ZH8

8K-kvalitet med omslutande ljud och otrolig närvaro

Kliv in i storbildsskärmarnas häpnadsväckande värld med 8K och se perfekt synkroniserade bilder och ljud direkt från skärmen. En slimmad och enkel One Slate-design drar in dig i händelsernas centrum.

TV-APPARATER

ZH8 | Full Array LED | 8K | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Android TV)

ZH8 Series
Bild på ZH8 | Full Array LED | 8K | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Android TV)

75 tum (189 cm)

KD-75ZH8

Rek. Ca-pris

84 000,00 kr

(VAT)

85 tum (215 cm)

KD-85ZH8

Rek. Ca-pris

123 000,00 kr

(VAT)
CEnergimärkning och produktblad

2modeller

Perfekt för PlayStation®

Sony BRAVIA® ger liv åt spelet med avancerad bild- och ljudteknik. Bilden är klar och livfull medan ljudet är tredimensionellt och omslutande.

Tre toppfunktioner
#bild
Mer skärm. Mer 8K. Mer skönhet.

Vår kraftfulla processor framhäver det intensiva djupet och detaljerna på den här 8K-tv:n, oavsett vad du tittar på. Se djupare svarta toner och starkare ljus på en Full Array LED-tv-skärm med lokal nedtoning.

Musikkonsert som visar ljud och bild i harmoni
Ljud och bild i perfekt harmoni – ramen är högtalaren 

Tack vare integrerade högtalare i ramen hör du ljudet från platsen i scenen där någonting händer. Med högtalarna placerade närmare mitten av skärmen harmoniseras ljudet med bilden.

Minimalistiskt One Slate-designkoncept
Stor skärm för uppslukande upplevelser 

Vår 8K LED-tv med minimalistisk One Slate-design och tunn ram ger äkta 8K-storbildskänsla. Lev dig in i handlingen utan störningsmoment.

ÖVRIGA FUNKTIONER

Snabbare väg till underhållning du älskar
Mer skärm. Mer 8K. Mer skönhet.

Vår kraftfulla processor framhäver det intensiva djupet och detaljerna på den här 8K-tv:n, oavsett vad du tittar på. Se djupare svarta toner och starkare ljus på en Full Array LED-tv-skärm med lokal nedtoning.

Fantastisk upplösning för allt du tittar på

Allt innehåll kan uppkonverteras till verklighetstrogen 8K-upplösning med våra unika funktioner. X1™ Ultimate är dubbelt så snabb som X1™ Extreme och kan analysera och behandla data med hög precision för att köra 8K-bilder med fyra gånger högre upplösning än 4K i scener med mycket djup, textur och detaljer. Även scener filmade i 4K och 2K skalas upp till en nivå nära 8K genom 8K X-Reality™ PRO med hjälp av en unik databas för 8K. Upplösningen optimeras sedan med Object-based Super Resolution för att återge verklighetstrogna texturer. 

Lita på sann kontrast med precisionsstyrning

På grund av den låga överföringshastigheten är det svårt att påverka ljusstyrkan på en 8K-skärm. Den här 8K-tv:n balanserar ljusutsignalen över hela skärmen för att se till att scenerna visas med otrolig kontrast. Med LED-områden som tänds individuellt ger Full Array LED mer realistisk kontrast genom att göra ljusa områden ljusare och mörka områden mörkare. Kontrasten förstärks ytterligare med 8K X-tended Dynamic Range™ PRO som justerar ljusstyrkan för höga bländningstoppar och djupare svarta toner i skuggor.

Kantbelyst LCD-bakpanel och skärm
Kantbelyst LCD
Vanlig Full Array LED-bakpanel och skärm
Vanlig Full Array LED
Sony Full Array LED med X-tended Dynamic Range PRO-bakpanel och skärm
Sony Full Array LED med 8K X-tended Dynamic Range PROVänster: bakbelysning. Höger: tv-skärm

Två kanoter på en sjö i soluppgången
Mer verklighetstrogna färger och kontraster

Motivbaserad HDR-återgivning

Med Object-based HDR remaster analyseras olika motivs färger på skärmen separat och kontrasten justeras utifrån det. Det skiljer sig från de flesta andra tv:ar där kontrasten bara justeras utifrån en kurva från svart till vitt. Då motiv återges separat kan tv:n visa mer realistiska bilder, större djup och mer struktur.

Återger ett bredare och mer exakt färgomfång

TRILUMINOS-skärmen, som drivs av vår X1-processor, har en utökad färgskala och kan återge fler färger än en vanlig tv. Den analyserar och behandlar data i varje bild för att göra färgerna mer naturliga och exakta för att bilderna ska återges så verklighetstroget som möjligt.

Ballonger som visar TRILUMINOS alla färger
Så bibehåller X-Wide Angle färgerna när du tittar från sidorna
Levande färger från alla vinklar

Nu går det lika bra att se på tv från sidorna som rakt framifrån. X-Wide Angle-skärmen från Sony kontrollerar belysningen bakifrån och ser till att färgerna återges korrekt var du än sitter.

Så gör X-Motion Clarity snabbrörliga scener ljusstarka och skarpa
Gör snabbrörliga motiv ljusstarka och skarpa

På vissa skärmar kan idrott och snabba rörelser se suddiga ut. Med vår senaste X-Motion Clarity™-teknik återges allt med jämnt, ljusstarkt och skarpt resultat. Varje ”blinkning” styrs individuellt med optimerad varaktighet, medan ljusstyrkan höjs vid behov så att du inte missar något.

Gå tillbaka till våra huvudfunktioner

Ljud och bild i perfekt harmoni – ramen är högtalaren 

Tack vare integrerade högtalare i ramen hör du ljudet från det platsen i scenen där något händer. Med högtalarna placerade närmare mitten av skärmen harmoniseras ljudet med bilden.

Hör ljudet komma från rätt plats i scenen

Ljudet på konventionella tv-apparater med högtalare placerade under skärmen är ofta osynkade med bilden. Vårt system Acoustic Multi-Audio™ har en vibrerande ramtweeter – en högtalare som gör att ljudet följer händelserna på skärmen – för att skapa en uppslukande upplevelse. Fristående förstärkare styrs separat för att positionera ljudet i högtalaren i det högre tonomfånget, vilket förbättrar ljudtrycket och stabiliteten för ökad realism.

Centerhögtalare för skarpare samtal, röster och instrument
Häpnadsväckande ljud är i centrum

Använd din BRAVIA som en centerhögtalare och hör dialoger, röster och instrument med oslagbar skärpa. Det är bara att ansluta ditt hemmabiosystem för att få en uppslukande bioupplevelse.

Ljudet flödar omkring dig med Dolby Atmos® 

Omge dig med ljud och kliv rakt in i handlingen. Med Dolby Atmos kommer ljudet ovanifrån och från sidan så att du hör föremål som rör sig ovanför mer verklighetstroget – för en flerdimensionell upplevelse.

Ljudet flödar omkring dig med Dolby Atmos
S-Force Front Surround återger ett surroundhögtalarsystem
Upplev flerdimensionellt ljud med S-Force Front Surround

Hör ljud så som det skulle höras från separata surroundhögtalare. Genom att konvertera upp ingångar återger S-Force Front Surround virtuellt ett surroundhögtalarsystem i tv:n så att du kan uppleva spänningen med mer uppslukande ljud.

Hör röster tydligt

Med Voice Zoom hör du mänskliga röster tydligt utan att du behöver höja volymen – perfekt för nyhetsprogram och dokumentärer.

Hör röster tydligt med Voice Zoom

Gå tillbaka till våra huvudfunktioner

Utmärkt bild och ljud, oavsett omgivning

Luta dig tillbaka och njut av bästa möjliga tittarupplevelse. Den unika optimeringstekniken från Sony anpassar bild och ljud automatiskt till omgivningen.

Optimerad ljusstyrka för varje rum

På vanliga tv-apparater är ljusstyrkan identisk oberoende av belysning i rummet, vilket gör att bilden lätt blir för mörk eller för ljus. Den här 8K-tv:n har en inbyggd ljussensor som anpassar bildens ljusstyrka perfekt till rummets förhållanden – ökar ljusstyrkan i ljusa rum och minskar den i mörka rum – så att bilden blir behaglig att titta på.

Ljussensorn minskar ljusstyrkan i mörka rum
MINSKAD LJUSSTYRKA I MÖRKA RUM
Ljussensorn ökar ljusstyrkan i ljusa rum
ÖKAD LJUSSTYRKA I LJUSA RUM
Anpassat ljud för just ditt hem

Ljudupplevelser kan ändras beroende på rummet. Gardiner absorberar exempelvis ljud, medan föremål framför tv:n kan störa spridningen av ljudet, så att ljudkvaliteten försämras. Den här tv:n känner av hindrande föremål och återger ljud som är förbättrat och optimerat för ditt rum.

Gå tillbaka till våra huvudfunktioner

Stor skärm för uppslukande upplevelser 

Den här 8K LED-tv:n med minimalistisk One Slate-design och tunn ram ger äkta 8K-storbildskänsla. Lev dig in i handlingen utan störningsmoment.

Se hur vår vackra design får dig att uppslukas av spänningen
Dra
Bild av tv:n från sidan som visar den tunna ramen
Tunn ram i aluminium

Du kan fokusera på bilden i stället för på tv:n. 

Närbild av brusfritt stativ
Diskret stativ med två lägen

Vårt brusfria stativ står direkt på hyllan och har ingen negativ påverkan på din tittarupplevelse. Med vid eller smal inställning kan du använda den på stora eller små hyllor.

Kabelhantering i detalj
Minimalt kablage

Kabelhållarna döljer sladdarna så att din tv ger ett rent, ordnat och snyggt intryck både framifrån, bakifrån och från sidorna.

Gå tillbaka till våra huvudfunktioner

Enkel åtkomst för ett enklare liv

Med enkel åtkomst till det innehåll, de tjänster och de enheter som du älskar gör våra Android Smart TV-apparater livet enklare.

Din röst är allt du behöver
Säg vad du vill titta på, ingen fjärrkontroll behövs

Med inbyggd Google Assistant och avancerad röststyrning gör Android TV från Sony livet smart och enkelt. Hitta ny underhållning, kolla scheman och styr ditt hem genom att prata med skärmen.

Fler appar än på någon annan smart-tv
Mer än 5 000 appar, fler än någon annan Smart-tv

Sony Android Smart TV har många appar. Välj apparna som gör ditt liv roligare och mer underhållande.

Inget mer väntande med kraftfullt chipset
Inget mer väntande

Appar öppnas snabbt så att du inte behöver vänta när du växlar mellan appar – Netflix öppnas tre gånger snabbare än tidigare.

  • Netflix Recommended TV
  • Netflix Calibrated Mode
  • Netflix-knapp
Anslut enkelt till dina kompatibla favoritenheter
Fungerar med Google Assistant
Kompatibelt med Google Home

Anslut till Google Home för sömlös handsfreestyrning av din tv-apparat från Sony. Med Google Home hittar och strömmar du dina favoritvideor på din tv-apparat från Sony utan att behöva lyfta ett finger.

Fungerar med Apple AirPlay/Apple HomeKit

Med Apple AirPlay kan du strömma video och ljud till din TV direkt från din iPhone, iPad eller Mac. Se filmer och program från Apple TV-appen, dina favoritappar eller till och med Safari. Dela dina foton med alla i rummet.

Bravia-tv med Apple AirPlay/Apple HomeKit
Ditt nya, smarta liv

Skicka till en större, bättre skärm med Chromecast 

Med Chromecast kan du casta dina favoritvideor, -spel och -appar i toppkvalitet från en mobil enhet till tv:n. Tryck bara på någon av Cast-knapparna på din Android- eller iOS-skärm och maxa det du gillar mest. Casta innehållet och fortsätt att surfa på din telefon eller surfplatta.

Chromecast inbyggt – logotyp
En förstklassig fjärrkontroll som är lätt att använda, både på dagen och natten
Förstklassig fjärrkontroll med ergonomisk utformning
Elegant design

Vår fjärrkontroll med förstklassig design och borstad aluminiumfinish känns bra i handen och smälter snyggt in i vardagsrummet. Styr din tv även om det står saker i vägen med Bluetooth-anslutning och använd ett antal enkla knapptryckningar för att hantera viktiga funktioner.

Förstklassig fjärrkontroll med bakbelysning
Synlig i mörkret med bakbelyst fjärrkontroll 

Håll bara upp den bakgrundsbelysta fjärrkontrollen för att byta kanal och ändra volym när du tittar på tv i mörkret.

Enkel kontroll av flera olika enheter med smart fjärrkontroll
Enkel kontroll med smart fjärrkontroll

Anslut digitalboxar och andra enheter till tv:n via HDMI och styr dem med en enda smart fjärrkontroll. En smalare, mer rundad design med inbyggd mikrofon för röststyrning och förbättrad knapplacering gör den även enkel att använda.

Gå tillbaka till våra huvudfunktioner

Bildkvalitet som upphovsmakaren avsåg den 

Digital bildkomprimering från film till tv gör att kvaliteten försämras och upplevelsen inte blir som regissören avsett. Med en rad unika funktioner kan du uppleva underhållning med samma studiokvalitet som regissören avsåg.

Netflix-kalibrerat läge
Få studiokvalitet med Netflix Calibrated Mode

Det här läget utvecklades särskilt för att Netflix-filmer ska få samma bildkvalitet på en tv som i filmstudion. Med Netflix Calibrated Mode förmedlas filmskaparens budskap precis som det var tänkt.

Lev dig in i filmens spänning

Njut av en bioupplevelse hemma. Dolby Vision™ ger liv åt scenerna och en autentisk tittarupplevelse, och Dolby Atmos™ fyller rummet med ett uppslukande surroundljud.

Filmupplevelser för familjen
Logotyp för CalMAN Ready
Uttrycker filmskaparens passion

För att minska färgförändringar i produktionsprocessen kan tv:n använda Portrait Displays högpresterande autokalibreringsprogramvara Calman. Det betyder att färgerna kan kalibreras bättre än någonsin och att man kan göra finjusteringar som inte är möjliga med konventionella bildinställningar. Färgåtergivningen blir trogen den ursprungliga tv-signalen, och färgerna kan anpassas efter de mest subtila förändringar över tid. Tv:n är Calman-förberedd så att kunderna kan dra nytta av programvara som används av filmskapare i kvalitetskontroller under efterproduktionen, vilket är ytterligare ett bevis på vår vilja att leverera bilder med professionell färgåtergivning i hemmet.

Gå tillbaka till våra huvudfunktioner

Specifikationer och funktioner

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på