ALLA TV-APPARATER

X90S | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Google TV)

X90S Series
Bild på X90S | BRAVIA XR | Full Array LED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Google TV)

50 tum (126 cm)

XR-50X90S

Rek. Ca-pris

15 000,00 kr

(VAT)
X90S BRAVIA-tv framifrån med stativet och bild av gula och gröna kristaller på skärmen
X90S BRAVIA-tv ur vinkel med stativet och bild av gula och gröna kristaller på skärmen
X90S BRAVIA-tv ur vinkel med stativet och bild av gula och gröna kristaller på skärmen
X90S BRAVIA-tv ur vinkel bakifrån med stativ
X90S BRAVIA-tv med närbild på ramen och med bild av gula och gröna kristaller på skärmen
X90S BRAVIA-tv med närbild på stativet och med bild av gula och gröna kristaller på skärmen
X90S BRAVIA-tv framifrån med bild av gula och gröna kristaller på skärmen
Prisbelönt
Loggan för CES® Innovation Awards 2022 Best of Innovation
CES® 2022 Best of Innovation Awards Honoree, pris för BRAVIA CAM
Loggan för CES® Innovation Awards 2022 Honoree
CES® 2022 Innovation Awards, pris för BRAVIA CORE

Registrera dig nu för att ta del av våra senaste uppdateringar och tidsbegränsade erbjudanden. Klicka på länken nedan så att du inte missar något.

Nästa generations bild och ljud med kognitiv intelligens

Ta bild och ljud till nästa nivå med Cognitive Processor XR™. BRAVIA XR™-tv:ns revolutionerande processor återskapar innehåll så som människor ser och hör för en otroligt verklighetstrogen upplevelse. Den förstår hur människoögat fokuserar och korsanalyserar bilder för att ge verklighetstroget djup, enastående kontrast och underbart levande färger.

XR-bild
Närbild på frukter, bland annat bär, päron och persikor
En bred färgskala för verklighetstrogna toner och nyanser

Med hjälp av Cognitive Processor XR™ och XR Triluminos Pro-teknik, drar X90S nytta av över en miljard färger och återskapar dem var och en med de subtila skiftningar vi ser i verkligheten. Tillsammans med panelens breda färgskala och människocentrerade processor urskiljer tv:n färg från mättnad, nyans och ljusstyrka för att återge naturliga nyanser i varje detalj.

Upplev större djup med mättad svärta och extra ljusstyrka

Cognitive Processor XR förbättrar bilden på samma sätt som ögat fokuserar för realistisk färg och djup. Genom exakt balansering av ljus, nedtoning av vissa områden och förstärkning av andra justerar XR-kontrastförstärkaren ljusstyrkan för högre toppar i starkt ljus och djupare svärta i skuggor. Motiven blir verkligare med mer djup och detaljrikedom.  

Bild som visar effekten av XR Contrast Booster på en luftballong
Närbild på en fågels fjädrar som visar effekten av XR 4K-uppskalning
Återskapa förlorad struktur – 4K-uppskalning i allt innehåll

XR 4K-uppskalning ger underhållning i närapå 4K-kvalitet, oavsett innehåll eller källa. Vår Cognitive Processor XR™ har åtkomst till enorma mängder data och återskapar förlorad struktur och detalj på ett smart sätt för verklighetstrogen bild. 

Intelligent rörelsebearbetning för snabbrörliga, skarpa scener

Att titta på sport och actionfilmer blev precis ännu bättre. Vår Cognitive Processor XR med XR Motion Clarity™ analyserar rörelse genom flera bilder för att garantera att actionscenerna blir jämna, ljusstarka och tydliga.

Bild av en surfare med skarpa detaljer i vågen

Upptäck bildteknik
 

XR Sound
Bild av ljudvågor som kommer från en tv med Acoustic Multi-Audio™
Ljud från skärmen som matchar bilden exakt

Vår Acoustic Multi-Audio™-teknik omfattar ljudpositionerande tweetrar som säkerställer att högfrekventa ljud kommer från rätt plats i bilden. Tack vare de ljudpositionerande tweetrarna på denna BRAVIA XR Full Array LED-tv följer ljudet med i händelserna på skärmen med hög precision och skapar en helt uppslukande upplevelse.

All underhållning uppskalad till 3D-surroundljud

Med BRAVIA XR™ behandlas allt du tittar på med äkta surroundljud. XR Surround skapar virtuellt surroundljud från sidorna och vertikalt, så att du kan uppleva 3D-ljud utan att behöva högtalare som sitter i taket eller är riktade uppåt. Våra BRAVIA XR™-tv-apparater är även kompatibla med Dolby Atmos®.

En kvinna sitter på en soffa i ett vardagsrum och tittar på tv med XR Surround-ljud
Bäst med ljud från Sony

Tillsammans med ljudutrustning från Sony erbjuder våra senaste BRAVIA XR-tv-apparater en uppslukande ljud- och bildupplevelse med oslagbar XR-bild och ljudkvalitet.

Bild på en man i ett vardagsrum som tittar på en BRAVIA®-tv med 360 Spatial Sound
Redo för 360 Spatial Sound Personalizer

Anpassa din Dolby Atmos®-upplevelse genom att kombinera vår bärbara SRS-NS7-högtalare med BRAVIA XR™ för spatialt surroundljud. Med utvalda Sony-hörlurar kan du även ta del av simulerat surroundljud i 360 Spatial Sound med den trådlösa sändaren WLA-NS7 (säljs separat). 

Voice Zoom™ 2 förstärker röster för tydligare dialog

Hör tv-dialogen tydligare utan att höja volymen. Voice Zoom 2 identifierar rösttypen, analyserar den och förbättrar tydligheten, även när talet är svårt att höra. 

Kvinna på en livlig gata som talar i en mobiltelefon och visar hur Voice Zoom 2 gör tal lättare att höra

Upptäck ljudtekniker
 

Utmärkt bild och ljud, oavsett omgivning

Luta dig tillbaka och njut av en fängslande tittarupplevelse. Vår unika optimeringsteknik för anpassning till omgivningen med ljussensorer justerar automatiskt bild och ljud till din omgivning.

Få en ännu bättre tittarupplevelse som optimeras av BRAVIA CAM

Anslut din BRAVIA XR-tv till BRAVIA CAM (säljs separat) för en ännu mer uppslukande tittarupplevelse. BRAVIA CAM känner igen var du är i rummet och hur långt ifrån tv:n du befinner dig, och justerar ljud- och bildinställningar därefter. Ljudet blir tydligare, och bildens ljusstyrka finjusteras för att passa din omgivning.

Upptäck nya sätt att titta på tv med BRAVIA CAM

Med BRAVIA CAM har du alltid den bästa sittplatsen i salongen. Den känner av var du sitter och optimerar ljud och bild därefter. Det finns även rörelsekontroll och många andra nya roliga funktioner som bara väntar på att upptäckas.

Videochatta med släkt och vänner på en stor skärm

Umgås med släkt och vänner på en stor skärm. Förbättra tittarupplevelsen genom att ansluta din tv till BRAVIA CAM.

Bild på ett par i ett vardagsrum som vinkar till en vän under en videochatt

Upptäck BRAVIA CAM
 

Funktioner till smart-tv
Handsfreehjälp från Google

Med röststyrning inbyggt i Google TV kan du lägga undan fjärrkontrollen och helt enkelt styra tv:n med rösten. Fråga Google om en specifik titel, sök efter genre eller få personliga rekommendationer om vad du ska titta på genom att säga: "Ok Google, vad ska jag titta på?". Du kan även få svar på skärmen, styra smarta hemenheter och mycket mer. 

Kvinna som styr tv:n handsfree med rösten
Bild av bakbelyst fjärrkontroll i dag- och kvällsmiljöer
Avskalad fjärrkontroll som är lätt att använda även i mörker

Vi har omdesignat vår fjärrkontroll från grunden för att göra det så lätt som möjligt att styra din tv, dag som natt. Vår nya premiumkontroll med förenklade knappar och bakbelysning gör symbolerna synliga även i mörker. Med en kompakt design i aluminium får fjärrkontrollen en elegant, stilren look, och känns bekväm att hålla i handen.

Hitta enkelt din borttappade fjärrkontroll med rösten

Tappa aldrig bort fjärrkontrollen bland soffkuddarna igen. Med Finder säger du bara ''OK Google, hitta fjärrkontrollen'' eller trycker på knappen på sidan av tv:n för att aktivera din borttappade fjärrkontroll. Då ringer fjärrkontrollen och blir lätt att hitta.

Vardagsrum med soffa och Finder-funktionen aktiverad för att hitta borttappad fjärrkontroll
Bild på fjärrkontroll som torkas av med en trasa
Lätt att torka av och hålla ren

En jämn yta med lägre knappar och en särskild polyuretanbeläggning gör fjärrkontrollen lätt att torka av och hålla ren. Alla knappar är belagda med ett speciellt antibakteriellt material.

Styr alla enheter med en och samma smarta fjärrkontroll

Alla dina anslutna enheter kan styras med vår smarta fjärrkontroll. Få åtkomst till video on demand-tjänster med en enda knapptryckning och börja se på tv-program och film i ditt rum på ett par sekunder.

Bild som visar hur alla anslutna enheter kan styras med en enda smart fjärrkontroll

Upptäck smart teknik
 

Bild av fyra plastflaskor och fyra cd-skivor på vänster sida av bilden och en pil som pekar mot en BRAVIA-tv med en bild av fiskar som simmar i havet på höger sidan av bilden
Förnya, återvinn och minska – design med hänsyn till miljön 

Våra BRAVIA XR-tv-modeller är inte bara designade för uppslukande visning, utan även med miljön i åtanke. Vi är beslutna att minska användningen av ny plast vid tillverkning och förpackning av våra tv-modeller. Upp till 30 % hållbart material används i X90S-ramen och komponenterna innehåller vår återvinningsbara plast SORPLAS™ med en branschledande återvinningsgrad på 89 %.

Loggan för Assistive Technology
Hjälpmedelsteknik på Google TV

Våra tv-apparater har hjälpmedelsteknik för funktionsnedsättningar inom syn, hörsel och rörlighet.

Specifikationer och funktioner

Ta del av en underhållande Google TV-upplevelse med intensiva färger och naturlig kontrast på den här 4K-tv:n som har Full Array LED-panel med Cognitive Processor XR™.

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på

Recensioner

Vad användarna säger