BRAVIA XR MASTER Series Z9K

Otrolig realism i 8K, fantastisk ljusstyrka och kontrast
TV-APPARATER

Z9K | BRAVIA XR | MASTER-serien| Mini LED | 8K | HDR (High Dynamic Range) | Smart-tv (Google TV)

Z9K Series
Bild på Z9K | BRAVIA XR | MASTER-serien| Mini LED | 8K | HDR (High Dynamic Range) | Smart-tv (Google TV)

Kommer snart

Meddela mig

75 tum (189 cm)

XR-75Z9K

Inga tillgängliga prisuppgifter

85 tum (215 cm)

XR-85Z9K

Inga tillgängliga prisuppgifter

Registrera dig nu för att ta del av våra senaste uppdateringar och tidsbegränsade erbjudanden. Klicka på länken nedan så att du inte missar något.

Prisbelönt
Loggan för CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Best of Innovation Awards Honoree, pris för BRAVIA CAM
Loggan för CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Innovation Awards, pris för BRAVIA CORE
Nästa generations bild och ljud med kognitiv intelligens

Ta bild och ljud till nästa nivå med Cognitive Processor XR™. BRAVIA XR™-tv:ns revolutionerande processor återskapar innehåll så som människor ser och hör för en otroligt verklighetstrogen upplevelse. Den förstår hur det mänskliga ögat fokuserar, och korsanalyserar bilder för att ge verklighetstroget djup, enastående kontrast och underbart levande färger. 

Otrolig 8K-realism på storbildsskärm

Med Cognitive Processor XR™ och vår nya 8K mini-LED skalar Z9K upp allt innehåll till nära 8K-upplösning, vilket ger en mer detaljerad bild med mer textur och kontrast. Maximera dina sinnen och upplev tv-tittandet på ett helt nytt sätt.

Kontrastrika och ljusstarka motiv med precisionskontroll

Med Cognitive Processor XR™ kan XR Backlight Master Drive styra den senaste generationens mini-LED-bakbelysning i Z9K 8K BRAVIA XR-tv:n på ett exakt sätt, för ljusstyrka du riktigt kan känna. Upplev ett helt nytt dynamiskt omfång med intensiva ljusa partier och fyllig svärta, underbart naturliga mellantoner och nästan inga reflexer eller auror kring högdagrar.


Upptäck nya sätt att titta på tv med BRAVIA CAM

Med BRAVIA CAM har du alltid den bästa sittplatsen i salongen. Den känner av var du sitter och optimerar ljud och bild därefter. Den har även rörelsekontroll, videochatt och många andra nya spännande upplevelser som bara väntar på att upptäckas.

Musiker på konsert som spelar kontrabas med ljudvågor
Ramen är högtalaren, för bild och ljud i harmoni

Upplev ljud som exakt matchar det som sker på skärmen med Acoustic Multi-Audio™-teknik. Fyra ramtweetrar högst uppe på och på sidan av tv:n förhöjer riktade ljudkällor för att säkerställa att bild och ljud samspelar i perfekt harmoni, för en riktig bioupplevelse.

Närbild av kvinna som styr tv:n handsfree
Handsfreehjälp från Google

Med röststyrning inbyggt i Google TV kan du lägga undan fjärrkontrollen och helt enkelt styra tv:n med rösten. Fråga Google om en specifik titel, sök efter genre eller få personliga rekommendationer om vad du ska titta på genom att säga: "Ok Google, vad ska jag titta på?". Du kan även få svar på skärmen, styra smarta hemenheter och mycket mer. 

Få en bioupplevelse hemma och titta på filmer som medföljer BRAVIA XR™
Perfekt för PlayStation®5
Loggan för Road to Zero
Förnya, återvinn och minska – design med hänsyn till miljön 

Våra BRAVIA XR-tv-apparater är designade för uppslukande upplevelser med miljö i fokus. Vi har åtagit oss att använda mindre ny plast i våra tv-apparater och förpackningar. Z9K innehåller vår egen 85 % återvunna SORPLAS™. Våra unika kontrolltekniker för bakbelysning, BRAVIA CAM och sensorer levererar inte bara hög bildkvalitet – de minskar även strömförbrukning. 

Se vår 2022 BRAVIA XR™-tv-pressrelease
XR-bild
Bild där XR Backlight Master Drive fokuserar ljuset för att styra mini-LED i en skärm, sett snett uppifrån
Verklighetstroget djup med oslagbar kontrast och ljusstyrka

Vår XR Backlight Master Drive använder en lokal dimningsalgoritm för att oberoende styra tusentals små, täta mini-LED med total precision. Den fokuserar ljuset för maximal ljusstyrka utan reflektioner eller auror runt högdagrar. Motiven blir fulla av fantastiskt ljus, fyllig svärta och naturliga mellantoner. 

En bred färgskala för verklighetstrogna toner och nyanser

Med Cognitive Processor XR™ och XR Triluminos Pro får Z9K över en miljard färger, och återskapar var och en med de diskreta skiftningar vi ser i den verkliga världen. Tillsammans med vår panels breda färgskala och människocentrerade processor kan den upptäcka färg från mättnad, nyans och ljusstyrka för att återge naturliga nyanser i varje detalj.

Närbild på frukter, bland annat björnbär, citron och persikor
Närbild på tiger som visar effekten av XR 8K-uppskalning
Återskapa förlorad struktur – 8K-uppskalning i allt innehåll

XR 8K-uppskalning ger underhållning i nära 8K-kvalitet, oavsett innehåll eller källa. Vår Cognitive Processor XR™ har åtkomst till enorma mängder data och återskapar förlorad struktur och detalj på ett smart sätt för verklighetstrogna bilder. 

Intelligent rörelsebearbetning för snabbrörliga, skarpa scener

Att titta på sport och actionfilmer blev precis ännu bättre. Vår Cognitive Processor XR med XR Motion Clarity™ analyserar rörelse genom flera bilder för att garantera att actionscenerna blir jämna, ljusstarka och tydliga.

Bild av en surfare med skarpa detaljer i vågen
Vacker bild över hela skärmen

X-Wide Angle™-panelen gör att bilden ser bra ut i alla vinklar, så att även personer som tittar från sidan får en lika bra upplevelse som de som tittar framifrån. Och med X-antireflex blir bilderna tydligare med mindre ljusreflektion.

Upptäck bildteknik
 
XR Sound
Bild av ljudvågor som kommer från en tv med Acoustic Multi-Audio™
Ljud från skärmen med ramtweeters

Vår Acoustic Multi-Audio™-teknik omfattar fyra ramtweetrar för att säkerställa att ljud med hög frekvens kommer från rätt plats i bilden, och exakt matchar det som sker på skärmen. Med framåtriktade subwoofers får du kraftfullt basljud, var du än ställer tv:n. 

All underhållning uppskalad till 3D-surroundljud

Med BRAVIA XR™ behandlas allt du tittar på med äkta surroundljud. XR Surround skapar virtuellt surroundljud från sidorna och vertikalt, så att du kan uppleva 3D-ljud utan att behöva högtalare som sitter i taket eller är riktade uppåt. Våra BRAVIA XR™-tv-apparater är även kompatibla med Dolby Atmos®.

En kvinna sitter på en soffa i ett vardagsrum och tittar på tv med XR Surround-ljud
Bäst med ljud från Sony

Tillsammans med ljudutrustning från Sony erbjuder våra senaste BRAVIA XR-tv-apparater en uppslukande ljud- och bildupplevelse med oslagbar XR-bild och ljudkvalitet.

Kvinna på en livlig gata som talar i en mobiltelefon och visar hur Voice Zoom 2 gör tal lättare att höra
Voice Zoom™ 2 förstärker röster för tydligare dialog

Hör tv-dialogen tydligare utan att höja volymen. Voice Zoom 2 identifierar rösttypen, analyserar den och förbättrar tydligheten, även när talet är svårt att höra. 

Upptäck ljudtekniker
 
BRAVIA CAM
En optimal tittarupplevelse, var du än är 

Anslut din BRAVIA XR-tv till den medföljande BRAVIA CAM och upplev tv på helt ny nivå. BRAVIA CAM känner igen var du är i rummet och hur långt ifrån tv:n du befinner dig, och justerar ljud- och bildinställningar därefter. Detta innebär att ljud – inklusive dialog – blir tydligare och fylligare, medan ljusstyrkan anpassas till din omgivning.

Illustration med delad skärm som visar en person som tittar på tv på långt håll, och en som tittar på nära håll
Varje bild optimeras enligt din position i rummet

BRAVIA CAM känner av avståndet mellan dig och din tv, och justerar tv:ns ljusstyrka så att du alltid får perfekt bildkvalitet, var du än befinner dig i rummet. En ljus- och färgsensor i tv:n optimerar bilden enligt ljusförhållanden för bästa möjliga tittarupplevelse.

En perfekt ljudupplevelse, var du än är

BRAVIA CAM följer dig och din position, även om du tittar från sidan, och justerar sedan ljudbalansen mellan vänster och höger för optimal akustik. Få samma ljudkvalitet som om du sitter framför tv:n, var du än är i rummet.

Delad illustration som visar en person som lyssnar på en tv framifrån, och en person som lyssnar på tv från sidan
Delad illustration som visar en person som lyssnar på en tv på nära håll, och en person som lyssnar på tv på långt håll
Hör röster tydligt, var du än sitter

Genom att känna av visningsavstånd kan BRAVIA CAM justera voice zoom automatiskt, så att dialog hörs tydligare. Ljudvolymen för dialog ökar när du rör dig bort från tv:n, och sjunker när du kommer närmre.

Upptäck nya sätt att titta på tv med BRAVIA CAM

Utforska en uppsjö av spännande tv-upplevelser med BRAVIA CAM, bland annat rörelsekontroll, videochatt och mycket mer.

Videochatta med släkt och vänner på en stor skärm

Umgås med släkt och vänner på en stor skärm. Förbättra tittarupplevelsen genom att ansluta din tv till BRAVIA CAM. 

Bild på ett par i ett vardagsrum som vinkar till en vän under en videochatt
Närbild på BRAVIA CAM högst upp på BRAVIA-tv:n
Lätt att ansluta, lätt att stänga

Att koppla på eller från den medföljande BRAVIA CAM till din BRAVIA®-tv är snabbt och enkelt. Du kan när som helst använda reglaget till kameralocket högst uppe på BRAVIA CAM för att stänga det om du behöver avskildhet.

Funktioner till smart-tv
Kvinna som styr tv:n handsfree med rösten
Allt du vill se, på ett och samma ställe

Få enkel tillgång till ditt favoritinnehåll och -tjänster. Titta på över 700 000 filmer och tv-serier på samma ställe. Google TV samlar ditt favoritinnehåll från alla dina appar och prenumerationer och organiserar dem åt dig.

Vardagsrum med smarta hemenheter, bl.a. lampa, robotdammsugare, övervakningskamera och smart lås
Styr ditt smarta hem enkelt

Använd rösten för att styra dina smarta hemelektronikenheter i hela hemmet. Justera rumstemperaturen, belysningen och mycket mer – allt du behöver göra är att fråga Google.

Maxa dina smartphone-favoriter

Njut av de videor, bilder, spel med mera som du gillar bäst från dina iOS- eller Android-enheter på den stora skärmen.

Bilder på en katt och en kanotpaddlare castat från smartphone till tv
Upptäck smart teknik
 
Enkel fjärrkontroll
Bild av bakbelyst fjärrkontroll i dag- och kvällsmiljöer
Avskalad fjärrkontroll som är lätt att använda även i mörker

Vi har omdesignat vår fjärrkontroll från grunden för att göra det så lätt som möjligt att styra din tv, dag som natt. Vår nya premiumkontroll med förenklade knappar och bakbelysning gör symbolerna synliga även i mörker. Med en kompakt design i aluminium får fjärrkontrollen en elegant, stilren look, och känns bekväm att hålla i handen.

Hitta enkelt din borttappade fjärrkontroll med rösten

Tappa aldrig bort fjärrkontrollen bland soffkuddarna igen. Med Finder säger du bara ''OK Google, hitta fjärrkontrollen'' eller trycker på knappen på sidan av tv:n för att aktivera din borttappade fjärrkontroll. Då ringer fjärrkontrollen och blir lätt att hitta.

Vardagsrum med soffa och Finder-funktionen aktiverad för att hitta borttappad fjärrkontroll
Bild på fjärrkontroll som torkas av med en trasa
Lätt att torka av och håller sig ständigt ren

En jämn yta med lägre knappar och en särskild polyuretanbeläggning gör fjärrkontrollen lätt att torka av och hålla ren. Alla knappar är belagda med ett speciellt antibakteriellt material.

Styr alla enheter med en och samma smarta fjärrkontroll

Alla dina anslutna enheter kan styras med vår smarta fjärrkontroll. Få åtkomst till video on demand-tjänster med en enda knapptryckning och börja se på tv-program och film i ditt rum på ett par sekunder.

Bild som visar hur alla anslutna enheter kan styras med en enda smart fjärrkontroll
Design
Elegant design för uppslukande storbildsupplevelse

Vår minimalistiska One Slate-design ger en uppslukande tittarupplevelse oavsett om du monterar den på väggen eller ställer den på ett stativ. Den sömlösa kanten består av en enda skiva tempererat glas i en tunn ram som inte stjäl uppmärksamheten från bilden.

Det verkliga utseendet kan variera beroende på tv:ns storlek.

Dra
Bild som visar ett 3-vägsstativ med flera lägen, med skärmbilder av färgglada folieklädda lådor
3-vägsstativ för flera positioner, allsidigt för valfri tv-placering

Ett 3-vägsstativ med flera lägen ger dig möjlighet att välja mellan en standardinställning som gör att du fokuserar mer på bilden, en smal inställning för mindre hyllor och en soundbarinställning för perfekt positionering av ditt ljudsystem.

Ännu mer underhållning i studiokvalitet, som skaparna tänkt sig

Med en rad tekniker som bevarar filmskaparnas intentioner, bl.a. ett förbättrat urval av Creator Calibrated Modes, IMAX Enhanced och Dolby Vision®, kan tv:n återge dramatiken och spänningen från regissörens fantasi. Och eftersom den är Calman-förberedd kan filmskapare även kalibrera den professionellt för produktionsredigering.

Bild på ett par i ett vardagsrum som tittar på Netflix på en väggmonterad BRAVIA-tv. När Adaptive Calibrated Mode-knappen under bilden slås på och av ser man hur skärmljusstyrkan ändras och anpassar sig efter omgivningen.
Bild på ett par i ett vardagsrum som tittar på Netflix på en väggmonterad BRAVIA-tv. När Adaptive Calibrated Mode-knappen under bilden slås på och av ser man hur skärmljusstyrkan ändras och anpassar sig efter omgivningen.
AV
Titta på Netflix i automatiskt optimerad studiokvalitet

Upplev Netflix-innehåll i spektakulär studiokvalitet, precis så som skaparna tänkt sig. Netflix Adaptive Calibrated Mode har tagits fram speciellt för Netflix-innehåll, och jobbar tillsammans med BRAVIA XR-tv:ns funktion som optimerar omgivande ljus för att placera dig mitt i dina favoritprogram genom att optimera bildens ljusstyrka enligt rummets ljusförhållanden.

Optimerad bild för alla dina favoriter

Innehåll som skaparen tänkt sig. Med BRAVIA CORE-kalibrerat läge anpassas alla filmer, inklusive IMAX Enhanced™-filmer, automatiskt till optimala bildinställningar för att skapa en exceptionell hemmabioupplevelse.

Skärmbild som visar loggan för BRAVIA CORE
Loggan för Assistive Technology
Hjälpmedelsteknik på Google TV

Våra tv-apparater har hjälpmedelsteknik för funktionsnedsättningar inom syn, hörsel och rörlighet.

Specifikationer och funktioner

En ny gräns inom realism med storbilds-tv:n med 8K tack vare vår senaste Mini LED-skärm som drivs av Cognitive Processor XR™ och XR Backlight Master Drive.

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på