WF-1000XM4 TRÅDLÖSA BRUSREDUCERANDE HÖRLURAR

Fullständiga specifikationer och funktioner

WF-1000XM4

Rek. Ca-pris

2 800,00 kr

(VAT)

Storlek och vikt

Vikt
Cirka 41 g

Allmänna funktioner

Hörlurstyp
Äkta trådlöst
Element
6 mm
Magnet
Kraftfulla neodymiummagneter
Frekvensåtergivning (Bluetooth®-kommunikation)
20–20 000 Hz (44,1 kHz sampling)/20–40 000 Hz (LDAC-sampling på 96 kHz, 990 kbit/s)
Vattentät
Ja (IPX4)
DSEE Extreme
Ja

Batteri

Batteriladdningstid
Ca 1,5 tim
Batteritid (kontinuerlig musikuppspelningstid)
Max. 8 timmar (NC On)/max. 12 timmar (NC Off)
BATTERITID (KONTINUERLIG KOMMUNIKATIONSTID)
Max. 5,5 timmar (NC On)/max. 6,0 timmar (NC Off)

Bluetooth®-specifikation

Bluetooth®-version
BLUETOOTH-specifikation version 5.2
Profil
A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Ljudformat som kan hanteras
SBC, AAC, LDAC
Innehållskydd som används
SCMS-T

Brusreducerande

Omgivningsljud
Ja
Snabbkoll
Ja

Färgalternativ

silverblack

Vad innehåller förpackningen

  • USB-kabel: USB Type-C®-kabel (USB-A till USB C®)
Placeholder

Funktioner

En kvinna i köket med WF-1000XM4-hörlurar på sig

Branschledande brusreducering – nu ännu bättre

Varje komponent i WF-1000XM4-hörlurarna har designats helt från grunden. Till exempel vår nya Integrated Processor V1 som specialutvecklats av Sony och som reducerar mer brus än någonsin, en ny drivenhet med högre prestanda, brusavkännande mikrofoner och innovativa brusreducerande öronsnäckor med en mer stabil passform.

Kretskort med Integrated Processor V1

Integrated Processor V1

Vår nya Integrated Processor V1, som specialutvecklats av Sony, tar den brusreducerande prestanda som förknippas med vårt hyllade QN1e-chip ännu ett steg längre. Förbättrade brusreduceringsprestanda och Bluetooth ”System on Chip”-teknik genererar branschens högsta nivå av brusreducering, men kräver mindre ström.

Bild av dubbla mikrofoner som känner av ljud

Högpresterande mikrofoner med dubbla brusgivare

Två brusavkännande mikrofoner per öra – en framåtriktad och en bakåtriktad – på hörlurarnas yta fångar upp mer av ditt omgivningsljud, oavsett om det är flygbuller, stadstrafik eller kontorssorl.

WF-1000XM4-hörlurar i genomskärning som visar det nya elementet på 6 mm inuti

Nytt 6 mm element 

Ett nydesignat 6 mm-element med 20 % större magnet och membran med hög följsamhet ger bättre prestanda vid låga frekvenser. Det förbättrar också brusreducering genom att generera en brusreduceringssignal med hög precision till det låga frekvensomfånget.

Ett par brusreducerande EP-NI1000M-öronsnäckor, varav en visas i genomskärning för att visa den gröna inre delen

Brusreducerande öronsnäckor

De nyutvecklade brusreducerande öronsnäckorna är utformade i ett unikt polyuretanskummaterial. Det är mjukt, elastiskt och maximerar kontaktytan mellan öronsnäckan och hörselgången, vilket tätar igen mellanrummet och isolerar därmed ljudet och minimerar brus. Det bidrar också till att öronsnäckorna sitter mer stabilt i hörselgången, vilket gör WF-1000XM4 väldigt komfortabla och enkla att bära.

En kvinna som springer utomhus med WF-1000XM4-hörlurar på sig

Minimerar vindljud

Inte ens blåsiga dagar kan störa dig. Automatiskt vindbrusreduceringsläge känner av när det blåser och reducerar vindljud automatiskt.

En man som väntar på en bänk vid en station och har på sig WF-1000XM4-hörlurar

Hör mer av din omgivning

I läget för omgivningsljud fångar WF-1000XM4-hörlurarna upp mer av ljudet från din omgivning, vilket gör att du får en naturligare lyssningsupplevelse och håller kontakten med omvärlden.

Sprängskiss av WF-1000XM4-hörlurar som visar interna komponenter

Enastående ljudkvalitet

WF-1000XM4 har nu stöd för trådlöst High-Resolution Audio . Tack vare de specialdesignade elementen på 6 mm återger de ett dynamiskt ljud trots den lilla storleken, och membranet med hög följsamhet återger fyllig bas. Integrated Processor V1 förstärker också ljudkvaliteten och minskar distorsion samt möjliggör LDAC-kodekbearbetning och DSEE Extreme.

Logotyp för trådlöst High-Resolution Audio

Lyssna på High-Resolution Audio utan kablar

Tack vare LDAC, vår branschanpassade ljudkodningsteknik, har WF-1000XM4 nu stöd för trådlöst High-Resolution Audio. LDAC skickar ungefär tre gånger mer data (vid högsta överföringshastighet på 990 kbit/s) än vanligt Bluetooth®-ljud. Det betyder att du kan lyssna på High-Resolution Audio-innehåll med en oslagbar ljudkvalitet som är så nära trådbunden lyssning det bara går.

Logotyp för DSEE Extreme

Realtidsåterställning av alla dina komprimerade filer

Med Edge-AI (Artificial Intelligence) skalar DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) upp komprimerade digitala musikfiler i realtid och identifierar dynamiskt instrument, musikgenrer och enskilda element i varje låt, såsom röster eller mellanspel. Höga toner som går förlorade vid kompressionen återställs för en djupare och mer fullständig lyssnarupplevelse.

En man och en kvinna som pratar. Mannen har WF-1000XM4-hörlurar på sig

Ännu smartare lyssningsupplevelse

Så fort du pratar med någon pausas musiken automatiskt av funktionen Speak-to-Chat och släpper in omgivningsljud så att du kan ha ett samtal. Det är praktiskt om du vill behålla hörlurarna på eller har händerna fulla. Så snart samtalet är över börjar musiken automatiskt spelas upp igen. Speak-to-Chat känner igen och reagerar på din röst. Funktionen är baserad på teknik för precis röstupptagning i vilken fyra mikrofoner och sensorer kombineras med avancerad ljudsignalsbearbetning.

En man som sitter på bussen på kvällen med WF-1000XM4-hörlurar på sig

Adaptive Sound Control anpassar ljudet automatiskt till situationen

Anpassningsbar ljudkontroll är en smart funktion som känner av var du är och vad du gör – vare sig du reser, går eller väntar – och justerar ljudet i omgivningen för en perfekt lyssnarupplevelse.

Karta i satellitnavigeringsstil som visar intressanta platser

Hörlurar som lär känna dig

Du kan välja att Adaptive Sound Control ska lära sig att känna igen platser som du ofta besöker – till exempel din arbetsplats, gymmet eller ditt favoritkafé – och anpassa ljudet så att det passar den aktuella situationen.

Kvinna med WF-1000XM4-hörlurar på sig som sitter vid ett skrivbord och har ett videosamtal på sin bärbara dator

Överlägsen samtalskvalitet

Den exakta röstupptagningstekniken använder strålformande mikrofoner och en benledningssensor för att WF-1000XM4-hörlurarna ska kunna fånga upp din röst tydligt och exakt för handsfree-samtal – hemma, på ett kafé eller var du än befinner dig. Dessutom kan du tack vare brusreduceringen höra personen i andra änden av samtalet tydligare, även i bullriga situationer.

Bild av person med WF-1000XM4-hörlurar som illustrerar hur strålformande mikrofoner fungerar

Strålformande mikrofoner

Strålformande mikrofoner är kalibrerade för att bara ta upp ljud från munnen. Med ett förbättrat signal-brus-förhållande kommer de att fånga varje ord, även när det är mycket brus runt dig.

Bild av en person med WF-1000XM4-hörlurar på sig som illustrerar hur benledningssensorn fångar upp vibrationer från röster

Benledningssensor

En benledningssensor fångar bara upp vibrationerna från din röst – den registrerar inte omgivningsljud, vilket gör din röst ännu tydligare när du ringer telefosamtal.

Man med WF-1000XM4-hörlurar på sig som talar i telefon handsfree

Styr med rösten

Få handsfreehjälp. Aktivera den röstassistent du föredrar genom att säga ”Hey Google” eller ”Alexa”. Ta del av underhållning, kontakta vänner, hitta information, lyssna på musik och meddelanden och ställ in påminnelser med mera.

Logotyp Fast Pair

Hitta dina hörlurar med funktionen för snabb parkoppling

WF-1000XM4-hörlurarna stöder Googles nya användbara funktion för snabb parkoppling. Med bara ett knapptryck kan du enkelt parkoppla WF-1000XM4 med dina Android-enheter via Bluetooth. Du kan även enkelt hitta var du lämnade dina hörlurar senast genom att ringa dem eller kolla upp deras senaste kända plats på din smartphone. Du får till och med ett meddelande när hörlurarnas batteri börjar ta slut så att du vet när du behöver ladda dem.

Bild av bärbar dator som trådlöst sänder ut signaler

Enkel parkoppling med din dator

Snabb parkoppling gör det snabbt och enkelt att parkoppla dina WF-1000XM4-hörlurar med din bärbara dator, stationära dator eller surfplatta med Windows 10. Ett popup-fönster med parkopplingshjälp visas på Windows 10-enheter i närheten när parkopplingsläget väljs.

WF-1000XM4-hörlur som sitter i ett öra och visar dess ergonomiska utformning

Ergonomisk ytdesign för bättre passform

Sedan vi introducerade världens första öronsnäckor 1982 (MDR-E252) har vi kartlagt enorma mängder data relaterade till öronformer över hela världen. WF-1000XM4-hörlurarna är produkten av den forskningen och kombinerar en form som matchar öronhålan med en ny ergonomisk ytdesign för en mer stabil passform.

Bild som visar användargränssnittet i appen Sony | Headphones Connect

Använd appen för att hitta din perfekta storlek

Hitta den rätta passformen för dina öron med appen Sony | Headphones Connect. Med appen tar du några få enkla mått för att hitta en perfekt storlek på de brusreducerande öronsnäckorna och därmed få bästa ljudkvalitet och minska ljud utifrån.

Kvinna med WF-1000XM4-hörlurar på sig som tittar på innehåll på sin smartphone

Perfekta för tv-serier, filmer och mycket mer

Tittar du på videoinnehåll på din smartphone eller surfplatta? Den avancerade trådlösa anslutningen på WF-1000XM4 synkar det du ser på skärmen exakt med det du hör i hörlurarna för en bättre tittarupplevelse.

Bild som jämför WF-1000X-hörlurarnas BT-reläöverföring H till V med WF-1000XM4-hörlurarnas samtidiga BT-överföring H/V

En tydligare och stabilare Bluetooth-signal

Optimering av överföringsalgoritmen med Integrated Processor V1 har gjort anslutningen stabilare och ljudet mindre benäget att hacka, till och med i miljöer med störningar. Detta gör att ljudet överförs till båda öronen samtidigt med mycket låg latens och med högre signalstyrka än någonsin tidigare. (A) WF-1000X H till V BT-reläöverföring. (B) WF-1000XM4 H/V samtidig BT-överföring.

En man som är ute och springer med WF-1000XM4-hörlurar på sig

Vattentåliga i vardagen

Vattentålighet enligt IPX4 innebär att varken vattenstänk eller svett vinner över de här hörlurarna – du behöver bara fortsätta att följa takten.

Bild som visar olika uppspelningstider baserat på hur länge hörlurarna laddats

Lyssna dagen lång, ladda på några minuter

Du får en hel arbetsdag med batteri – 8 timmar – från dina hörlurar och kan lagra ytterligare 16 timmar i fodralet. Det här innebär en fulladdning på 24 timmar av lyssningstid varje gång du lämnar huset. Har du bråttom? Redan efter 5 minuters snabbladdning får du 60 minuters speltid och Sony Headphones | Connect meddelar dig även när laddningsfodralet har mindre än 30 %.

Föremål på ett skrivbord, däribland laddningsfodralet till WF-1000XM4 på en trådlös laddare.

Enkel trådlös laddning med Qi-teknik

WF-1000XM4-hörlurarna har Qi-teknik som möjliggör enkel trålös laddning. Du kan till och med använda en smartphone med Qi-teknik, som den senaste Xperia-modellen med batteridelningsfunktion, för att ladda hörlurarna och laddningsfodralet.

Ett par WF-1000XM4-hörlurar i svart sedda framifrån

Allt inom räckhåll

WF-1000XM4-hörlurarna har intuitiva pekkontrollsinställningar: tryck t.ex. på den vänstra öronsnäckan för att byta från brusreducering till omgivningsljud, håll in för Quick Attention eller tryck två gånger på den högra för att byta till nästa låt. Du kan även tilldela öronsnäckorna egna funktioner via appen Headphones Connect.

Bild av en person som tar ut öronsnäckan ur örat för att pausa uppspelningen

Pausning och uppspelning direkt

Ta helt enkelt ut öronsnäckorna ur öronen så stannar musiken – en närhetssensor vet när du har en eller båda öronsnäckorna i öronen. Sätt tillbaka öronsnäckorna så börjar musiken spela igen.

En kvinna på en soffa med WF-1000XM4-hörlurar på sig som tittar på sin smartphone

Hur föredrar du att lyssna?

Med appen Sony | Headphones Connect kan du med Ambient Sound Control justera bakgrundsljudets volym och har möjlighet att tillåta att endast röster hörs. Dessutom kan du anpassa ljudnivåerna med equalizern så att det passar din musik.

Ett par WF-1000XM4-hörlurar och laddningsfodralet i svart, tillsammans med ett laddningsfodral i vitt

Välj färg

WF-1000XM4-hörlurarna finns i färgerna svart eller silver.

Hand som håller ett öppet laddningsfodral med WF-1000XM4-hörlurarna liggande inuti

Mindre utan att kompromissa

Vi designade om den interna utformningen för att göra WF-1000XM4-hörlurarna 10 % mindre än föregående generation, utan att kompromissa med ljudkvaliteten eller batteritiden. De väger bara 7,3 g och är därför lätta att bära hela dagen. Laddningsfodralet är också 40 % mindre, men ger dig ändå 16 timmars laddning när du är ute på språng.

Bild av förpackningen till WF-1000XM4 tillsammans med ett urval av hållbara förpackningsmaterial

Bättre för miljön

Det finns ingen plast i WF-1000XM4-förpackningen då den är utformad utifrån designprinciper med låg toxicitet och ett ”tillverkad för att återvinnas"-tankesätt som tar ett större socialt ansvar. 99 % av pappersförpackningar, utom etiketter, produceras med återvunna och hållbara material som utvecklats speciellt för Sony.

Ett par WF-1000XM4-hörlurar med laddningsfodral, tre storlekar av brusreducerande öronsnäckor och en USB-C-laddningskabel.

Vad innehåller förpackningen

Öppna förpackningen till dina WF-1000XM4-hörlurar så finner du tre storlekar av de brusreducerande öronsnäckorna samt en USB-C-laddningskabel.

Logotypen för 360 Reality Audio mot svart bakgrund

Så uppslukande. Så äkta.

Låt dig helt och hållet uppslukas av ljud. Med samma känsla som på en livekonsert eller med en artist i studion. Mer uppslukande och äkta musik än någonsin med 360 Reality Audio. Med de här hörlurarna får du 360 Reality Audio.