Xperia är tillgänglig för alla

Hjälper alla sinnen

Vårt mål är att tillgängliga produkter ska hjälpa alla att kommunicera fritt, oavsett vad de behöver hjälp med. Vi fokuserar på tre områden inom tillgänglighet: Hjälpmedel för syn – gör innehållet enklare att se eller gör om det till ljud; Hjälpmedel för hörsel – gör innehåll enklare att höra eller gör om det till text; och Hjälpmedel för hantering – gör det enklare att hantera din Xperia-enhet.

En ung kvinna med glasögon, munskydd och Sony-hörlurar som tittar noga på en Xperia-skärm.
Tillgänglighet för alla, vad du än behöver

För att se till att våra produkter och tjänster uppskattas av så många så möjligt, får vi hjälp att skapa tillgänglighetsprodukterna av de som använder dem. Under planeringen och utvecklingsprocessen utför vi intervjuer och gör användningstester med människor med funktionsnedsättningar. Deras åsikter och feedback används sedan för de färdiga produkterna.

Hör det som sker på skärmen

Aktivera TalkBack så kan du interagera med din mobil via talad feedback istället för att läsa det som står på skärmen.

Tal till text

Live Transcribe gör det enklare för dig att delta i konversationer. Det visar tal som text på din skärm, uppmärksammar dig på när ditt namn nämns och gör att du kan skriva ditt svar på skärmen medan du läser transkriberingen. 

Håll koll på viktiga ljud

Aktivera ljudaviseringar så kommer din mobil att göra dig uppmärksam på viktiga ljud i ditt hem, som till exempel när brandvarnaren piper, när dörrklockan ringer eller bebisen som gråter.

Lätt att kontrollera

Tillgänglighetsmenyn är en stor, ikonbaserad meny på skärmen som gör det enklare för dig att låsa din enhet, kontrollera volym och ljusstyrka, ta skärmbilder och mycket mer.


Logotypen för GARI (Global Accessibility and Reporting Initiative)
Hitta oss på GARI

Databasen GARI (The Global Accessibility Reporting Initiative) är en referensguide för användare av mobiltelefoner och surfplattor som har nedsatt hörsel, syn, rörelseförmåga eller andra speciella behov. Den ger dig en snabb och enkel jämförelse av tillgänglighetsfunktioner på mobiler, inklusive alla Xperia-enheter.

Tillgänglighetsikon
Xperias hjälpmedelsteknik

Våra smartphones har hjälpmedelsteknik för funktionsnedsättningar inom syn, hörsel och rörlighet.

Tillgängliga funktioner kan variera beroende på produkt.
Vissa funktioner kan kräva en installation av en app från Google Play™ beroende på produkten.