De bästa brusreducerande hörlurarna hittills - Sony presenterar nya, helt trådlösa WF-1000XM5 ”For The Music”

WF-1000XM5 "For The Music"
WF-1000XM5 "For The Music"

 

  • Upplev den bästa brusreduceringen[2] med WF-1000XM5, så att du kan blockera omvärldens brus och fokusera på musiken
  • Nästa nivå av uppslukande ljud, med WF-1000XM5 får du ett fylligt, detaljerat ljud som ger liv åt musiken
  • Njut av Sonys bästa samtalskvalitet någonsin[3] med WF-1000XM5 tack vare avancerad mikrofonteknik
  • Sony samarbetar med artisten Miguel för att lyfta hur WF-1000XM5 är ”For The Music”

Det bästa blev just ännu bättre när Sony idag presenterar de helt trådlösa hörlurarna WF-1000XM5. De är det senaste tillskottet till den prisbelönta 1000X-serien och erbjuder oöverträffad brusreducering, nästa nivå av uppslukande ljud och Sonys bästa samtalskvalitet någonsin. Med WF-1000XM5 är det bara du och musiken. ​

Samarbete med artisten Miguel

I samband med lanseringen av WF-1000XM5, samarbetar Sony med sångaren, låtskrivaren, skådespelaren, och Sony Music Entertainment-artisten Miguel. Tillsammans lyfter Sony och Miguel hur WF-1000XM5 hörlurar är skapade ”For The Music”.

Miguel med WF-1000XM5
Miguel med WF-1000XM5
– "Som musikälskare och skapare har ljudet i de nya hörlurarna WF-1000XM5 verkligen överraskat mig vad gäller såväl bas, klarhet och dynamiskt omfång". Jag uppskattar möjligheten att anpassa och skapa mitt eget ljud, och dessa hörlurar ger en autentisk lyssningsupplevelse", säger Miguel. "Dessutom tar brusreduceringen bort allt oönskat kringljud."

“For The Music”

Med denna lansering etablerar Sony även en ny tagline ”For The Music”. Under "For The Music" stärker Sony sin position som den främsta aktören inom ljud och samlar sina ljudprodukter som alla har målsättningen att skapa autentiska musikupplevelser som stöttar musikskapares visioner om att förmedla känslor via musiken till fans världen över.

Bästa brusreduceringen någonsin

Nya WF-1000XM5 höjer ribban för högkvalitativt lyssnande fritt från distraktioner. Med Sonys expertis inom musik kan du lita på att du får den ultimata musikupplevelsen.

WF-1000XM5 är utrustade med banbrytande teknik för ljudkvalitet i premiumklassen, och marknadens bästa brusreducering[4]. Processorer för realtidsljud och högpresterande mikrofoner driver den specialdesignade drivenheten Dynamic Driver X för att återge ett brett frekvensspektrum, djup bas och klara röster. Hörlurarna är designade för att omsluta dig i ett ljud som får det att kännas som att du är i studion med dina favoritartister.

WF-1000XM5 har tre mikrofoner på varje öronsnäcka, inklusive dual feedback-mikrofoner, som förbättrar utestängandet av lågfrekvent ljud. Detta är det hittills största steget framåt för Sonys brusreducering, vilket fångar omgivande ljud ännu mer exakt.

Sonys nyutvecklade Integrated Processor V2 låser upp den fulla potentialen i HD Noise Cancelling Processor QN2e. Den unika kombinationen av teknik kontrollerar hörlursparets totalt sex mikrofoner för oöverträffad brusreducering som kan anpassas för att ge bästa prestanda för miljön du befinner dig i just nu.

Förmågan att kunna återge även lägre frekvenser har också förbättrats på WF-1000XM5 tack vare den nya drivenheten Dynamic Driver X, och de ljudisolerande örontopparna i polyuretanskum reducerar högfrekvent ljud.

WF-1000XM5 i svart
WF-1000XM5 i svart

Konstruerade av experter för svårslagen ljudkvalitet

För WF-1000XM5 handlar allt om musiken, från ljusa stämmor till djup bas.

Tack vare den specialdesignade Dynamic Driver X som återger ett brett frekvensspektrum, ger WF-1000XM5 fylligare och mer detaljerad sång. Membranstrukturen kombinerar flera olika material i hela konstruktionen, för klar diskant och djup, rik bas med låg förvrängning.

Genom kombinationen av Sonys nyutvecklade HD Noise Cancelling Processor QN2e och Interated Processor V2, är WF-1000XM5 rustade med precis 24-bitars ljudprocessering och högpresterande analog förstärkning. Resultatet blir låg förvrängning och kristallklar ljudåtergivning.

Ljudkvalitet i premiumklassen fortsätter vara kärnan i WF-1000XM5:s design, med stöd för High-Resolution Audio Wireless tack vare LDAC, så väl som DSEE Extreme, för komprimerad högupplöst digital musik i realtid. Hörlurarna är dessutom utrustade med 360 Reality Audio, som skapar en uppslukande ljudupplevelse som sätter lyssnaren i centrum av musiken[5].

Nya WF-1000XM5 kommer med teknik som känner av och kompenserar för dina huvudrörelser och justerar ljudbilden därefter för en levande lyssningsupplevelse. Med kompatibla enheter är ljuden exakt anpassade till din smartphoneskärm, för att helt och hållet involvera dig i ditt tittande, även när du är i rörelse[6].

Sonys bästa samtalsljud hittills

De nya WF-1000XM5 har Sonys bästa samtalskvalitet någonsin[7], så att din röst hörs klart och tydligt i alla situationer, även när du befinner dig i högljudda miljöer och på offentliga platser.

Tack vare en AI-baserad brusreduceringsalgoritm, baserad på bearbetning med Deep Neutral Network (DNN) och benledningsteknik, kommer din röst låta kristallklar och naturlig även i mer högljudda miljöer. Om du är utomhus, kommer hörlurarna även att minimera vindens ljud, så att du kan vara säker att du alltid hörs.

Bekväm och snygg design

WF-1000XM5 har designats med komfort i åtanke, och har en förbättrad, glansig yta för en lyxig känsla, som gör det till ett nöje att bära dem. Formen på hörlurarna är utformad efter det mänskliga örat, med en ergonomisk design som säkerställer en stabil passform. Dessutom är de cirka 25 procent mindre och runt 20 procent lättare än sin föregångare (WF-1000XM4), vilket gör dem ännu bekvämare att använda länge.

Örontopparna är ljudisolerande och gjorda i ett exklusivt polyuretanskum som inte bara förbättrar passformen, utan även minskar trycket i örat tack vare en uppdaterad form. Hörlurarna kommer även i fyra olika storlekar, inklusive ultra-små SS, så att du kan välja den storlek som passar just dig för perfekt passform.

En sömlös lyssnarupplevelse

WF-1000XM5 har funktionen Auto Play, där du kan använda hörlurarna utan att hela tiden själv behöva styra dem. Du kan på förhand skräddarsy musikens timing för att passa dina preferenser, så som vad som spelas när du startar dina hörlurar eller ställer dig upp för att ta en kort promenad, för att enkelt lyfta ditt humör. Dessutom håller ljudaviseringar dig uppdaterad om viktiga notifikationer, vilket gör att din telefon kan vila säkert i fickan. Genom att länka din enhet till Spotify, Endel och Apple Music[8], får du tillgång till all din favoritmusik för en verkligt unik lyssningsupplevelse[9][10]. Även WH-1000XM5 har nu stöd för AutoPlay.

Om du letar efter nya underhållningsalternativ förutom musik och video, har WF-1000XM5 nya sensorer och teknik för rumsligt ljud för en levande spelupplevelse när du spelar AR-spel (Augmented Reality) som "Ingress" från Niantic[11]. Genom att hörlurarna känner av dina huvudrörelser styrs ljudet så det kommer från olika håll för att passa perfekt med det som händer på skärmen[12].

WF-1000XM5 är även utrustade med populära Sony-funktioner som Adaptive Sound Control och Speak-to-Chat, samt Multipoint Connect som låter dig koppla upp två Bluetooth-enheter parallellt, och när ett samtal kommer in vet hörlurarna automatiskt vilken enhet som ringer och ansluter till den. Att hålla sig ansluten har aldrig varit lättare tack vare funktionerna Fast Pair och Swift Pair. Du kan även kontrollera WF-1000XM5 med rösten via valfri röstassistent.

Med upp till åtta timmars batteritid[13], kan du njuta av timtal av ostört lyssnande, och med snabbladdningsfunktionen kan du ladda upp till en timmes speltid på bara tre minuter. Dessutom, erbjuds du trådlös laddning via Qi-teknik[14].

Nya WF-1000XM5 är vattenresistenta enligt IPX4[15][16], så stänk och svett stoppar dig inte från att njuta av din musik, även om vädret bjuder på regn.

WF-1000XM5 Multipoint connect
WF-1000XM5 Multipoint connect

Bättre för miljön

WF-1000XM5 använder återvunnet plastmaterial[17], och förpackningen är gjord av Sonys Original Blended Material, som är ett miljömedvetet pappersmaterial tillverkat av bambu, sockerrörsfibrer och återvunnet papper[18].

Pris och tillgänglighet

Sony WF-1000XM5 blir tillgängliga i augusti 2023, till ett rekommenderat cirkapris på 3500 kronor.

Website preview
WF-1000XM5 | Trådlös brusreducering | Hörlurar | Sony Sverige
Upptäck WF-1000XM5 från Sony.WF-1000XM5 innehåller avancerad teknik som ger förstklassig ljudkvalitet och marknadens högsta prestanda för brusreducering. Det specialutformade elementet drivs av realtidsljudprocessorer och mikrofoner med höga prestanda. Det ger en bred frekvensåtergivning, djup bas och tydliga sångröster. De är utformade att ge ett så bra ljud att det känns som att du hör artisterna direkt i studion. WF-1000XM5-hörlurarna höjer ribban för störningsfria lyssnarupplevelser och för tydlig kvalitet.
Sony Sverige

 

[1] Per den 10 april 2023. Enligt forskning från Sony Corporation, mätt med riktlinjer från JEITA på marknaden för helt trådlösa, brusreducerande hörlurar

[2] Per den 10 april 2023. Enligt forskning från Sony Corporation, mätt med riktlinjer från JEITA på marknaden för helt trådlösa, brusreducerande hörlurar

[3] Per den med den 26 juni 2023, i helt trådlösa hörlurar

[4] Från och med 10 april 2023. Reducering av omgivande brus enligt forskning från Sony Corporation, mätt med riktlinjer från JEITA för de tio främsta varumärkena (efter marknadsandel) på marknaden för helt trådlösa, brusreducerande hörlurar.

[5] Appen Sony | Headphones Connect behövs, och abonnemang på en musikströmningstjänst kan krävas för vilket kostnader tillkommer. Vissa tjänster kanske inte är tillgängliga i vissa länder/regioner.

[6] Du kan ta del av innehåll med rumsligt ljud (så som Netflix, YouTube) med Android 13 smartphones kapabla till att spåra huvudrörelser. Beroende på din smartphone kan appar som klarar av att återge innehåll med rumsligt ljud och spårning av huvudrörelser variera. Du kan också ta del av innehåll med 360 Reality Audio på Xperia 1V via appen 360 Reality Audio Live, nugs.net eller TIDAL. Vissa tjänster kanske inte är tillgängliga i vissa länder/regioner. Antalet kompatibla enheter planeras öka.

[7] Per den 26 juni 2023, i helt trådlösa hörlurar

[8] Denna funktion är tillgänglig för enheter med iOS

[9] Installera appen Auto Play ställ in med appen Sony | Headphones Connect. Regler och villkor för tillgängliga partnertjänster och deras innehåll, samt relaterad programvara (inklusive operativsystem) gäller. Innehållet i denna applikation kan ändras utan föregående meddelande, och denna applikation kan uppdateras eller avslutas utan föregående meddelande.

[10] Installera appen Spotify, Endel eller Apple Music och ställ in med appen Auto Play. Tjänsterna Auto Play, Spotify, Endel och Apple Music kanske inte är tillgängliga i vissa länder/regioner.

[11] Tjänsten kanske inte är tillgänglig i vissa länder/regioner.

[12] Funktionen blir tillgänglig sommaren 2023

[13] 8 timmar (hörlurar) + 16 timmar (i fodralet), totalt 24 timmar när både brusreducering och Bluetooth används. 12 timmar (hörlurar) + 24 timmar (i fodralet), totalt 36 timmar med Bluetoothanslutning om brusreduceringen är avstängd.

[14] Laddningsplattan säljs separat. Laddfodralet är kompatibelt med trådlösa laddplattor som uppfyller Qi- standard. Men beroende på vilken trådlös laddningsplatta du använder kanske den inte kan laddas ordentligt.

[15] Förutom enhetens ljudkanal (där ljudet kommer ut), ventilationshål, och mikrofonhål.

[16] Laddfodralet och hörlurarnas örontoppar är inte vattenresistenta.

[17] Återvunnen plast används i flera delar av hörlurarna och fodralet, kan komma att ändras.

[18] Beroende på geografisk region. Ytbeläggning och vidhäftande material exkluderat.

 

 

 

Få uppdateringar i din brevlåda

Genom att klicka på "Prenumerera" bekräftar jag att jag har läst och samtycker till Integritetspolicy.