Sony introducerar sin senaste smartphone i premiumsegmentet – Xperia 5 V

- ​ Med den senaste tekniken för kamerasensorer som fångar bilder på ett imponerande sätt, dag som natt

- Exceptionell display, stereohögtalare på framsidan och avancerad ljudteknik

- Kompakt storlek med uthålligt batteri, för 50 procent batteritid kvar efter en hel dags användning1

1 september 2023, Sony introducerar premiumtelefonen Xperia 5 V, utrustad med den senaste kamerasensorn Exmor T for mobile, som erbjuder utmärkt ”point-and-shoot” och gör varje bild till ett mästerverk. Den erbjuder varierade möjligheter att ta bilder, så som avancerad bokeh-rendering för porträtt genom att använda AI och ett urval av förinställningar för färg som låter dig skapa den stämning eller atmosfär du föredrar för dina bilder. Med Xperia 5 V får du en extraordinär upplevelse av musik och video tack vare avancerad teknik, display och dess fronthögtalare. Dessutom har batteriet förbättrats, så att mer än 50 procent återstår2 efter en hel dags användning. Den här premiumtelefonen kan användas säkert hela dagen för fotografering, redigering och för att se innehåll på språng.

Dina minnen fångade med definition oavsett tid och plats

Kameran i Xperia 5 V använder den senaste sensorn Exmor T for mobile – som också utgör hjärtat i flaggskeppet Xperia 1 V – så att du kan fånga klara och högdefinierade bilder oavsett situation och oavsett dag eller natt, ute eller inne. I tillägg till att kunna fånga porträtt med realistiska detaljer, kan du välja mellan olika förinställningar för färg, kallade Creative Look. De låter dig matcha olika färger och toner efter scenen i bilden – utan någon redigering i efterhand. Inställningar för Bokeh3 är markant bättre än i föregående modell4 och använder AI för att skapa bilder närmare standarden för bilder som tas med kameror med utbytbart objektiv.

De dubbla objektiven på baksidan låter dig njuta av fotografering med tre olika brännvidder, 16mm, 24mm och 48mm. Brännvidden på 48mm motsvarar 2x den optiska brännvidden, så att de kan fånga objekt längre bort, utan att du behöver oroa dig för bildkvaliteten.

Bli mästare på video

Den nya appen Video Creator har en automatisk funktion för redigering som enkelt låter dig skapa videoklipp. När klippets längd är vald är det bara att välja bilder och video tillsammans med musik, så gör Video Creator det tuffa jobbet och ger en färdig fil inom någon minut. Även den som helt saknar erfarenhet av att redigera video kan enkelt skapa originalklipp värda att dela på sociala medier. Det går också att ställa in preferenser manuellt, som justeringar i klippningen och filterbearbetning baserat på vilken kreativ stil som önskas.

Xperia 5 V har också en mikrofon dedikerad till röstinspelning. Även när användaren filmar i en stökig miljö där det förekommer andra röster och omgivningsljud, prioriteras rösten av den som filmas och den plockas upp klart och tydligt.

Underhållning som sträcker sig över flera dagar1

Xperia 5 V låter användaren njuta av kraftfullt ljud och fantastisk video utan behov av externt ljud och bild. I tillägg till den nyutvecklade högtalarförstärkaren med djup bas, har telefonen en ljus OLED-skärm som ger bra synlighet utomhus även under ljusa dagar. Tack vare motorn X1 for mobile som ger samma bildkvalitet som i Sony BRAVIA TV, kan användare låta sig slukas när de konsumerar videor på sociala medier, oavsett live, streamat eller inspelat, eller sina favoritprogram. Användare kan titta på hela 24+ timmars video i en enda fulladdning av batteriet5, och via BRAVIA CORE for Xperia, finns ett urval av hundratals av såväl de senaste som de klassiska storsäljarna tillgängliga i hög kvalitet6.

Med Xperia 5 V behöver ingen oroa sig för att batteriet ska ta slut, eftersom batteriet med kapacitet på 5000mAh håller längre än i andra smartphones med samma batterikapacitet. Med sin unika teknik är batterikonsumtionen ungefär 20 procent lägre i jämförelse med den tidigare modellen3. Resultatet av detta är att användaren i slutet av dagen kommer ha 50 procent eller mer av batteriet kvar1. I tillägg till att ha stöd för trådlös- och snabbladdning (upp till 50 procent på 30 minuter7), minskar Xperias unika teknik för optimerad laddning risken för ett försämrat batteri, så att batteriet även efter 3 år har en maxkapacitet på 80 procent eller mer8.

Prestandamässigt är Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform4 snabbare och mer effektiv vid multitasking, så att det går att göra allt under en mycket längre tid utan kompromiss. Dessutom har den värmeledande dynans storlek ökat med 40 procent jämfört med i den föregående modellen3, som en mycket effektiv åtgärd för värmeavledning. Även strömförbrukningen för CPU:n har förbättrats. Den nya processorn, förbättrad värmehantering och en 40 procents ökning av den värmeledande dynans storlek hjälper Xperia 5 V att hålla sig sval under intensiv användning, så att användare kan njuta av all kraft till max.

Förstärkta gamingfunktioner

Game Enhancer, en assistansfunktion som gör spelandet roligare, har en ny temafärg men behåller en mängd vinnande stödfunktioner som L-γ (lågt gamma) laser, ljudequalizer, mikrofon för röstchatt och funktion för skärminspelning som är användbar vid inspelning och distribuering av innehåll på YouTube. I tillägg ger Qualcomm's Snapdragon 8 Gen2 Mobile Platform och Elite9 stöd för stabilt spelande.

Design/Funktion/Tillgänglighet/Hållbarhet

Ett annat element att älska i Xperia 5 V är kombinationen av pålitlig prestanda och design. Kameran och panelen på baksidan är färgmatchade med en estetiskt tilltalande matt finish som skapar ett enhetligt intryck. Den finns tillgänglig i tre färger för att passa din stil: svart, platinum silver och blå.

När bilder tas i Photography Pro, spelas ett ljud upp tack vare en ny tillgänglighetsfunktion10, för att upplysa användaren om huruvida skärmen är horisontal, så att människor med nedsatt syn kan fånga räta bilder. Funktion och design har kombinerats för att passa handen.

Xperia 5 V är paketerad i en förpackning tillverkad av Sonys Original Blended Material, som är tillverkat av bambu, sockerrörfibrer och återvunnet papper, vilket resulterat i en individuell förpackning helt fri från plast11. I tillägg är några av elementen i telefonen, både internet och externt, tillverkade av SORPLAS, en flamresistent återvunnen plast bestående av upp till 99 procent återvunna material, utvecklad av Sony.

Stilsäkert skal med stativ för Xperia 5 V (XQZ-CBDE)

Skalet för Xperia 5 V (tillgängliga som valbar accessoar, köps separat) fungerar också som ett bekvämt stativ som kan placeras såväl vertikalt som horisontalt. Den tunna formen som passar telefonen perfekt gör den enkel att hålla i och använda, inte bara för att kolla på videor, utan också för livestreaming och videochatt. Tre färger finns för att passa Xperia 5 V12. SORPLAS används dessutom delvis i materialet skalet med stativ är tillverkat i13.

Pris och tillgänglighet

Xperia 5 V kommer att finnas tillgänglig för köp från och med den 29 september till ett rekommenderat cirkapris på 10 990 kronor. Under en begränsad tidsperiod, kommer den som köper Xperia 5 V att få ett par av Sonys senaste brusreducerande hörlurar, WF-1000XM5, på köpet (värda cirka 3500 kronor).

 

En lanseringsvideo för nya Xperia 5 V kan ses här.

Hela produktvideon kan ses här.

För bilder, se här.

För bilder tagna med Xperia 5 V, se här.

För detaljerad produktinformation, besök:

Website preview
Xperia 5 V – En kraftfull skaparmaskin som passar i fickan
Varje bild är ett mästerverk med vår nya Exmor T for mobile-sensor1 som fångar upp ännu mer ljus.
www.sony.se

 

Om Sony Corporation

Sony Corporation är ett helägt dotterbolag till Sony Group Corporation och ansvarar för verksamheten Entertainment, Technology & Services (ET&S) inom Sony Group. Med visionen om ”att fortsätta leverera Kando (känslor) och Anshin (fridfullhet) till människor och samhällen över hela världen genom strävan efter teknik och nya utmaningar” kommer Sony skapa produkter och tjänster inom hemunderhållning & ljud, bild och mobil.

För mer information, besök: http://www.sony.net/

 

1 Estimerat värde baserat på test som förutsätter 360 minuter surfande i webbläsaren, video i webbläsare, spelande och annat, dagligen (1080 minuter i standby) med utgång i den genomsnittliga Xperia-användarens batterianvändning. Den faktiska batteritiden varierar beroende på i vilka förhållanden och miljöer telefonen används.

2 Estimerat värde baserat på test som förutsätter 360 minuter surfande i webbläsaren, video i webbläsare, spelande och annat, dagligen (1080 minuter i standby) med utgång i den genomsnittliga Xperia-användarens batterianvändning. Den faktiska batteritiden varierar beroende på i vilka förhållanden och miljöer telefonen används.

3 Bokeh är tillgängligt på objektiven med 24mm respektive 48mm brännvidd.

4 Xperia 5 IV

5 Resultaten kommer från test utförda av Sony under följande förhållanden: uppspelning av video i formatet 720p 24fps lagrad i internminnet på en typisk app för uppspelning, med Wi-Fi och LTE-uppkoppling, ljud via Bluetooth och fixerad ljusinställning på displayen på 60 procent. Den faktiska uppspelningstiden kan variera beroende på i vilka förhållanden och miljöer telefonen används.

6 Avtal, villkor, konton och avgifter från tredjepart kan förekomma. Servicens tillgänglighet kan variera beroende på marknaden.

7 Vi rekommenderar att använda äkta laddare och kablar som XQZ-UC1 (kabel och adapter). Tillgänglighet kan variera.

8 Simulerade resultat av Sony Corporation, baserade på en faktisk användarprofil som använder samma typ av batteri och laddning via USB. Faktisk prestanda varierar beroende på inställningar, miljöförhållanden, förvaring och användning. Batterier är en konsumentvara och deras kapacitet minskar över tid i takt med att de åldras. Sony garanterar inte batteriets livslängd.

9 Qualcomm and Snapdragon är varumärken under Qualcomm Incorporated, som är registrerade i USA och andra länder, och används med tillstånd.

10 När Photography Pro används.

11 Paketering refererar till den individuella boxen, såväl som komponenter som brickor, distanser, omslag och hylsor. Exkluderar material som används i beläggningar och vidhäftande material.

12 Färg och tillgänglighet kommer variera beroende på region.

13 Exklusive stativet.

 

 

 

Få uppdateringar i din brevlåda

Genom att klicka på "Prenumerera" bekräftar jag att jag har läst och samtycker till Integritetspolicy.