VÄLKOMNA FINESS

Slice of living

Bekvämare hemunderhållning

Du påverkas av det som visas på din tv från Sony, men rummet är ändå en plats för avkoppling. Hemligheten är ny produktdesign som inspireras av inredningen.

Designomfång
Design som passar in överallt 

Tänk dig en design som återspeglar former, mönster och andra inslag från en "bit" av ett vardagsrum. De flesta bitarna skulle innehålla platta föremål – som bilder mot en vägg, böcker på en hylla eller ett dukat bord – så vi använde sådana former som byggstenar när vi skapade vår produktdesign.

Genom att använda sådan design och skärmliknande former för att förmedla våra nya tv-modellers känsla och utseende kunde vi se till att deras slimmade design bevarar harmonin i vardagsrummet samtidigt som den sticker ut.

Med inspiration från ett bekvämt vardagsrum

Eftersom mer slimmade enheter och smalare ramar gör tv:n mindre iögonfallande än andra föremål i rummet påverkar själva rummet tittarupplevelsen mer. Vi ville ha samma uppslukande upplevelse som alla förväntar sig av BRAVIA®, men vi vill även vara nyskapande och hitta inspiration i det bekväma vardagsrummet. Det här bredare perspektivet – inte bara själva tittandet, utan även vardagsrummet som helhet – var grunden till vår Slice of Living-design.

Tako, Chief Art Director

En ny standard, diskret utformad

De strukturellt enkla 2016 års BRAVIA®-tv-modellerna kompletterar vardagrummens design eftersom de är inspirerade av platta former, både i stativ som ser ut som en del av väggen eller golvet och skärmar som liknar bilder eller fönster. De är slimmade och saknar distraherande element, och i enheterna i det nya sortimentet kan kablar ledas genom stativet så att de döljs från alla håll. Vi har vi satt en ny standard för elegant tv-design som bidrar till en behaglig vardagsrumskänsla.

Design och ingenjörskonst sida vid sida

Vad skulle kunderna tycka om Slice of Living-designen? Vi frågade användare i flera olika länder. Tack vare feedback på prototyper – särskilt på stativ, som fanns i många olika former, vinklar, färger och material – blev det tydligt vad som uppskattades. När vi var övertygade om att det här var rätt väg att gå med vår design tog vi fram detaljerna i samarbete med våra tekniker. Tack vare vårt nära samarbete kunde vi skapa till och med sådana här strukturellt komplicerade modeller utan att behöva kompromissa.

Yokota, art director

Våra nya BRAVIA®-modeller är mer än bara ingenjörskonst och snygg produktdesign. De utgör en del av vårt mer övergripande mål, nämligen att ändra din syn på hemunderhållning. Eftersom vi vet hur produkter relaterar till och interagerar med omgivningen kan vi leverera starka upplevelser som förändrar ditt sätt att titta, lyssna och spela. Se vilken skillnad produkter från Sony kan göra i ditt hem idag.