Musikfestivaler hösten 2016

Din slutgiltiga överlevnadsguide

Om du funderar på att åka till någon av höstens musikfestivaler är det dags att du gör dig redo! Musikfestivaler är ett av de bästa sätten att få se alla sina favoritband, träffa nya människor, äta god mat och skapa nya minnen.

Nyckeln till att en suverän festivalupplevelse är att vara förberedd! Till din hjälp har vi satt samman en lista med oumbärlig musikfestivalsutrustning så att du vet vad du ska ha på dig, vad du ska packa ned och hur du ska förbereda dig inför den stora händelsen.

Kolla in den här överlevnadsguiden för musikfestivaler innan du ger dig av mot ditt livs helg.

Klädsel

Till skillnad från på sommarfestivalerna Coachella och Lollapalooza bjuder höstfestivalerna på betydligt kyligare väderlek.

Damerna kan fortfarande frammana en bohemisk look med en tryckt kimono eller en solhatt i munderingen. Men vill ni slippa frysa ska ni lämna alla tunna toppar hemma.

Mina herrar: fundera på att hålla värmen genom att ta på er en tunn skjorta eller mössa. Knepet är att klä sig i flera lager. När du sedan får upp värmen i danstältet kan du enkelt ta av dig det extra lagret.

Och regel nummer ett för såväl män som kvinnor är att se till att ha bekväma skor. Ett par sneakers är fötternas bästa vänner när du ska ut på en lång dags dansande och springande mellan scenerna.

Packning

Du har säkert redan packat ned det väsentligaste (till exempel biljett/armband, telefon och lite extrapengar), med det finns en del annan oumbärlig musikfestivalsutrustning du inte vill stå utan:

Solkräm

En solkräm med hög solskyddsfaktor är ett måste när du ska dansa en hel dag i solen. Fundera inte ens över att hoppa över det här. Gör du det är risken stor att du kommer till jobbet eller skolan med en generande solbränna nästa dag.

Billiga solglasögon

Musikfestivaler är inte rätt plats för dyra solglasögon. Om du planerar att kasta dig ut i publiken (eller att försöka ta dig ända fram till scenen), är risken stor att de går sönder eller försvinner.

Vattenflaska

Uttorkning är en verklighet. Om festivalens regler tillåter det ska du ta med dig en återanvändbar vattenflaska och ta reda på var du kan fylla på den i god tid. Du kommer att vara glad att du gjort det.

Handsprit/våtservetter

Bajamajor … behöver vi säga mer?

Bärbar laddare

När du ska lägga upp bilder av alla minnesvärt ögonblick på Instagram och berätta om de bästa spelningarna på Snapchat är det rätt stor risk att telefonen får slut på batteri. En bärbar laddare kan bli en livräddare, speciellt om du råkar komma från vännerna.

Trådlösa högtalare

Om du planerar att campa på musikfestivalen ska du se till att du kan hålla igång festen med ett par trådlösa högtalare i tältet. Du får suverän uppspelning med Ultra Premium-högtalarna med Bluetooth® och High-Resolution Audio från Sony och njut av rent, klart ljud i högupplöst kvalitet. Du kommer att överraskas av hur nära ljudet ligger livespelningen.

Förberedelser

Planera dagen utifrån vilka artister du vill se.

Skapa ett schema eller hämta festivalens app till telefonen några dagar i förväg. Du kommer säkert att råka på en del schemakrockar och tvingas välja bort några spelningar, men genom att planera i förväg kan du lättare utnyttja tiden på bästa sätt.

Se till att skriva ned kompisarnas telefonnummer.

Innan du åker iväg ska du se till att skriva ned alla dina vänners telefonnummer på ett papper som du kan stoppa i plånboken. Om telefonen sedan dör halvvägs genom dagen och du måste låna någon annans vet du att du får tag i vännerna.

Bestäm en mötesplats.

För eller senare kommer du att skiljas från dina vänner under festivalen. I och med att mobiltäckningen kan vara lite svajig är det bäst att bestämma en plats där ni kan samlas när spelningen är slut.

Skapa en spellista innan du åker.

Det är det perfekta sättet att bekanta dig med de som ska uppträda på festivalen. Se till att kolla in de mindre välkända artisterna på programmet också! Musikfestivaler är en utmärkt möjlighet att upptäcka nya artister.