BRAVIA XR MASTER Series A95K

Våra ljusstarkaste OLED-färger någonsin
ALLA TV-APPARATER

A95K | BRAVIA XR | MASTER-serien| OLED | 4K Ultra HD | HDR (High Dynamic Range) | Smart-tv (Google TV)

A95K Series
Bild på A95K | BRAVIA XR | MASTER-serien| OLED | 4K Ultra HD | HDR (High Dynamic Range) | Smart-tv (Google TV)

55 tum (139 cm)

XR-55A95K

Rek. Ca-pris

34 000,00 kr

(VAT)

65 tum (164 cm)

XR-65A95K

Rek. Ca-pris

45 000,00 kr

(VAT)

Registrera dig nu för att ta del av våra senaste uppdateringar och tidsbegränsade erbjudanden. Klicka på länken nedan så att du inte missar något.

Prisbelönt
Nästa generations bild och ljud med kognitiv intelligens

Ta bild och ljud till nästa nivå med Cognitive Processor XR™. BRAVIA XR™-tv:ns revolutionerande processor återskapar innehåll så som människor ser och hör för en otroligt verklighetstrogen upplevelse. Den förstår hur människoögat fokuserar och korsanalyserar bilder för att ge verklighetstroget djup, enastående kontrast och underbart levande färger.

Vår bredaste färgpalett – naturlig och sprakande

Den nya OLED(QD-OLED)-panelen möjliggör vår bredaste färgpalett, tack vare Cognitive Processor XR™. Den här unika processorn återskapar naturliga toner och nyanser som människor upplever som vackra, och fyller skärmen med konstant levande färger och realistisk textur i alla ljusstyrkenivåer.

Upplev verklighetstroget djup med djup svärta och starkare färger

Genom att kombinera vår XR OLED Contrast Pro och OLED(QD-OLED)-panel levererar den här tv:n upp till 200 % starkare färger jämfört med konventionella OLED-tv-apparater, vilket blåser liv i scenerna med djup svärta och våra starkaste färger. Tack vare Cognitive Processor XR™ förbättras bilden på samma sätt som våra ögon fokuserar, så att du inte missar någon detalj – från intensiva högdagrar till djupa skuggor.

Musiker på konsert som spelar fiol med ljudvågor
Skärmen är högtalaren, för bild och ljud i harmoni

Acoustic Surface Audio+™ använder särskilda motorer som förvandlar skärmen till en flerkanalig högtalare. Lyssna till ljud som exakt matchar det som sker på skärmen, med ljud och bild i total harmoni för en otroligt uppslukande upplevelse.

Upptäck nya sätt att titta på tv med BRAVIA CAM

Med BRAVIA CAM har du alltid den bästa sittplatsen i salongen. Den känner av var du sitter och optimerar ljud och bild därefter. Den har även rörelsekontroll, videochatt och många andra nya spännande upplevelser som bara väntar på att upptäckas.

Närbild av kvinna som styr tv:n handsfree
Handsfreehjälp från Google

Med röststyrning inbyggt i Google TV kan du lägga undan fjärrkontrollen och helt enkelt styra tv:n med rösten. Fråga Google om en specifik titel, sök efter genre eller få personliga rekommendationer om vad du ska titta på genom att säga: "Ok Google, vad ska jag titta på?". Du kan även få svar på skärmen, styra smarta hemenheter och mycket mer. 

Dual Style – för att passa just din livsstil

Den här tv:n har designats för att kunna användas på två olika sätt. Det främre läget med One Slate-design ger mesta möjliga uppslukande upplevelse, medan det bakre läget gör det möjligt att placera tv:n väldigt nära väggen, för perfekt harmoni med resten av rummet. 

Av säkerhetsskäl måste tv:n ställas på en hylla eller bänk som är bredare och djupare än tv:ns stativ.

Få en bioupplevelse hemma och titta på filmerna som medföljer BRAVIA XR
Perfekt för PlayStation®5
Bild av fyra plastflaskor och fyra cd-skivor på vänster sida av bilden och en pil som pekar mot en BRAVIA-tv med en bild av fiskar som simmar i havet på höger sidan av bilden
Förnya, återvinn och minska – design med hänsyn till miljön 

BRAVIA XR-tv-apparaterna är designade för uppslukande upplevelser med miljön i åtanke. Vi har åtagit oss att använda mindre ny plast i stora delar av våra tv-apparater och förpackningar. Det bakre höljet på A95K har vår egenutvecklade 85 % återvunna SORPLAS™. Vår unika bakbelysningsteknik, BRAVIA CAM och sensorer har inte bara hög bildkvalitet, utan minskar även strömförbrukningen.

XR-bild
Delad bild med närbild på frukter, bland annat bär och persikor, som visar hur XR Triluminos Pro+ förbättrar färger
Vår bredaste färgskala – en fröjd för ögat

Den här OLED(QD-OLED)-tv-modellen har miljoner individuella, självupplysande bildpunkter som ger fler färger än någonsin tidigare, för en tittarupplevelse på helt ny nivå. Med hjälp av Cognitive Processor XR™ presenteras varje färgs nyans och ljusstyrka i utsökt detalj, med diskreta skiftningar och skillnader som vanligtvis bara går att se i verkliga livet.

De starkaste färgerna och djup svärta för verklighetstroget djup 

XR OLED Contrast Pro som driver vår OLED(QD-OLED)-panel ser till att du får verklighetstrogen kontrast med de starkaste färgerna. Med hjälp av en temperatursensor och en värmeavledningsskiva använder den här OLED-tv:n vår Cognitive Processor XR™ till att känna av skärmens temperatur och med precision styra belysningen för att leverera upp till 200 % starkare färger jämfört med konventionella OLED-tv-apparater.

Närbild av en fågels fjädrar
Återskapa förlorad struktur – 4K-uppskalning i allt innehåll

XR 4K-uppskalning ger underhållning i nära 4K-kvalitet, oavsett innehåll eller källa. Vår Cognitive Processor XR™ har åtkomst till enorma mängder data och återskapar förlorad struktur och detalj på ett smart sätt för verklighetstrogna bilder. 

Intelligent rörelsebearbetning för jämn, snabb action

Med hjälp av Cognitive Processor XR™ bekämpar XR OLED Motion oskärpa genom att upptäcka och korsanalysera viktiga visuella egenskaper i successiva bilder. Den skapar och infogar extra bilder mellan de ursprungliga, för jämn och skarp rörelse även i sekvenser med högt tempo.

Bild av en kvinna på en skateboard i en skatepark
Delad skärm på en väggmonterad tv, med en skärmbild med en blå krater i en orange och äkta färger från alla vinklar
Vackra färger från alla vinklar 

Nu går det lika bra att se på tv från sidan. A95K har en nästa generations OLED(QD-OLED)-panel med konstant luminans. Färgerna förblir enhetliga och verklighetstrogna från alla vinklar.

Mindre reflektioner och bländning, mer uppslukande visning

Reflektioner och bländning gör det svårt att se bilden tydligt, särskilt i mörka scener där djup och detaljer ofta är dolda. Med extremt låg reflektion av dagsljus minskar vår OLED(QD-OLED)-panel den bländande effekten, och ger otrolig ljusstyrka, färg och kontrast i nästan alla ljusförhållanden. Dyk rakt in i motivet för en uppslukande upplevelse utan distraktioner.

Jämförelse mellan två skärmar som visar en bild med en högt belägen stad i mörker, med och utan låg reflektivitet
Upptäck bildteknik
 
XR Sound
Bild av ljudvågor från en tv med Acoustic Surface Audio+
Skärmen är högtalaren – kraftfullt ljud som matchar bilden

Ljudet kommer direkt från skärmen med Acoustic Surface Audio+™. Stora vibrerande motorer förvandlar på ett unikt sätt skärmen till en högtalare, och skapar kraftfull akustik som rör sig med bilden för mer realistiskt ljud och otroligt tydlig, naturlig dialog. Höger- och vänstersubwoofers förstärker basljudet för riktigt uppslukande bioljud direkt i hemmet.

Kraftfullare, mer realistiskt ljud

A95K har två stora motorer som designats med en perfekt rund form och ger allt du tittar på kraftfullare och mer realistiskt ljud. Genom att vibrera skärmen skapar motorerna tydligt definierade mellan- och höga frekvenser för en engagerande ljudupplevelse som matchar det som händer på skärmen.

Närbild på en motor som vibrerar skärmen för att skapa ljud
En kvinna sitter på en soffa i ett vardagsrum och tittar på tv med XR Surround-ljud
All underhållning uppskalad till 3D-surroundljud

Med BRAVIA XR™ behandlas allt du tittar på med äkta surroundljud. XR Surround skapar virtuellt surroundljud från sidorna och vertikalt, så att du kan uppleva 3D-ljud utan att behöva högtalare som sitter i taket eller är riktade uppåt. Våra BRAVIA XR™-tv-apparater är även kompatibla med Dolby Atmos®.

Bäst med ljud från Sony

Tillsammans med ljudutrustning från Sony erbjuder våra senaste BRAVIA XR-tv-apparater en uppslukande ljud- och bildupplevelse med oslagbar XR-bild och ljudkvalitet.

Voice Zoom™ 2 förstärker röster för tydligare dialog

Hör tv-dialogen tydligare utan att höja volymen. Voice Zoom 2 identifierar rösttypen, analyserar den och förbättrar tydligheten, även när talet är svårt att höra. 

Kvinna på en livlig gata som talar i en mobiltelefon och visar hur Voice Zoom 2 gör tal lättare att höra
Upptäck ljudtekniker
 
BRAVIA CAM
En optimal tittarupplevelse, var du än är 

Anslut din BRAVIA XR-tv till den medföljande BRAVIA CAM och upplev tv på helt ny nivå. BRAVIA CAM känner igen var du är i rummet och hur långt ifrån tv:n du befinner dig, och justerar ljud- och bildinställningar därefter. Detta innebär att ljud – inklusive dialog – blir tydligare och fylligare, medan ljusstyrkan anpassas till din omgivning.

Illustration med delad skärm som visar en person som tittar på tv på långt håll, och en som tittar på nära håll
Varje bild optimeras enligt din position i rummet

BRAVIA CAM känner av avståndet mellan dig och din tv, och justerar tv:ns ljusstyrka så att du alltid får perfekt bildkvalitet, var du än befinner dig i rummet. En ljus- och färgsensor i tv:n optimerar bilden enligt ljusförhållanden för bästa möjliga tittarupplevelse.

En perfekt ljudupplevelse, var du än är

BRAVIA CAM följer dig och din position, även om du tittar från sidan, och justerar sedan ljudbalansen mellan vänster och höger för optimal akustik. Få samma ljudkvalitet som om du sitter framför tv:n, var du än är i rummet.

Delad illustration som visar en person som lyssnar på en tv framifrån, och en person som lyssnar på tv från sidan
Delad illustration som visar en person som lyssnar på en tv på nära håll, och en person som lyssnar på tv på långt håll
Hör röster tydligt, var du än sitter

Genom att känna av visningsavstånd kan BRAVIA CAM justera voice zoom automatiskt, så att dialog hörs tydligare. Ljudvolymen för dialog ökar när du rör dig bort från tv:n, och sjunker när du kommer närmre.

Upptäck nya sätt att titta på tv med BRAVIA CAM

Utforska en uppsjö av spännande tv-upplevelser med BRAVIA CAM, bland annat rörelsekontroll, videochatt och mycket mer.

Videochatta med släkt och vänner på storskärm

Ta igen förlorad tid med släkt och vänner på en storskärm. Gör tittarupplevelsen ännu roligare genom att ansluta din tv till BRAVIA CAM.

Bild på ett par i ett vardagsrum som vinkar till en vän under en videochatt
Närbild på BRAVIA CAM högst upp på BRAVIA-tv:n
Lätt att ansluta, lätt att stänga

Att koppla på eller från den medföljande BRAVIA CAM till din BRAVIA®-tv är snabbt och enkelt. Du kan när som helst använda reglaget till kameralocket högst uppe på BRAVIA CAM för att stänga det om du behöver avskildhet.

Funktioner till smart-tv
Kvinna som styr tv:n handsfree med rösten
Allt du vill se, på ett och samma ställe

Få enkel tillgång till ditt favoritinnehåll och -tjänster. Titta på över 700 000 filmer och tv-serier på samma ställe. Google TV samlar ditt favoritinnehåll från alla dina appar och prenumerationer och organiserar dem åt dig.

Vardagsrum med smarta hemenheter, bl.a. lampa, robotdammsugare, övervakningskamera och smart lås
Styr ditt smarta hem enkelt

Använd rösten för att styra dina smarta hemelektronikenheter i hela hemmet. Justera rumstemperaturen, belysningen och mycket mer – allt du behöver göra är att fråga Google.

Maxa dina smartphone-favoriter

Njut av de videor, bilder, spel med mera som du gillar bäst från dina iOS- eller Android-enheter på den stora skärmen.

Bilder på en katt och en kanotpaddlare castat från smartphone till tv
Upptäck smart teknik
 
Enkel fjärrkontroll
Bild av bakbelyst fjärrkontroll i dag- och kvällsmiljöer
Avskalad fjärrkontroll som är lätt att använda även i mörker

Vi har omdesignat vår fjärrkontroll från grunden för att göra det så lätt som möjligt att styra din tv, dag som natt. Vår nya premiumkontroll med förenklade knappar och bakbelysning gör symbolerna synliga även i mörker. Med en kompakt design i aluminium får fjärrkontrollen en elegant, stilren look, och känns bekväm att hålla i handen.

Hitta enkelt din borttappade fjärrkontroll med rösten

Tappa aldrig mer bort fjärrkontrollen bland soffkuddarna. Med Finder säger du bara ''OK Google, hitta fjärrkontrollen'' eller trycker på knappen på sidan av tv:n för att aktivera din borttappade fjärrkontroll. Då ringer och blinkar fjärrkontrollen och blir lätt att hitta.

Bild på fjärrkontroll som torkas av med en trasa
Lätt att torka av och håller sig ständigt ren

En jämn yta med lägre knappar och en särskild polyuretanbeläggning gör fjärrkontrollen lätt att torka av och hålla ren. Alla knappar är belagda med ett speciellt antibakteriellt material.

Styr alla enheter med en och samma smarta fjärrkontroll

Alla dina anslutna enheter kan styras med vår smarta fjärrkontroll. Få åtkomst till video on demand-tjänster med en enda knapptryckning och börja se på tv-program och film i ditt rum på ett par sekunder.

Bild som visar hur alla anslutna enheter kan styras med en enda smart fjärrkontroll
Design
Dual Style – för att passa just din livsstil

Den här tv:n har designats för att kunna användas på två olika sätt. Det främre läget med One Slate-design ger dig full fokus på skärmen, för en så uppslukande upplevelse som möjligt, helt utan distraktioner. Det bakre läget gör det möjligt att placera tv:n väldigt nära väggen, för perfekt harmoni med resten av rummet.

Det verkliga utseendet kan variera beroende på tv:ns storlek. Av säkerhetsskäl måste tv:n ställas på en hylla eller bänk som är bredare än tv:ns stativ.

Främre läge 
Dra
Bakre läge
Dra
Ännu mer underhållning i studiokvalitet, som skaparna tänkt sig

Med en rad tekniker som bevarar filmskaparnas intentioner, bl.a. ett förbättrat urval av Creator Calibrated Modes, IMAX Enhanced och Dolby Vision®, kan tv:n återge dramatiken och spänningen från regissörens fantasi. Och eftersom den är Calman-förberedd kan filmskapare även kalibrera den professionellt för produktionsredigering.

Bild på ett par i ett vardagsrum som tittar på Netflix på en väggmonterad BRAVIA-tv. När Adaptive Calibrated Mode-knappen under bilden slås på och av ser man hur skärmljusstyrkan ändras och anpassar sig efter omgivningen.
Bild på ett par i ett vardagsrum som tittar på Netflix på en väggmonterad BRAVIA-tv. När Adaptive Calibrated Mode-knappen under bilden slås på och av ser man hur skärmljusstyrkan ändras och anpassar sig efter omgivningen.
AV
Titta på Netflix i automatiskt optimerad studiokvalitet

Netflix Adaptive Calibrated Mode har utvecklats speciellt för Netflix-innehåll och fungerar med BRAVIA XR-tv:ns funktioner som optimerar omgivande ljus för att placera dig mitt i dina favoritprogram genom att optimera bildens ljusstyrka efter ljusförhållandena i rummet.

Optimerad bild för alla dina favoriter

Innehåll som skaparen tänkt sig. Med BRAVIA CORE-kalibrerat läge anpassas alla filmer, inklusive IMAX Enhanced™-filmer, automatiskt till optimala bildinställningar för att skapa en exceptionell hemmabioupplevelse.

Skärmbild som visar loggan för BRAVIA CORE
Loggan för Assistive Technology
Hjälpmedelsteknik på Google TV

Våra tv-apparater har hjälpmedelsteknik för funktionsnedsättningar inom syn, hörsel och rörlighet.

Specifikationer och funktioner

Vår innovativa OLED(QD-OLED)-panel som drivs av Cognitive Processor XR™ ger oöverträffad färg och djup svärta.

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på

Recensioner och priser

Vad användarna säger