Ta inspirerande bilder med Xperia

Tillsammans med professionella fotografer visar vi hur du tar alla sorters bilder med hög precision på din Xperia-smartphone.

Var ditt bästa jag med Photography Pro

Kontrollerna på Sonys Alpha-kameror hjälper dig att behärska fotograferingskonsten. Det är lätt att välja rätt inställningar för varje tagning, som inspelningsläge, brännvidd, slutartid, ISO och exponering.

Skärmen på en Xperia som visar användargränssnittet för Photography Pro, med en bild på en kvinna som poserar på ett hustak.
Xperia 1 III | Snabbare än snabb
Fotografen Kazushi Momoi tar en bild med en kamera med långt objektiv från Sony Alpha-serien.
Möt Kazushi Momoi

I över 30 år har frilansfotografen Kazushi tagit porträtt på människor över hela världen. Han har skrivit diverse böcker om kameror och varit med att utveckla Sonys första Alpha 100-kamera och dess tekniska guide. Kazushi är en föreläsare och utställare som använder Alpha-kameran och är specialist på porträttfotografi, med lång erfarenhet av Sony-teknik.

© Kazushi Momoi. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Kazushi Momoi. Alla bilder har tagits med Xperia 1 III.

En Alpha som får plats i fickan

När han inte använder sin Alpha-kamera med utbytbart objekt tycker Kazushi Momoi att Xperia 1 III är det perfekta alternativet. Ta reda på varför i den här videon.

Porträtt av fotografen Jean Fruth
Möt Jean Fruth

Jean, som är en av de främsta fotograferna inom baseboll, började med att fotografera alla sporter i The Bay Area innan hon blev en resande fotograf för National Baseball Hall of Fame and Museum och deras partner La Vida Baseball. Hennes ideella organisation, Grassroots Baseball, hyllar och främjar sporten runtom i hela världen. Hennes bok, Grassroots Baseball: Where Legends Begin, gavs ut i juni 2019.

© Jean Fruth. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Jean Fruth. Alla bilder har tagits med Xperia 1 III.

Porträtt av fotografen Steven Irby
Möt Steven Irby

Steven John Irby (även känd som Steve Sweatpants) är född i Brooklyn och uppväxt i Queens. Han är bland annat gatufotograf, kreativ konsult och en ambitiös regissör. Han är medgrundare och chef på Street Dreams Magazine och har jobbat med kunder som Sony, Nike, Cartier och The New Yorker. 2020 blev han uppmärksammad av staden New York för det arbete han gjort inom konst och för samhället i hans närhet.

© Steven Irby. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Steven Irby. Alla bilder har tagits med Xperia 1 III.

Upptäck varför sport- och gatufotografer väljer Xperia 

I den här videon förklarar Jean Fruth och Steven Irby hur Xperia 1 III har den hastighet som krävs för att kunna fånga oförglömliga stunder.

Porträtt av fotografen Weimin Chu
Möt Weimin Chu

Weimin Chu, känd som Thomas Chu, är en prisbelönt landskapsfotograf från Chongqing, Kina. Då hans arbete har ett fokus på avlägsna landskap och människorna som bor där, har han fått resa över hela världen, bland annat till Grönland, Pakistan och Sydamerika. Han vann förstapris i 2019 National Geographics resefotograferingstävling och hamnade i Forbes 30 Under 30 för Kina 2019.

© Weimin Chu. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Weimin Chu. Alla bilder har tagits med Xperia 1 III.

Ett perfekt alternativ för landskapsfotografering 

Upptäck varför Weimin Chu tror att Xperia 1 III är ett ovärderligt verktyg vid fotografering på avlägsna platser och utmanande miljöer.

Olika fotografer i #TravelByXperia
@SonyXperia på Instagram
Bild på långt avstånd på en mor och ett barn i färgglada jackor på en stenlagd stig i en tät skog.
Ippei och Janine 

Ippei och Janine är ett Tokyo-baserat fotograferande par som är kända för sina naturliga och uttrycksfulla bilder med friluftskänsla och familjefotografering.

Hsiang Li (Rookie)

Hsiang Li (Rookie) arbetar nu som fotograf med Sony Taiwan, men i början dokumenterade han människorna och landskapen som han mötte när han arbetade som brevbärare. 

Vy längs en lång väg, med fält på vardera sida och havet som syns i bakgrunden.
Närbild på en ensam gul och röd tulpan, omgiven av röda tulpaner
Albert Dros

Albert är en landskapsfotograf från Nederländerna och han är en officiell Sony Imaging-ambassadör vars arbete har visats i TIME, National Geographic och Adobe.

Xperia  1 III | Snabbare än snabb
Xperia 1 II | Byggd för hastighet
Bild på Nick Didlick
Möt Nick Didlick

Nick har varit en professionell fotograf i över 40 år och fotograferat OS, Stanley Cup-finalen, Super Bowl och många andra evenemang i över 60 länder. Han är hyllad som sportfotograf, har vunnit Reuters pris för årets journalist samt National News Paper Award och har nominerats för Pulitzer-priset två gånger.

© Nick Didlick. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Nick Didlick. Alla bilder har tagits med Xperia 1 II.

Levande rörelse med Nick Didlick och Xperia

I den här videon pratar Nick om funktionerna för snabb bildtagning på Xperia 1 II och hur han använder dem till att fånga skönheten i rörelsen.

Bild på Ira Block
Möt Ira Block

I mer än 40 år har landskapsfotografen Ira has rest runt i världen med National Geographic och producerat över 30 artiklar samtidigt som han lett expeditioner i 10 länder. Hans objektiv har fångat fantastiska landskapsbilder, från Sibirien till Asien och från Sydamerika till Arktis. Cirka 350 000 personer följer honom på Instagram.

© Ira Block. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Ira Block. Alla bilder har tagits med Xperia 1 II. 

Bemästra landskap med Ira Block och Xperia 

I den här videon lyfter Ira fram några av de avancerade bildfunktionerna på Xperia 1 II som gör det lättare för honom att fånga det fantastiska med städer och naturen.

Bild på Kazushi Momoi
Möt Kazushi Momoi

I över 30 år har frilansfotografen Kazushi tagit porträtt på människor över hela världen. Han har skrivit diverse böcker om kameror och varit med att utveckla Sonys första Alpha 100-kamera och dess tekniska guide. Kazushi är en föreläsare och utställare som använder Alpha-kameran och är specialist på porträttfotografi, med lång erfarenhet av Sony-teknik.

© Kazushi Momoi. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Kazushi Momoi. Alla bilder har tagits med Xperia 1 II.

Fånga ögonblicket med Kazushi Momoi och Xperia 

I den här videon pratar Kazushi om att använda de avancerade fotofunktionerna på Xperia 1 II som Ögon-AF och 20 bps kontinuerlig seriebildtagning för att ta imponerande porträtt.

Bild på Akiyo Ogawa
Möt Akiyo Ogawa

Akiyo är en populär husdjursfotograf med en mängd olika kvalifikationer rörande djur, som har hunnit fotografera 30 000 husdjur. Hon har även hållit i Alpha-fotolektioner, varit värd för många egna bildaktiviteter i Japan och haft i uppdrag att ta bilder till husdjurskalendrar, vykort och kataloger.

© Akiyo Ogawa. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Akiyo Ogawa. Alla bilder har tagits med Xperia 1 II.

Fånga uttryck med Ögon-AF och 20 bps seriebildtagning 

I den här videon förklarar Akiyo varför hon rekommenderar Xperia 1 II till alla husdjursägare.

Olika fotografer i #TravelByXperia
@SonyXperia på Instagram
Gatumotiv i skugga
Billy Ha 

Billy, som är född i Hong Kong och uppvuxen i USA, strävar efter att förmedla berättelser med varje bild som han tar och han gillar att utforska olika kompositioner och perspektiv i sina arbeten.

Tobias Hägg

Tobias Hägg (Airpixels på sociala medier) är en svensk fotograf och filmare med en passion för landskap, äventyr och natur.

Litet snöigt träd i morgonsol
Träd och berg som reflekteras i en sjö.
Tiffany Nguyen

Tiffany är en äventyrlig resefotograf från södra Kalifornien som inspireras av att upptäcka nya platser och uppleva nya kulturer.

Xperia 1 II | Byggd för hastighet
Xperia 5 II | Kompakt och byggd för att vara snabb
Porträtt av Ippei och Janine vid vattnet
Möt Ippei och Janine

Ippei och Janine är ett Tokyo-baserat fotograferande par som specialiserar sig på fotografi med biokänsla. De vill skapa naturliga och uttrycksfulla bilder med friluftskänsla och tar uppdrag direkt från par och familjer. Deras fotografier har publicerats i dussintals globala mediepublikationer och ett otal reklamkampanjer.

© Ippei & Janine Photography. Alla bilder har tagits av de professionella fotograferna Ippei och Janine. Alla bilder har tagits med Xperia 5 II.

Upptäck varför familjefotografer väljer Xperia 

Ta reda på varför Ippei och Janine rekommenderar Xperia för att ta spontana familjebilder fulla med energi och uttrycksfullhet.

Titta på videon för fler tips om att fotografera barn 

Läs om hur du tar naturliga och engagerande bilder på barn, från att se till att de glömmer kameran till att fotografera samma scenario från olika perspektiv.

Olika fotografer i #TravelByXperia
@SonyXperia på Instagram
Bild av himlen med två byggnader på varsin sida, tagen underifrån
Crissibeth Cooper 

Crissibeth från New York har en kreativ fotograferingsstil som kännetecknas av imponerade bilder med noggrann komposition, ofta inspirerat av arkitektur och stadsmiljöer. 

Laurent Derossi

Laurent Derossi är baserad i Paris och han är en framgångsrik stads- och resefotograf som brinner för sin hemstad.

Gata i Paris med en moped och en vattenpöl
Xperia 5 II | Kompakt och byggd för att vara snabb