#TravelByXperia

@SonyXperia på Instagram

#TravelByXperia @SonyXperia Instagram mot orange bakgrund
Följ med på en virtuell resa runt jorden med Xperia

Våra liv förändrades dramatiskt under 2020, och däribland hur vi förflyttar oss mellan olika platser. Än så länge kan vi bara dagdrömma om att resa som förut i verkligheten, men med #TravelByXperia kan människor världen över återigen förenas av sin passion för äventyr. Utforska världen med Xperia, här hittar du allt från dramatiska stadslandskap till lokala delikatesser. Du vet aldrig vad du kan stöta på. 


Upptäck Japans underverk

Förlora dig själv i de frodiga, gröna skogarna på en av Japans äldsta pilgrimsleder med Ippei och Janine.

© Ippei & Janine. Alla bilder har tagits av de professionella fotograferna Ippei och Janine. Alla bilder är tagna med Xperia. 

Porträtt vid vattnet på fotografparet Ippei och Janine
Möt Ippei och Janine

Ippei och Janine är ett Tokyo-baserat fotograferande par som specialiserar sig på fotografi med biokänsla. De vill skapa naturliga och uttrycksfulla bilder med friluftskänsla och tar uppdrag direkt från par och familjer. Deras fotografier har publicerats i dussintals globala mediepublikationer och ett otal reklamkampanjer.

Ippei och Janine berättar om sin resa i Japan

Upplev skönheten i Taiwans landsbygd 

Hsiang Li (Rookie) gör en hyllning till det varierade landskapet i Hualien i Taiwan som har allt från mängder av risfält till spektakulära kustlinjer.

© Hsiang Li (Rookie). Alla bilder är tagna av den professionella fotografen Hsiang Li (Rookie). Alla bilder är tagna med Xperia.

Porträtt av fotografen Li Hsiang sittandes på en stenmur med sin kamera
Möt Hsiang Li (Rookie)

Hsiang Li (Rookie) föddes i Jiali-distriktet i Tainan, och arbetar som fotograf med Sony Taiwan. Under 2014 började han ta med en kamera för att dokumentera de människor och platser som han mötte när han jobbade som brevbärare. Senare laddade han upp sina bilder på Instagram med hashtaggen ”Postman Diary” och blev direkt en sensation. Lis bilder är en uppriktig hyllning till hemlandet, som visar hans värme och kärlek för människorna och platserna som gör Taiwan unikt.

Hsiang Li (Rookie) sätter Xperia på prov
Utforska gatorna i Hongkong

Lär känna folket och gatorna i Hongkong med Billy Has dokumentärfotografier.

© Billy Ha. Alla bilder är tagna av proffsfotografen Billy Ha. Alla bilder är tagna med Xperia. 

Foto av Billy Ha
Billy Ha

Billy föddes i Hongkong och tillbringade sin barndom i USA innan han återvände hem. Han började fotografera gatorna runt omkring honom 2016 och föredrar fotografier av obemärkta människor. Hans arbete betonar detaljerna och uttrycken hos fotgängare och hans fokus ligger nu på sociala dokumentärer – och att berätta historier med varje foto. Han gillar att fånga unika ögonblick av människors beteende och hitta olika kompositioner och vinklar för varje foto som ingen skulle se annars.

Billy Ha berättar om sina favoritställen att fotografera i Hongkong

Uppskatta Alpernas otroliga skönhet

Fotografen Eric Reinheart visar hur vackert Alperna är med alla dess berg, skogar, sjöar och dalar.


© Eric Reinheart. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Eric Reinheart. Alla bilder är tagna med Xperia.

Porträtt av fotografen Eric Reinheart
Möt Eric Reinheart

Eric Reinheart är en yrkes- och landskapsfotograf baserad i Berlin som har arbetat med en mängd världskända varumärken och snabbt växande nystartade företag. Fastän Eric är stolt över de arbeten han gjort för sina kunder får han mest tillfredsställelse av arbete på annat håll: i naturen. Hans stora passion är att komma ut och ta bilder som fångar och bevarar den orörda naturens skönhet.

Res till Alperna med landskapsfotografen Eric Reinheart

Se tulpansäsongen när den är som bäst

I Nederländerna innebär våren alltid tulpaner, och fotografen Albert Dros älskar att fotografera den här händelsen.

© Albert Dros. Alla bilder är tagna av den professionella fotografen Albert Dros. Alla bilder är tagna med Xperia. 

Porträtt av fotografen Albert Dros som använder sin smartphone för att fotografera en ensam gul tulpan på ett fält av röda tulpaner
Möt Albert Dros 

Albert Dros är en professionell landskapsfotograf från Nederländerna. Med sin utmärkande vision och stil vill han fånga platser och tillfällen för att skapa färgstarka och sagolika bilder. Albert har arbetat med många varumärken i fotografibranschen och är en officiell Sony Imaging-ambassadör. Hans arbete har visats i några av världens största nyhetskanaler och tidningar, inklusive TIME, National Geographic och Adobe.

Hitta inspiration i ett unikt landskap

Få en smak av Paris

Få en försmak av livet i Paris med de senaste bilderna från Laurent Derossis hemstad.

Laurent Derossi framför Eiffeltornet
Träffa Laurent Derossi – en fotograf i Paris

Laurent Derossi (@Parisexplorer) är en fotograf från Metz som är verksam i Paris, och främst är inriktad på rese- och stadsfotografering. Laurent är nyfiken till sin natur och lite av en äventyrare. Han utforskar Paris gator på jakt efter unika perspektiv. Laurent visar sina bilder på sin webbplats och sina sociala nätverk där han har tiotusentals följare.

© Laurent Derossi. Alla bilder är tagna av den professionella fotografen Laurent Derossi. Alla bilder är tagna med Xperia. 

Hör Laurent Derossi prata om att fotografera Paris

Påbörja ett svenskt äventyr

Res bland Sveriges vackra berg, sjöar och landskap med Tobias Hägg i vinter.

© Tobias Hägg. Alla bilder är tagna av den professionella fotografen Tobias Hägg. Alla bilder är tagna med Xperia. 

Helfigursbild av Tobias Hägg
Träffa Tobias Hägg – en svensk fotograf

Tobias Hägg (Airpixels på sociala medier) är en fotograf och filmskapare verksam utanför Stockholm. Tobias brinner för att ge sig ut på äventyr och att utforska landskap och storslagen natur. Han reser gärna till världens mest avlägsna avkrokar i jakt på att fånga unika ögonblick ur unika perspektiv. Han valdes ut som 1 av 14 fotografer i Masters of Drone Photography och är även domare i Cewephotoworld, en av världens största fotograferingstävlingar.

Hör Tobias Hägg förklara sin filosofi om fotografering 

Klättra högt i Colorado

Njut av den amerikanska fotografen Andy Manns otroliga bilder på bergsklättring.


© Andy Mann. Alla bilder har tagits av den professionella fotografen Andy Mann. Alla bilder är tagna med Xperia.

Svartvitt porträtt av fotografen Andy Mann
Möt  Andy Mann 

Andy Mann är en Sony Artisan och Emmy-nominerad regissör som har vunnit Telly-Award tre gånger. Han brinner för att skydda haven och är en National Geographic-fotograf vars bilder förmedlar hur fort vår planet förändras. Andy håller också föredrag, turnerar i USA med National Geographic Live och arbetar med unga människor för att inspirera nästa generation av havsambassadörer. 

Följ med Andy Mann på äventyret till Rocky Mountain

Åk till centrala New York

Med Crissibeth Coopers gatubilder får du se en sida av New York som är dold för de flesta.

© Crissibeth Cooper. Alla bilder är tagna av den professionella fotografen Crissibeth Cooper. Alla bilder är tagna med Xperia. 

Foto av Crissibeth Cooper
Träffa Crissibeth Cooper – en fotograf i New York

Crissibeth Cooper är född och uppvuxen i New York och tycker bäst om att ta noga komponerade bilder där hon utnyttjar symmetri och det gyllene snittet. Vanliga teman i hennes verk är ledande linjer, reflektioner, arkitektur, flyktpunkter och stadslandskap. Hon har ställt ut på Highline och Sony Square i New York, och du kan se hennes kreativa fotografier på Getty Images. Hon är även en av grundarna till Sony Alpha Imaging Collective.

Lyssna på Crissibeth prata om fotografering i New York
Läs om Tiffany Nguyens bästa tips #TravelByXperia
Tiffany Nguyen stående på väg
Träffa Tiffany Nguyen

Tiffany är en äventyrsresande fotograf från södra Kalifornien med en avundsvärt mångfaldig portfölj. Hon var en av de första medlemmarna i Sony Alpha Imaging Collective och hämtar inspiration från sina egna resor. Hon brinner för att upptäcka nya platser och att omslutas av främmande kulturer.


Följ #TravelByXperia


Om du vill följa med på resan ska du helt enkelt fotografera ditt lands fantastiska vyer, mat och kultur med din Xperia och lägga upp bilderna på Instagram med hashtaggen #TravelByXperia. Vårt officiella Sony Mobile Instagram-konto @SonyXperia kommer sedan att välja ut de bästa bilderna som delas i vårt flöde och vår berättelse.

För att @SonyXperia ska kunna dela din bild måste du:

Läsa och godkänna villkoren innan du deltar i kampanjen

Lägg upp med följande hashtag: #TravelByXperia
Ange namnet på ditt land eller din region, exempelvis #Frankrike
Namnet på din Xperia-enhet, exempelvis #Xperia1III

Modellen på din smartphone spelar ingen roll så länge bilden är tagen med en Xperia. Vi kontaktar dig via DM på Instagram om vi väljer ut dina bilder eller videor. 

Läs villkoren

Kolla in dessa otroliga bilder som har fotograferats av Xperia-användare