av högsta kvalitet, enkel bildhantering och kraftfulla redigeringsverktyg. Capture One Pro (för Sony) kan köpas och ger ytterligare redigeringsverktyg samt fotografering direkt till datorn.

Fri nedladdning (gå till webbplatsen för Phase One)

Styr flera kameror trådanslutet med kontrollenheten CCB-WD1 som tillval

Få rejält förbättrad flexibilitet och precision vid inspelning med flera kameror via trådbunden LAN-anslutning. Med kontrollenheten för kameror (CCB-WD1) som tillval öppnas en värld av nya bildmöjligheter med RX0. Kombinera enheter så kan du kontrollera upp till 100 RX0-kameror samtidigt – slå av och på systemet, ändra inställningar och ta bilder eller foton, allt via webbläsaren på en dator. Du kan också synkronisera anslutna kameror exakt med varandra och överföra filer enkelt efter tagningen.  

Läs mer

Specifikationer

Den ultrakompakta kameran är en fantastisk kombination av sofistikerad bildteknik, inklusive en Exmor RS CMOS-sensor 1,0-typ och 24 mm ZEISS-vidvinkelobjektiv samt ett robust, tåligt hölje som är vattentätt ned till 10 m, stöttåligt när det tappas från upp till 2,0 m ovanför marken, och krosståligt vid vikt upp till 200 kgf/440 lbf/2 000 N. Snabb kontinuerlig bildtagning, superslowmotion och andra funktioner som är unikt integrerade för att möjliggöra mer kreativt bildskapande.
  • Objektiv ZEISS® Tessar T* 24 mm med bländare f4,0

  • Slutare med minskad distorsion – supersnabb slutartid på 1/32 000

  • Upp till 16 bilder/s kontinuerlig bildtagning utan mörka områden

  • Upp till 960/1 000bilder/s superslowmotion

  • Flera filmfunktioner för proffskvalitet – S-log2 gammainställning/4K Clean HDMI-utgång

Sensortyp
Exmor RS® CMOS-sensor av 1.0-typ (13,2 x 8,8 mm), bildförhållande 3:2
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 15,3 megapixel
Vattentät
Ja (motsvarande IPX8)
Stöttålig
Ja (2,0 m MIL-STD810G C1 metod 516.7-stöt)
Krossäker
Ja (200 kgf/2 000 N/440 lbf)
ISO-känslighet (stillbild) (rekommenderat exponeringsindex)
Auto (ISO125–12800, kan väljas med övre/nedre gräns),125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (kan utökas till ISO80/100), Multi-Frame NR: Auto (ISO200–25600), 200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet. Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger