Fem DJ:er du inte vill missa

på musikfestivalen TomorrowWorld 2015

TomorrowWorld är en amerikansk spinoff på den belgiska musikfestivalen Tomorrowland och äger rum den 25–27 september i Atlanta i Georgia. Det finns en orsak till att TomorrowWorld nominerades till Bästa musikevenemang vid International Dance Music Awards. På festivalen med lyxcamping spelar hundratals DJ:er (ja, hundratals) och den anses vara Amerikas största musikfestival för personer över 21. TomorrowWorld är känt för sina spektakulära och överdådiga scener. De har alla sin egen unika look och känsla och en enorm detaljrikedom. Så vad ser vi mest fram emot bland årets uppträdanden?

Kolla in de här fem fenomenala DJ:erna som garanterat kommer att glänsa vid årets TomorrowWorld.

1. Adventure Club

Den här EDM-duon bestående av Montrealborna

Leighton James och Christian Srigley skapar enorma vågor inom EDM-världen. Deras kännetecknande sound är en blandning av vacker melodisk dubstep och själfull kvinnlig sång. Greppa dina bästa hörlurar och njut av seriöst örongodis med den gåshudsskapande låten ”Gold”, ett samarbete med den Malaysiska singer-songwritern Yuna.

2. Ferry Corsten

Nederländska DJ:n Ferry Corsten anses vara en pionjär inom trance.

Han har producerat flera klassiska trancelåtar sedan 90-talet under samarbeten som System F, Moonman och Gouryella. Sedan dess har han övergått till en mer allmän elektronisk musikstil, och spelar allt från electro till melodisk trance. Kolla in den här teasern för hans senaste release ”Reborn” – och vänta på basen!

3. Flux Pavilion

Den här brittiska DJ:n har skapat beats sedan 2008.

Han är inte bara en mästare vid skivtallrikarna. Han spelar också trummor, gitarr, saxofon och piano. Den stora vändpunkten i hans karriär var när han besökte klubben Fabric i London:

”Jag gick aldrig på klubbar eftersom jag inte kände mig accepterad på den scenen. Den kändes för showig och välansad. Sedan såg jag Rusko spela på Fabric och det ändrade min uppfattning helt. Han hoppade runt i en stor fågelhatt i kartong och spelade den galnaste musik jag någonsin hört. Jag älskade det."

5. Martin Garrix

Om du någon gång hört den tveklöst medryckande låten ”Animals” (och vem har inte det?), så har du troligen hört talas om den här nittonåriga nederländska DJ:n och producenten. ”Animals” blev en topp 10-hit i fler än 10 länder och toppade listorna i Belgien och Storbritannien. Garrix säger att DJ Tiësto är den som influerat hans karriär mest. Det var faktiskt när han såg Tiësto spela på OS i Aten 2004 som Garrix inspirerades att bli DJ.

4. Tiësto

Han är en legendarisk trance-producent och ett känt namn

inom elektronisk dansmusik. Tiësto röstades tre år i rad åren 2002 till 2004 fram till världens bästa DJ av DJ Magazine i tidningens årliga läsaromröstning Top 100 DJs. Han vann en Grammy för sin remixade version av John Legends ”All Of Me” vid 57th Annual Grammy Awards – och det är knappast den sista Grammyn han lär få.

Det var våra val av de fem bästa DJ:erna, men festivalen har på gott om andra talanger på programmet! Vem ser du mest fram emot att se i år?