WF-1000XM4

Ditt ljud – och ingenting annat. Sony lanserar nya helt trådlösa WF-1000XM4

08 juni, 2021

Idag lanserar Sony de trådlösa hörlurarna WF-1000XM4 som är det senaste tillskottet i den populära 1000X-familjen och tar Sonys branschledande brusreducering[2] samt ljudkvalitet till nästa nivå. Hörlurarna är utformade för att passa allas öron och ger en personlig upplevelse som anpassas till varje situation.

Ännu tydligare ljud och bättre brusreducering


Sonys nya processor Integrated Processor V1
 tar brusreducerings­prestandan i hyllade QN1e-chipet ännu ett steg längre. Med förbättrad brusreduceringsprestanda och Bluetooth ‘System on Chip’-teknik levereras en branschledande brusreducering samtidigt som den drar mindre ström än föregångaren.

WF-1000XM4 är utrustade med högpresterande Dual Noise Sensor-mikrofoner med två Noise Sensing-mikrofoner per öra – en feed-forward och en feed-back – så att omgivande ljud fångas upp och analyseras vilket ger en mycket exakt brusreducering.

Den nya 6 mm drivenheten med 20 procent ökad magnetvolym, tillsammans med det nya membranet som har exakt återgivning, ger bättre prestanda vid låga frekvenser som förbättrar de brusreducerande funktionerna hos WF-1000XM4.

De nyutvecklade Noise Isolation Earbud Tips ger WF-1000XM4 en bättre passform. De är gjorda av ett unikt, mjukt och elastiskt polyuretanskum som fyller ut kontaktytan mellan hörsnäckans spets och öronkanalen. Detta eliminerar luckor vilket isolerar ljud och minskar buller, samtidigt som kontakten till hörselgången förbättras för en mer stabil passform. Hörlurarna har dessutom ett automatiskt läge för brusreducering vid blåsigt väder.

Exceptionell ljudkvalitet

WF-1000XM4 har nu även stöd för High-Resolution Audio Wireless[3], tack vare LDAC, som är Sonys teknik för ljudkodning. LDAC överför ca tre gånger mer data (med en maximal överföringshastighet på 990 kbps) än vanligt Bluetooth-ljud som gör att lyssnaren kan njuta av högupplöst ljud med exceptionell kvalitet som är så nära kabelanslutet ljud som det bara går. Tack vare den nya 6 mm drivenheten så återger de ett dynamiskt ljud trots sin mindre storlek och det exakt överensstämmande membranet återger ett fylligt basljud. Nya Integrated Processor V1 förbättrar också ljudkvaliteten och minskar distorsionen samt möjliggör LDAC codec-bearbetning och DSEE Extreme.

Genom att använda Edge-AI, skalar DSEE Extreme[4] (Digital Sound Enhancement Engine) upp komprimerade digitala ljudfiler i realtid och återställer det höga ljudet som gått förlorat under komprimering för en rikare och mer komplett lyssningsupplevelse.

En ännu smartare lyssningsupplevelse

Speak-to-Chat-funktionen har hyllats brett sedan den först introducerades i overhead-modellen WH-1000XM4. Funktionen finns även hos WF-1000XM4 och gör att du kan ha korta konversationer utan att behöva ta av dig hörsnäckorna[5]. Så snart du börjar prata så stoppas musiken automatiskt och omgivande ljud släpps in så att du kan fortsätta samtalet, vilket är praktiskt om du vill behålla hörsnäckorna på eller om du har händerna fulla. När samtalet är över börjar musiken automatiskt spela igen[6]. Speak-to-Chat känner av och reagerar på din röst med hjälp av Precise Voice Pickup-tekniken som kombinerar fyra mikrofoner och sensorer genom avancerad ljudsignalbehandling.

‘Quick Attention’-läget är tillgängligt på WF-1000XM4 och innebär att du genom att placera ditt finger över den vänstra öronsnäckan kan sänka volymen direkt och låta omgivande ljud komma in för att snabbt kunna höra något som sägs eller om du vill säga något kort.

Adaptive Sound Control på WF-1000XM4 känner av var du befinner dig och vad du gör – till exempel reser, går eller väntar – och anpassar inställningarna för omgivningsljud för bästa möjliga lyssningsupplevelse. Över tid lär sig Adaptive Sound Control att känna igen de ställen du regelbundet besöker, som ditt arbete, gym eller favoritcafé och optimerar därefter ljudet för situationen.

Hörlurarna har en automatisk pausa/spela-funktion som med hjälp av en närhetssensor pausar musiken när du tar ur hörsnäckorna ur öronen. Sensorn känner av om du bär en eller båda hörsnäckorna och börjar sedan spela igen när du sätter tillbaks dem i öronen.

Njut av hög samtalskvalitet

Handsfree-samtal har förbättrats på WF-1000XM4 tack vare Precise Voice Pickup-teknik. Genom att kombinera den nya tekniken med mikrofonerna samt en Bone-conduction-sensor så plockar WF-1000XM4 tydligt och precist upp din röst vid handsfree-samtal. De strålformande mikrofonerna är kalibrerade för att endast ta upp ljud från din mun och ett förbättrat signal-ljud-förhållande ger bra röstupptagning även i miljöer med mycket ljud. Dessutom tar den nya Bone-conduction-sensorn upp vibrationer från din röst utan att registrera omgivande ljud vilket ger ännu tydligare samtal. Brusreduceringen i WF-1000XM4 ökar din samtalsupplevelse ytterligare eftersom det gör att du kan höra personen i andra änden av samtalet tydligt, även i bullriga miljöer.

Ännu bättre passform

Sedan Sony introducerade världens första in-ear-hörlurar 1982 (MDR-E252) har enorma mängder data relaterat till öronformer från hela världen analyserats. WF-1000XM4 är resultatet av långtgående undersökningar och kombinerar en form som matchar öronhålan med en ny ergonomisk ytdesign för en mer stabil passform.

Du kan nu hitta rätt passform för dina öron med Sony | Headphones Connect App. Appen utför några enkla mätningar för att hitta den perfekta storleken på dina Noise Isolation-öronsnäckor[7] så att maximal ljudkvalitet och minimalt yttre ljud säkerställs.

WF-1000XM4 har fått en ny lättare design och blivit 10 procent mindre jämfört med föregående generation, utan att kompromissa på ljudkvalitet eller batteriets livslängd. De är så lätta så att du kan ta med dem under långa dagar ute och laddningsfodralet är nu 40 procent mindre.

Bättre Bluetooth för ostört tittande

WF-1000XM4 är perfekta för att titta på tv-program, filmer och mer. Den avancerade trådlösa anslutningen synkroniserar det du ser på skärmen exakt med det du hör i dina hörlurar för en bättre visning med låg latens.

Optimeringen av överföringsalgoritmen hos Integrated Processor V1 har gjort anslutningen stabilare och mindre benägen att ”hoppa över ljud”, även i miljöer där det finns störningar. Det innebär att WF-1000XM4 ger en tydligare och stabilare Bluetooth-anslutning.

Upplev en imponerande batteritid och trådlös laddning

Du kan njuta av hela 8 timmars användning med hörlurarna och ytterligare 16 timmar genom fodralet. Det innebär att kan ta med dig hela 24 timmars uppladdning varje gång du lämnar hemmet. Bråttom? Efter fem minuters laddning har du upp till 60 minuters speltid och om laddningsfodralet sjunker under 30 procent laddning så meddelar Sony | Headphones Connect App dig direkt.

Inga kablar behövs med WF-1000XM4 tack vare enkel trådlös laddning med Qi-teknik[8]. Du kan till och med använda en smartphone med Qi-teknik, som den senaste Xperia-modellen med batteridelningsfunktion[9], för att ladda dina hörlurar och laddningsfodral.

Vattentåliga

WF-1000XM4 klarar både vattenstänk och svett med IPX4-klassning[10]. Oavsett om du springer mot bussen i regn eller sitter på ett kontor så kan du lita på att dessa hörlurar levererar det de ska.

Enkel parning och röstassistentfunktioner

Genom att säga “Hej Google” eller “Alexa”[11] så aktiveras röstassistenten.

WF-1000XM4 stöder Googles nya Fast Pair-funktion. Med en knapptryckning på WF-1000XM4 får du snabb och enkel parning med Bluetooth på dina Android-enheter. Hörlurarna levereras också med Microsoft Swift Pair som gör det enkelt att ansluta till enheter som har Windows 10.

WF-1000XM4 är försedd med touchpaneler för att du snabbt och enkelt ska få kontroll över din lyssningsupplevelse. Du kan aktivera brusreduceringen, Ambient Sound och Quick Attention-läget eller bara hoppa över, pausa och spela låtar.

Bättre för miljön

Förpackningen till WF-1000XM4 är plastfri och har utformats utifrån designprinciper för låg toxicitet och med en “Made to be remade”–filosofi som är mer socialt ansvarsfull. För att begränsa mängden avfall som produceras är 99 procent av pappersförpackningen, förutom etiketter, av återvunna och hållbara material som utvecklats speciellt för Sony.

Uppslukas av­­ ljudet

Ljudupplevelsen 360 Reality Audio kan åtnjutas med WF-1000XM4 tillsammans med en Android smartphone/iPhone som har en av de deltagande streamingtjänsterna installerad[12]. 360 Reality Audio efterliknar känslan av att stå rakt framför din favoritartist.

Inuti förpackningen hittar du 3 olika storlekar på Noise Isolation Earbud Tips och en USB-C-laddningskabel.

Pris och tillgänglighet

WF-1000XM4 kommer att finnas tillgänglig i färgerna svart och silver från juni 2021 till ett rekommenderat pris på 2800 SEK.

[1] 8 timmar (hörlurar) + 16 timmar (laddningsfodral), totalt 24 timmar med brusreducering och Bluetooth-anslutning aktiverad. 12 timmar (hörlurar) + 24 timmar (laddningsfodral), totalt 36 timmar med Bluetooth-anslutning och brusreducering avaktiverad

[2] Från och med 26 april 2021. Enligt forskning gjord av Sony Corporation, mätt med JEITA-kompatibla riktlinjer på marknaden för trådlösa brusreducerande hörlurar

[3] Funktionen “Priority on Sound Quality” ställs in via Sony | Headphones Connect-appen. Enheterna måste vara kompatibla med och stödja LDAC

[4] Aktivera DSEE Extreme via Sony | Headphones Connect app

[5] I ovanliga fall kan Speak-to-Chat starta oavsiktligt som en respons på vibrationer som orsakats av andra elektroniska enheter som eltandborstar, elektriska massagemaskiner, rakapparater eller av aktiviteter som att borsta tänderna, att hosta eller nynna

[6] För att avaktivera Speak-to-Chat och återvända till musiken så trycker du antingen på höger eller vänster touchpanel

[7] För att mätningar ska kunna göras måste Noise Isolation Earbud Tips anslutas till WF-1000XM4

[8] Laddningsplatta säljs separat

[9] Xperia 1 III – tillgänglighet kan variera beroende på region. Batteridelningsfunktionen kan inte användas medan du laddar Xperia 1 III

[10] Skydd mot vattenstänk från alla vinklar, exklusive ljudledningen (ljudutgångsrör), ventilationshål och mikrofonhål i hörlurarnas enhet (2 platser). Laddningsfodralet är inte vattenresistent.

[11] Funktionen för att aktivera Google Assistant genom att säga ”Hej Google” är endast tillgänglig för Android-enheter. Google, Google Assistant och Android är varumärken som tillhör Google LLC. Amazon, Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag. Google Assistant och Alexa är inte tillgängliga på alla språk och i alla länder/regioner. Installera Google Assistant-appen och konfigurera med Sony | Headphones Connect app. För Amazon Alexa, installera Amazon Alexa-appen och konfigurera med Sony | Headphones Connect app.

[12] För ytterligare information om 360 Reality Audio, besök: https://www.sony.net/360RA/

Om Sony Corporation

Sony Corporation ansvarar för verksamheten Electronics Products & Solutions (EP&S) inom Sony Group. Med visionen om ”att fortsätta leverera Kando (känslor) och Anshin (fridfullhet) till människor och samhällen över hela världen genom strävan efter teknik och nya utmaningar” kommer Sony skapa produkter och tjänster inom hemunderhållning & ljud, bild och mobil. För mer information, besök: http://www.sony.net/

Registrera dig för att få Sonys pressmeddelanden via epost
Du har nu registrerat dig för Sonys pressmeddelanden
Klar!
Ogiltig mejladress