Artikel-ID : 00245566 / Senast ändrat : 03/08/2020

Hur hittar jag tv:ns modellnamn och serienummer?

För bästa upplevelse på supportwebbplatsen för Sony är det viktigt att du söker efter just din specifika produkt. Produktsidan är den bästa platsen för att hitta mängder av information.

Varje modell har ett individuellt modellnamn och serienummer. Det finns tre sätt att hitta denna information:

1. På menyn Inställningar
    2. Etiketten på tv-apparatens baksida
    3. Originalförpackningen

1. Kolla på menyn Inställningar

Beroende på om tv:n är en Android TV eller inte varierar tillvägagångssättet något.

>>> Så avgör du skillnaden mellan en Android TV och en icke-Android TV

För Android TV från Sony (programvaruversion 3.843 eller senare)
    Den här menysökvägen gäller för Android TV som har operativsystemet Nougat eller senare installerat:

1. Tryck på knappen Help (hjälp) på fjärrkontrollen
    2. Välj [System Information] (systeminformation)

systeminformation – Android-modellnummer

ANMÄRKNINGAR:

• För Android TV från Sony (programvaruversion 3.533 eller tidigare)
      • Tryck på knappen HOME på fjärrkontrollen och välj sedan [Inställningar] > [TV] > [Om] > [Enhetsnamn] > [Systeminformation]
      • Den här menysökvägen är särskilt avsedd för den första generationen av Android TV med operativsystemet Marshmallow installerat
      • Vi rekommenderar att du installerar den senaste versionen av inbyggd programvara för tv:n

För smart-tv som inte är Android

1. Tryck på knappen HOME på fjärrkontrollen
    2. Välj [Inställningar] > [Customer Support] (kundsupport)
    3. Ditt produktnamn visas i det övre högra hörnet

Modellnamn som inte är Android TV

2. Leta upp etiketten på baksidan av tv:n.

Om du tittar på tv:ns baksida ser du en liten svartvit etikett, som oftast sitter till vänster på tv:n.

På tv-apparatens baksida – etikett med modell- och serienummer (i vänstra hörnet)

Där hittar du följande:

(1) modellnamnet
    (2) det 7-siffriga serienumret (det numret finns också på originalförpackningen)
    (3) artikelnumret (det här numret är endast för internt bruk)

minietikett – modellnamn, serienummer och artikelnummer

3. Originalförpackningen

Om du inte har åtkomst till tv:ns inställningsmeny eller om tv:n är väggmonterad så att du inte ser etiketten kan du alltid kontrollera informationen på originalförpackningen eller i handboken.

Fråga: Vad betyder modellnamnet?

Modellnamnen är inte bara en slumpmässig nummersekvens. Namnet innehåller viss information:

KDL-32WD756
    KD-75XE9405
    KD-65AF9
    1. Denförsta delen av modellnamnet (före bindestrecket) anger tv:ns upplösning: 2K (KDL) eller 4K (KD).
    2. Siffrorna efter bindestrecket anger skärmstorleken i tum
    3. Den sista sekvensen med bokstäver och siffror anger en viss produktionsserie. Det är viktigast i support- och reparationssyften
      • Den sista bokstaven kan ange en viss färg på ramen, stället eller stativet
      • Om den första bokstaven efter bindestrecket är A betyder det att modellen ingår i vårt OLED-sortiment

Saker att tänka på

• Använd modellnamn när du söker efter allmän information på supportwebbplatsen
    • Några exempel på korrekta modellnamn: KD-55X8507C, KDL-32EX710 och KD-55AG9

Blu-ray Disc-spelare och hemmabiosystem

Nedan följer några exempel på Blu-ray Disc-spelare och hemmabiosystem:

1. Modellnamn
    2. Serienummer

Blu-Ray Home cinema serial number example