XH81 BRAVIA-tv framifrån
XH81 BRAVIA-tv ur vinkel framifrån
XH81 BRAVIA-tv ur vinkel bakifrån
Ramen på XH81 BRAVIA-tv
Stativ till XH81 BRAVIA-tv
XH81 BRAVIA-tv bakifrån med kablar

Funktioner

TRILUMINOS-färger

Återger ett bredare och mer exakt färgomfång

TRILUMINOS-skärmen, som drivs av vår X1-processor, har en utökad färgskala och kan återge fler färger än en vanlig tv. Den analyserar och behandlar data i varje bild för att göra färgerna mer naturliga och exakta för att bilderna ska återges så verklighetstroget som möjligt.

4K HDR Processor X1

Superupplösning för allt du ser på

Se spektakulära 4K-bilder med naturtrogna detaljer och texturer genom vår 4K HDR processor X1™. Bilder som spelas in i 2K eller till och med Full HD skalas upp till nära 4K-upplösning genom 4K X-Reality™ PRO via en unik 4K-databas.  

Motionflow-teknik

Mindre oskärpa, även i snabba scener

På vissa skärmar kan sport och snabba actionscener bli oskarpa. Med vår Motionflow-teknik får du en jämn bild genom att extra bilder läggs in mellan bilder och svarta segment. Resultatet? Färre efterbilder, mindre oskärpa och jämnare rörelser. 

Motivbaserad HDR-återgivning

Motivbaserad HDR-återgivning

Med Object-based HDR remaster analyseras färgerna hos olika motiv på skärmen var för sig och kontrasten justeras utifrån det. Det skiljer sig från de flesta andra tv-apparater där kontrasten bara justeras utifrån en kontrastkurva från svart till vitt. Eftersom motiven återges var för sig kan den här tv:n visa mer verklighetstrogna bilder med större djup och mer struktur.

X-Balanced Speaker

Lyssna på högkvalitativt ljud 

Vår X-Balanced Speaker ger filmer och musik mer tydligt ljud och är utformad för att komplettera tv:ns ljudkvalitet och slimmade design med dess unika form. Den här funktionen är tillgänglig på tv-apparater som är större än 55 tum.

Tv på en vägg som visar ett skepp i solnedgången

Utmärkt bild och ljud, oavsett omgivning

Luta dig tillbaka och njut av bästa möjliga tittarupplevelse. Den unika optimeringstekniken från Sony anpassar bild och ljud automatiskt till omgivningen.

Smal ram

Elegant design

Tv:n är designad med tunn ram som gör att den ser lyxig och elegant ut. Du kan fokusera på bilden, inte på tv:n.

Ikon för röststyrning

Säg vad du vill titta på

Hitta ditt favoritinnehåll snabbare än någonsin med hjälp av rösten. Med Voice Search slipper du komplicerad navigering och tröttsamt skrivande – allt du behöver göra är att fråga.

Android smart-tv

Utforska nya världar genom att bara prata

Hitta all underhållning du kan tänka dig lika snabbt som du kan prata. Med den här Android smart-tv:n kan du se filmer och tv-program från appar och sändningar på ett ögonblick med hjälp av avancerad röststyrning.

Logotyper för Netflix, YouTube, Prime Video och Google Play

Mer än 5 000 appar, fler än någon annan Smart-tv

Vår smarta Android TV har oslagbart många appar. Välj de som du tycker gör livet roligare och mer underhållande.

Logotyp för Netflix

Inget mer väntande

Appar öppnas snabbt så att du inte behöver vänta när du växlar mellan appar – Netflix öppnas tre gånger snabbare än tidigare.

Logotyp för Netflix

Netflix rekommenderar våra Android TV-apparater

Netflix underlättar för dig att hitta tv-apparater med bättre prestanda, enklare appåtkomst och nya funktioner som gör en smart-tv bättre. Med en Netflix Recommended TV kan du se program och filmer med hjälp av en särskild knapp och röststyrning.

Google Assistant-logotyp

Styr din tv och dina smarta enheter med rösten

Du kan be din tv via Google Assistant att ansluta eller kommunicera med dina smarta enheter, däribland övervakningskameror och apparater. Det är otroligt smidigt och du får den ultimata upplevelsen.

Logotyp för Alexa

Anslut till din Alexa

Anslut dina Alexa-kompatibla enheter för smidig handsfree-styrning av din tv från Sony. Med Alexa kan du slå på tv:n, byta kanal, ställa in volymen och mycket annat.

Google Home

Kompatibelt med Google Home

Anslut till Google Home för smidig handsfree-styrning av din tv från Sony. Med Google Home hittar och streamar du dina favoritvideor på din tv från Sony utan att behöva lyfta ett finger.

Telefon ansluten till tv via Apple AirPlay

Kompatibel med Apple AirPlay/Apple HomeKit

Med Apple AirPlay kan du streama video och ljud till tv:n direkt från din iPhone, iPad eller Mac. Titta på filmer och serier från Apple TV-appen, dina favoritappar eller till och med Safari. Dela dina foton med alla i rummet.

Logotyp för Chromecast

Skicka till en större, bättre skärm med Chromecast

Med Chromecast kan du casta dina favoritvideor, -spel och -appar till din tv med Chromecast inbyggt i full kvalitet via din mobila enhet. En enkel tryckning på knappen Cast på din Android- eller iOS-skärm är allt du behöver för att visa alla saker du gillar. Casta ditt innehåll och fortsätt sedan bläddra på din mobil eller surfplatta.

Fjärrkontroll till tv

Elegant design

Vår fjärrkontroll med förstklassig design och borstad aluminiumfinish känns bra i handen och smälter snyggt in i vardagsrummet. Styr din tv även om det står saker i vägen med Bluetooth-anslutning och använd ett antal enkla knapptryckningar för att hantera viktiga funktioner.

Smart fjärrkontroll ansluten till flera enheter

Enkel kontroll med smart fjärrkontroll

Anslut digitalboxar och andra enheter till tv:n via HDMI och styr dem med en enda smart fjärrkontroll. En smalare, mer rundad design med inbyggd mikrofon för röststyrning och förbättrad knapplacering gör den även enkel att använda.

Google Play™-logotyp

Google Play™: en värld full av innehåll och appar

Upptäck filmer, tv-program, spel och mycket annat från Google Play™. Ta del av ett enormt och ständigt växande utbud av appar på tv:n på ett helt nytt sätt.

Clear Phase-logotyp

Clear Phase för mjuka, harmoniska frekvenser

I BRAVIA™ finns en kraftfull datormodell som analyserar och kompenserar för felaktigheter i högtalarnas återgivning. Det sker genom att högtalarfrekvensen samplas med högre precision. Den här informationen skickas tillbaka för att filtrera bort eventuella toppar och dalar i högtalarens återgivning. Det ger ett rent och naturligt ljud med mjuk och jämn återgivning av alla frekvenser.

Logotyp för YouView

YouView: det bästa inom webb-tv och tv på begäran

Med inbyggd YouView kan du bläddra bakåt upp till sju dagar och titta på program från BBC iPlayer, ITV Hub, All 4, Channel 5 och Pop Fun. Du kommer också åt ett omfattande bibliotek med on-demand-innehåll. Du ansluter bara BRAVIA™-tv:n till en antenn eller bredbandsanslutning och börja använd YouView.

Logotyper för Dolby Vision och Dolby Atmos

Lev dig in i filmens spänning

Njut av biospänning hemma. Dolby Vision™ ger liv åt scenerna och en autentisk tittarupplevelse, och Dolby Atmos™ fyller rummet med ett uppslukande surroundljud.

Logotyp för Calman Ready

Uttrycker filmskaparens passion

För att minska färgförändringar i produktionsprocessen kan tv:n använda Portrait Displays högpresterande autokalibreringsprogramvara Calman. Det betyder att färgerna kan kalibreras bättre än någonsin och att finjusteringar kan göras som inte är möjliga med konventionella bildinställningar. Färgåtergivningen blir trogen den ursprungliga tv-signalen, och färgerna kan anpassas efter de mest subtila förändringar över tid. Tv:n är Calman-förberedd så att kunderna kan dra nytta av programvara som används av filmskapare i kvalitetskontroller under efterproduktionen, vilket är ytterligare ett bevis på vår vilja att leverera bilder med professionell färgåtergivning i hemmet.

Specifikationer

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på

Recensioner

Vad användarna säger