Sony presenterar nya AV-förstärkaren TA-AN1000 för hemmabio med 360 Spatial Sound Mapping, 7.2-kanaler och 8K

ucrJcNQgf

Den nya AV-förstärkaren TA-AN1000 är fullspäckad med nya funktioner för en uppslukande upplevelse av film, spel och mer

Idag presenterar Sony ett nytt tillskott till sitt sortiment: TA-AN1000, en ny och efterlängtad 7,2-kanals 8K AV-förstärkare med 360 Spatial Sound Mapping. Denna nya modell erbjuder nya funktioner såsom 360 Spatial Sound Mapping för en uppslukande tittarupplevelse och stöd för de senaste videoformaten, bland andra 8K och 4K120 för en verklighetstrogen, cinematisk upplevelse.

En autentisk filmupplevelse hemma
TA-AN1000 har Sonys revolutionerande teknik 360 Spatial Sound Mapping för att skapa en unik och uppslukande filmupplevelse. 360 Spatial Sound Mapping kan placera ut flera fantomhögtalare runtom i rummet för att skapa en omfattande ljudbild för en mer autentisk filmupplevelse hemma.

Genom att använda information om högtalarnas position, som mäts av Sonys Digital Cinema Auto Calibration IX (D.C.A.C. IX), skapas flera fantomhögtalare runt omkring i rummet, så att cineaster kan uppleva varje andetag, steg och ord som om de vore på plats i filmen. Den senaste tekniken för automatisk kalibrering, D.C.A.C. IX utvecklad av Sony, kan varje högtalares avstånd, vinkel, ljudtryck och frekvensgång korrigeras genom att möta högtalarens placering i 3D med hjälp av den medföljande kalibreringsmikrofonen. Auto Phase Matching synkar samtidigt de olika högtalarnas faser. Detta innebär att du kan kompensera för utmanande placeringar av högtalarna, fördröjningar eller fasförskjutningar och hänge dig åt filmen.

TA-AN1000 skapar den perfekta högtalaruppsättningen för alla hemmabiosystem med 360 Spatial Sound Mapping samt stöd för de senaste ljudformaten såsom Dolby Atmos och DTS:X.

 

Högkvalitativ bild för filmer och spel

Njut av filmer på ett nytt sätt tack vare att TA-AN1000 har funktioner som HDR10, HLG, Dolby Vision och stöd för 8K samt IMAX Enhanced. Den ursprungliga bildkvaliteten bevaras vid användning av TA-AN1000, så att filmtittare blir helt uppslukade medan de njuter av filmen.

Även spel blir ännu mer spännande och verklighetstrogna då TA-AN1000 stöder de senaste formaten, som 4K120, Variable Refresh Rate (VRR) och Auto Low Latency Mode (ALLM) i HDMI 2.1, för smidigare och tydligare rörelser i responsiva spel.

TA-AN1000 fungerar med Auto HDR Tone Mapping och Auto Genre Picture Mode på kompatibla BRAVIA TV-apparater för en bättre spelupplevelse på PlayStation 5.

 

Ge musiken liv

Upptäck ett nytt sätt att lyssna med 360 Reality Audio för en upplevelse som liknar ett liveframträdande eller studiosession. Förstärkaren gör det också möjligt för lyssnare att njuta av musik så som artisterna avsett det, med High-Resolution Audio för kristallklar precision. TA-AN1000 stöder även inbyggd DSD-uppspelning (Direct Stream Digital) utan konvertering så att DSD-innehåll kan avnjutas till fullo utan att förlora originalkvaliteten.

Dessutom erbjuder TA-AN1000 enkel åtkomst till musikapplikationer. Du kan enkelt ansluta smarta enheter till förstärkaren via Bluetooth samt tjänster som Spotify Connect, Chromecast, Apple Airplay 2 och Works with Sonos. Det har aldrig varit enklare eller bekvämare för musikfantaster att njuta av sina favoritartister.

 

Perfekt med Sonys TV-apparater och högtalare

När TA-AN1000 är ansluten till en BRAVIA-TV med Acoustic Center Sync kombinerar den ljud från TV:n med ljudet från mitthögtalaren för att skapa en otrolig ljudupplevelse där till exempel dialoger upplevs komma direkt från karaktärerna på skärmen.

TA-AN1000 integreras också sömlöst med BRAVIA Quick Settings-menyn, så att du kan ändra funktioner såsom förstärkarens ljudfält och volym bara genom att använda TV:ns fjärrkontroll.

Det är enkelt att konfigurera TA-AN1000, tack vare den nya och intuitiva installationsguiden som vägleder alltifrån placeringen av högtalarna till att sätta upp separata zoner över huset.

Dessutom kan TA-AN1000 ansluta trådlöst till valfria högtalare från Sony, inklusive de trådlösa surroundhögtalarna SA-RS5 och SA-RS3S och trådlösa subwoofers SA-SW5 och SA-SW3. Den trådlösa subwoofern (SA-SW5 / SA-SW3) som kan väljas till, bidrar till kraftfull bas och att lägga till en surroundhögtalare (SA-RS5 / SA-RS3S) skapar en ännu mer cinematisk spänning, inklusive ljud som kommer direkt bakifrån.

 

Hållbarhet i åtanke

Sony har åtagit sig att använda mindre plast i sina produkter och förpackningar. Delar av TA-AN1000 är tillverkade i specialutvecklad återvunnen plast, för att möjliggöra enastående akustisk prestanda som samtidigt tar hänsyn till miljön. Cirka 95% av förpackningarna är tillverkade av återvunnet papper och pappersbaserade material för att minimera användningen av plast.

 

Prissättning och tillgänglighet

TA-AN1000 kommer finnas tillgänglig från juni 2023 till ett rekommenderat cirkapris på 12000kr.

  

Antalet fantomhögtalare som genereras varierar beroende på högtalarkonfigurationen.

Kräver nedladdning av Sony | Music Center-appen. Prenumeration på en kompatibel musiktjänst online och tredjepartsvillkor, villkor och avgifter kan tillkomma. Kompatibla tjänster kanske inte är tillgängliga i vissa länder/regioner. Vänligen besök https://www.sony.net/360RA/ för att kontrollera kompatibiliteten för applikationen och tjänsten.

Google, Google Home och Chromecast är varumärken som tillhör Google LLC. Google Assistant är inte tillgängligt på vissa språk och länder/regioner.

Sonos är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Sonos, Inc.

Acoustic Center Sync fungerar med din kompatibla BRAVIA™-TV och/eller din centerhögtalare. Acoustic Center Sync fungerar med följande modeller: A95L-serien, X96L-serien, A80L-serien, X90L-serien, Z9K-serien, A95K-serien, A90K-serien, A80K-serien, A75K-serien, X95K-serien, X90K-serien, Z9J-serien, A90J-serien, A80J-serien, X95J-serien. Produkttillgängligheten varierar beroende på länder/regioner. Både HDMI-kabel (medföljer ej) och en stereominikabel (medföljer ej) krävs.

Integrerat UI fungerar med följande modeller: A95L-serien, X96L-serien, A80L-serien, X90L-serien, Z9K-serien, A95K-serien, A90K-serien, A80K-serien, A75K-serien, X95K-serien, X90K-serien, X90S-serien, X85K-serien, X80K-serien, Z9J serien, A90J-serien, A80J-serien, X95J-serien, X90J-serien, X85J-serien, X80J-serien.

TA-AN1000 kan ansluta till två trådlösa subwoofers av samma modell samtidigt

Produkttillgängligheten varierar beroende på länder/regioner.

Den återvunna plasten kanske inte används i vissa delar beroende på tillverkningstidpunkten.

Beläggning och vidhäftande material exkluderat.

Få uppdateringar i din brevlåda

Genom att klicka på "Prenumerera" bekräftar jag att jag har läst och samtycker till Integritetspolicy.