ALLA TV-APPARATER

A8 | OLED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Android TV)

A8 Series
Bild på A8 | OLED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart-tv (Android TV)

55 tum (139 cm)

KD-55A8

Rek. Ca-pris

23 000,00 kr

(VAT)

65 tum (164 cm)

KD-65A8

Rek. Ca-pris

34 000,00 kr

(VAT)
A8 BRAVIA-tv framifrån
A8 BRAVIA-tv ur vinkel
A8 BRAVIA-tv ur vinkel bakifrån
Ramen på A8 BRAVIA-tv
Stativ till A8 BRAVIA-tv
A8 BRAVIA-tv ovanifrån
A8 BRAVIA-tv bakifrån
A8 BRAVIA-tv med alternativ inställning av stativet
Väggmonterad A8 BRAVIA-tv
A8 BRAVIA-tv från sidan

Funktioner

Färgstarka ballonger som visar TRILUMINOS-färger

Återger ett bredare och mer exakt färgomfång

TRILUMINOS-skärmen, som drivs av vår X1-processor, har en utökad färgskala och kan återge fler färger än en vanlig tv. Den analyserar och behandlar data i varje bild för att göra färgerna mer naturliga och exakta för att bilderna ska återges så verklighetstroget som möjligt.

Bilder med olika kvalitet som visar fördelarna med en X1 Ultimate-processor

Fantastisk upplösning för allt du ser på

Allt innehåll kan uppkonverteras till verklighetstrogen 4K-upplösning med de unika funktionerna från Sony. X1™ Ultimate är dubbelt så snabb som X1™ Extreme och kan analysera och behandla data för att förbättra 4K-bilden med fler detaljer och strukturer. Även bilder som filmats i 2K och Full HD skalas upp till nära 4K genom 4K X-Reality™ PRO via en unik 4K-databas. Upplösningen optimeras sedan med Object-based Super Resolution så att strukturen blir naturtrogen.

Färgstark papegoja

Förstärker färg och kontrast för extra djup och realism

Se verklighetens färger, upptäck detaljerna i djupa skuggor och ljusa högdagrar. Med Pixel Contrast Booster förstärks färg och kontrast i ljusa områden så att du upplever scener som är fulla av verklighetstrogna nyanser och toner, mer djup, fin struktur och djup svärta som bara OLED kan ge. 

Diagram som visar människor som tittar på tv från flera vinklar

Snygga färger ur alla vinklar

Nu kan du se skärmen lika bra från sidorna som rakt framifrån. Den självlysande OLED-panelen ger enhetliga och verklighetstrogna färger.

Silverfärgad bil som rör sig över en plan yta

Gör snabbrörliga motiv ljusstarka och skarpa

Bilden skapas av miljoner individuellt styrda bildpunkter som gör allt skarpt och tydligt med OLED. Och med X-Motion Clarity™-tekniken är även snabb action jämn och tydlig. Rörliga bilder styrs med exakthet för att minimera oskärpa så att bilder är verklighetstrogna med mindre förlust i ljusstyrka under fartfyllda scener.

Siluett av person som joggar på en strand i solnedgången

Super Bit Mapping HDR

Ljuset i en solnedgång har tusentals färger och nyanser. Med Super Bit Mapping HDR syns allihop. Du får en jämn och naturlig 4K-bild utan de färgband som kan uppstå på andra tv-apparater.

Bilder som visar fördelarna med Object-based HDR remaster

Motivbaserad HDR-återgivning

Med Object-based HDR remaster analyseras färgerna hos olika motiv på skärmen var för sig och kontrasten justeras utifrån det. Det skiljer sig från de flesta andra tv-apparater där kontrasten bara justeras utifrån en kontrastkurva från svart till vitt. Eftersom motiven återges var för sig kan den här tv:n visa mer verklighetstrogna bilder med större djup och mer struktur.

Dual database processing

Dual database processing

Den ena databasen används till att snygga till bilden och minska bruset på skärmen. Den andra skalar upp upplösningen och förbättrar skärpan. De två kraftfulla bildförbättrande databaserna samarbetar och förbättrar bildpunkterna dynamiskt och i realtid. I var och en av databaserna finns det tiotusentals referenser samlade, tack vare vår långa erfarenhet av att skapa innehåll för tv och film.

Plats för främre högtalare

Otroligt uppslukande ljud från skärmen

Ljudet i konventionella tv-apparater med en högtalare placerad under skärmen är ofta osynkat med bilden. Med vårt nya Acoustic Surface Audio-system är skärmen högtalaren. En innovativ motor vibrerar diskret for att skapa ljudet så att det du hör kommer från det ställe i scenen där det händer, som karaktärernas dialog och motorn från en bil, i stället för från sidoplacerade högtalare.

Kvinna som tittar på en tv-apparat i ett vardagsrum med bilder av ljudvågor.

Upplev flerdimensionellt ljud med S-Force Front Surround

Hör ljud så som det skulle höras från separata surroundhögtalare. Genom att konvertera upp ingångar återger S-Force Front Surround virtuellt ett surroundhögtalarsystem i tv:n så att du kan uppleva spänningen med mer uppslukande ljud.

Nyhetsuppläsare

Hör röster tydligt

Med Voice Zoom hör du mänskliga röster tydligt utan att du behöver höja volymen – perfekt för nyhetsprogram och dokumentärer.

Illustration av tv:ns subwoofer

Förstärk dina soundtracks

Med en subwoofer integrerad baktill på tv:n får du mer dynamiskt, bastungt ljud – perfekt för actionfilmer och musik.

Solnedgångsbild på en tv

Utmärkt bild och ljud, oavsett omgivning

Luta dig tillbaka och njut av bästa möjliga tittarupplevelse. Den unika optimeringstekniken från Sony anpassar bild och ljud automatiskt till omgivningen.

Sidvy av tv som visar den slimmade designen

One Slate-designkonceptet

Vår tunna och enkla One Slate-design håller dig fokuserad på skärmen och smälter in i vilket rum som helst.

Närbild av tv med smal ram

Tunn metallram 

Du kan fokusera på bilden i stället för på tv:n. 

Bilder som visar alternativa inställningar av tv-stativet för att ge plats för en soundbar

Flexibelt metallbladsstativ för soundbarer

Detta mångsidiga stativ har en justerbar riktning och kan ställas in så att tv-skärmen inte stör tittarupplevelsen, inte ens när soundbarhögtalare används. 

Tv bakifrån med kablarna fint samlade

Minimalt kablage

Kabelhållare håller sladdarna gömda på ett smidigt sätt så att tv:n hålls fri från distraktioner och ser bra ut framifrån, från sidorna och bakifrån.

Logotyp för röststyrning

Säg vad du vill titta på

Hitta ditt favoritinnehåll snabbare än någonsin med hjälp av rösten. Med Voice Search slipper du komplicerad navigering och tröttsamt skrivande – allt du behöver göra är att fråga.

Familj som styr tv-menyer med rösten

Utforska nya världar genom att bara prata

Hitta all underhållning du kan tänka dig lika snabbt som du kan prata. Med en Android-smart-tv kan du se filmer och serier från appar och sändningar på ett ögonblick med hjälp av avancerad röststyrning.

Logotyper för Netflix, YouTube, Prime Video och Google Play

Mer än 5 000 appar, fler än någon annan Smart-tv

Sony Android Smart TV har många appar. Välj apparna som gör ditt liv roligare och mer underhållande.

Logotyper för Netflix

Inget mer väntande

Appar öppnas snabbt så att du inte behöver vänta när du växlar mellan appar – Netflix öppnas tre gånger snabbare än tidigare.

Google Assistant-logotyp

Styr din tv och dina smarta enheter med rösten

Med Google Assistant kan du uppmana tv:n att ansluta till och kommunicera med smarta enheter, som övervakningskameror och säkerhetsenheter. Det är smidigt och ger en otrolig upplevelse.

Logotyp för Alexa

Anslut till din Alexa

Anslut Alexa-kompatibla enheter för sömlös handsfreestyrning av din tv från Sony. Med Alexa kan du maxa din tv, byta kanaler, ändra volym och mycket mer.

Google Home används i ett vardagsrum

Kompatibelt med Google Home

Anslut till Google Home för sömlös handsfreestyrning av din tv-apparat från Sony. Med Google Home hittar och streamar du dina favoritvideor på din tv-apparat från Sony utan att behöva lyfta ett finger.

Apple AirPlay som används för att ansluta en telefon till en tv

Kompatibel med Apple AirPlay/Apple HomeKit

Med Apple AirPlay kan du streama video och ljud till din tv direkt från din iPhone, iPad eller Mac. Se filmer och program i Apple TV-appen, dina favoritappar eller till och med Safari. Dela dina bilder med alla i rummet.

Logotyp för Chromecast

Skicka till en större, bättre skärm med Chromecast

Med Chromecast kan du casta dina favoritvideor, -spel och -appar till din tv i full kvalitet via din mobila enhet. En enkel tryckning på knappen Cast på din Android- eller iOS-skärm är allt du behöver för att visa alla saker du gillar. Casta ditt innehåll och fortsätt sedan bläddra på din mobil eller surfplatta.

Smart fjärrkontroll ansluten till

Enkel kontroll med smart fjärrkontroll

Anslut digitalboxar och andra enheter till tv:n via HDMI och styr dem med en enda smart fjärrkontroll. En smalare, mer rundad design med inbyggd mikrofon för röststyrning och förbättrad knapplacering gör den även enkel att använda.

Google Play™-logotyp

Google Play™: en värld full av innehåll och appar

Upptäck filmer, tv-program, spel och mycket annat från Google Play™. Ta del av ett enormt och ständigt växande utbud av appar på tv:n på ett helt nytt sätt.

Clear Phase-logotyp

Clear Phase för mjuka, harmoniska frekvenser

I BRAVIA™ finns en kraftfull datormodell som analyserar och kompenserar för felaktigheter i högtalarnas återgivning. Det sker genom att högtalarfrekvensen samplas med högre precision. Den här informationen skickas tillbaka för att filtrera bort eventuella toppar och dalar i högtalarens återgivning. Det ger ett rent och naturligt ljud med mjuk och jämn återgivning av alla frekvenser.

Bluetooth®-logotyp

Bluetooth-anslutning

Anslut BLUETOOTH®-kompatibla enheter till tv:n för lättåtkomlig trådlös underhållning. Parkoppla dina Bluetooth-hörlurar med BRAVIA och se på tv-program och lyssna på musik var du än befinner dig, utan störningsmoment eller avbrott.

Logotyp för YouView

YouView: det bästa inom webb-tv och tv på begäran

Med inbyggd YouView kan du bläddra bakåt upp till sju dagar och titta på program från BBC iPlayer, ITV Hub, All 4, Channel 5 och Pop Fun. Du kommer också åt ett omfattande bibliotek med on-demand-innehåll. Du ansluter bara BRAVIA™-tv:n till en antenn eller bredbandsanslutning och börja använd YouView.

Logotyp för Netflix Calibrated Mode

Få studiokvalitet med Netflix Calibrated Mode

Det här läget har utvecklats särskilt för att Netflix-filmer ska få samma bildkvalitet på en tv som i filmstudion. Med Netflix Calibrated Mode förmedlas filmskaparens budskap precis som det var tänkt.

Logotyper för Dolby Vision och Dolby Atmos

Lev dig in i filmens spänning

Njut av biospänning hemma. Dolby Vision™ ger liv åt scenerna och en autentisk tittarupplevelse, och Dolby Atmos™ fyller rummet med ett uppslukande surroundljud.

Logotyp för Calman Ready

Uttrycker filmskaparens passion

För att minska färgförändringar i produktionsprocessen kan tv:n använda Portrait Displays högpresterande autokalibreringsprogramvara Calman. Det betyder att färgerna kan kalibreras bättre än någonsin och att man kan göra finjusteringar som inte är möjliga med konventionella bildinställningar. Färgåtergivningen blir trogen den ursprungliga tv-signalen, och färgerna kan anpassas efter de mest subtila förändringar över tid. Tv:n är Calman-förberedd så att kunderna kan dra nytta av programvara som används av filmskapare i kvalitetskontroller under efterproduktionen, vilket är ytterligare ett bevis på vår vilja att leverera bilder med professionell färgåtergivning i hemmet.

Specifikationer

Utvecklat med hänsyn till miljön

LÄS MER OM SONY OCH MILJÖN

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet.

Läs mer

MILJÖFUNKTIONER I DEN HÄR PRODUKTEN

  • Dynamisk bakbelysningskontroll, eller belysningskontroll på bildpunktsnivå, hjälper till att ge bättre energieffektivitet genom att den justerar displayens ljusstyrka när bildinnehållet förändras

  • Med strömsparläget kan du spara energi genom att justera displayens ljusstyrka

  • Med läget Display Off kan du spara energi genom att stänga av displayen utan att behöva försätta tv:n i viloläge, så att ljudet fortfarande kan vara på

Recensioner

Vad användarna säger