SRS-XG500

Sony presenterar nya X-serien med tre kraftfulla trådlösa högtalare

21 apr., 2021

I dag presenterar Sony en rad nya högtalare i X-serien som låter dig fånga varje ögonblick och ger en kraftfull ljudupplevelse värd att minnas.

Musik är till för att delas med andra och det gör du det enkelt med de nya högtalarna i X-serien. Alla nya modeller är speciellt framtagna för att ge ett kraftfullt och vidsträckt ljud som anpassar sig efter alla typer av musikgenrer.

Oavsett om du är inom- eller utomhus, för dig själv eller med ett gäng vänner, så passar de nya högtalarna i X-serien allas musikstilar. Du kan välja en högtalare som passar din musik perfekt genom ett brett utbud av alternativ för ljudkvalitet, bärbarhet, tålighet och belysning.

Lyssna med tydligt och kraftfullt ljud

Innovativa X-Balanced Speaker Units

Samtliga högtalare har Sonys innovativa X-Balanced Speaker Units. Det icke-cirkulära membranet ger mer ljudtryck och mindre förvrängt ljud genom att maximera högtalarens yta som innebär att du får ett rikare och tydligare ljud oavsett vilken musik du lyssnar på.

Omnidirectional Party Sound på XP700

XP700 har tre främre[1] högeffektiva tweeters och en baktill som levererar Omnidirectional Party Sound som ger en kraftfull och djup bas samt ett tydligt ljud.

Powerful Party Sound på XP500 och XG500

XP500 och XG500 har två högeffektiva tweeters framtill som tillsammans ger Powerful Party Sound. XG500 har dessutom passiva radiatorer som är optimerade för att reproducera ett tydligt basljud.

MEGA BASS och LIVE SOUND

Samtliga modeller har funktionen MEGA BASS som gör att du kan höja basen på din högtalare så att du får en kraftig och djup bas.

Med de nya högtalarna i X-serien kan du njuta av musiken som om den spelades upp live. Med LIVE SOUND-läget[2] kan du återskapa den där unika stämningen och återuppleva dina bästa musikupplevelser när du vill.

Ta med festen ut

Den nya XG500 är dammtät och vattenresistent enligt IP66-klassning[3] så att du kan njuta av ett kraftfullt partyljud var du än är. Du kan använda den vid poolen, i parken eller på stranden utan att behöva oroa dig för skador. XG500 är utrustad med ett slitstarkt och vattenavvisande nät som håller högtalaren torr.

XP700 och XP500 är vattenresistent enligt IPX4-klassning[4] så att du kan hålla igång festen även om några regndroppar faller ner.

Bär med dig festen

Lång batteritid

Du kan ta med dig ljudet vart du vill tack vare den långa batteritiden på XG500[5]XP700[6] och XP500[7]. Om du märker att högtalarna håller på att ladda ur behöver du inte oroa dig eftersom de snabbt går att ladda upp igen[8].

Samtliga tre högtalare har Battery Care Mode som hindrar batteriet från att ladda upp till 100 procent för att öka batteriets livslängd.

Bekväma bärhandtag

De nya högtalarna i X-serien har ett bekvämt handtag som gör att de är enkla att förflytta från en plats till en annan.

Lys upp ditt liv

Ett helt nytt omgivande ljus ger en modern och subtil belysning. Du kan välja mellan en mängd olika ljusmönster[9] som både kan höja stämningen under en fest eller ge en avslappnade känsla med mörkare nyanser under en lugn kväll.

Ha roligare på festen

Karaoke

Om du gillar karaoke kommer du och högtalarna i X-serien passa bra ihop. Högtalarna kommer nämligen med mikrofon- och gitarringångar[10] som gör att de blir perfekta för kvällsunderhållningen.

Liggande eller stående

Både XP700 och XP500 kan positioneras liggande eller stående. Vad du än väljer så kommer en sensor på XP700 att optimera ljudet för vald position och ge ett riktigt bra ljud[11].

Bluetooth

Alla tre högtalare är kompatibla med Bluetooth så att du kan parkoppla högtalaren med din Bluetooth-enhet.

Party Connect

Samtliga högtalare kommer med Party Connect som gör att du kan koppla ihop upp till 100 kompatibla högtalare som sedan synkroniserar med musiken och belysningen.

USB-portar
De nya högtalarna kommer med uppspelning och laddning via USB som är perfekt under festen. Du kan ansluta och spela musik med en USB-port för uppspelning av dina digitala filer. Om din smartphone börjar ta slut på batteri kan du ansluta och ladda den direkt[12] via högtalaren.

Sony | Music Center och Fiestable

Den nya produktlinjen är kompatibel med både Sony | Music Center och Fiestable-appar. Med Sony | Music Center kan du välja spellista, köa nästa låt samt ändra ljusmönster och ljudlägen från dansgolvet. Fiestable ger dig tillgång till roliga funktioner som skapar den ultimata feststämningen såsom att skapa en spellista till festen, funktioner för karaoke som Voice Changer och Echo samt DJ-kontroll för att addera ljudeffekter.

Pris och tillgänglighet

För produktspecifikationer, besök:  https://www.sony.se/electronic…

[1] Endast två främre tweeters fungerar samtidigt

[2] LIVE SOUND-läget är tillgängligt via appen Sony Music Center

[3] Produkten är skyddad i sådan grad att damm från ett dammtålighetstest inte kommer in i produkten.

Vattentålig definieras som att den skyddar kroppsfunktionen mot kraftfullt strålvatten från alla håll.
Vattentålig och dammtät gäller endast när locket är stängt. Garanteras inte för alla situationer.

[4] Vattenresistensen är endast effektiv när locket är stängt. Garanteras inte för alla situationer

[5] SRS-XG500 håller i upp till 30 timmar när MEGA BASS är på, volym 19, och belysningen är av när du lyssnar på låtar som uppfyller Sonys villkor

[6] SRS-XP700 håller i upp till 25 timmar när MEGA BASS är på, volym 13, och belysningen är av när du lyssnar på låtar som uppfyller Sonys villkor

[7] SRS-XP500 håller i upp till 20 hours när MEGA BASS är på, volym 16, och belysningen är av när du lyssnar på låtar som uppfyller Sonys villkor

[8] 10 minuter laddning ger dig 3 timmars uppspelning på XG500 och XP700 och 80 minuter på XP500

[9] Tillgängligt via appen Sony | Music Center

[10] XP700 och XP500 levereras med två mikrofoningångar i den bakre porten, en för en mikrofon och en för antingen en gitarr eller mikrofon. XG500 levereras med en ingång som kan användas för antingen en gitarr eller en mikrofon

[11] Endast XP700 har en inbyggd sensor som optimerar hur ljud bearbetas till stereoljud

[12] Den här funktionen stöder inte alla smarta telefoner och surfplattor

Om Sony Corporation

Sony Corporation ansvarar för verksamheten Electronics Products & Solutions (EP&S) inom Sony Group. Med visionen om ”att fortsätta leverera Kando (känslor) och Anshin (fridfullhet) till människor och samhällen över hela världen genom strävan efter teknik och nya utmaningar” kommer Sony skapa produkter och tjänster inom hemunderhållning & ljud, bild och mobil. För mer information, besök: http://www.sony.net/

Registrera dig för att få Sonys pressmeddelanden via epost
Du har nu registrerat dig för Sonys pressmeddelanden
Klar!
Ogiltig mejladress