Artikel-ID : 00236453 / Senast ändrat : 29/01/2020

Uppdatering av inbyggd programvara: Välkommen till Android™ 9 Pie för tv:ar från Sony 2018–2019 (AF9-, ZF9-, AG9-, ZG9-, XG85-, XG87- och XG95-serien) från den 29 januari 2020!

Den andra fasen av uppdateringen av den inbyggda Android™ 9 Pie-programvaran inleds den 29 januari 2020.

Den här uppdateringen av den inbyggda programvaran (version 6.3598) gäller för alla kvalificerade LCD- och BRAVIA OLED Master Series-modeller och innehåller följande funktioner för nya Android™ 9 Pie-användare:

• Apple AirPlay/HomeKit* stöds nu
    • inbyggt Dolby Atmos-stöd via de inbyggda högtalarna i tv:n
    • ändrade snabbinställningar och förbättrade inställningsmenyer.

Obs! En fullständig lista över funktioner och fördelar finns på våra introduktionssidor för Android™ 9 Pie:

Det rekommenderade sättet att ta emot den här uppdateringen är att se till att inställningen för automatisk programvaruhämtning på tv:n är på. Om den är det bör uppdateringen hämtas automatiskt till tv:n under de kommande veckorna eller månaderna. Om du vill kan du även hämta den inbyggda programvaran från den europeiska supportwebbplatsen och uppdatera tv:n med hjälp av ett USB-flashminne.

Sony lägger alltid stor vikt vid användarnas synpunkter och strävar efter innovation och en hög produktkvalitet.

[Tillämpliga tv-modellserier]

Är du inte säker på vilken tv-serie din modell tillhör? Här är några exempel:

• KD-65AF9
    • KD-65ZF9
    • KD-55AG9
    • KD-55XG8505
    • KD-85ZG9

* iPhone, iPad, Mac, AirPlay och HomeKit är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder.

Uppdatering av inbyggd programvara: Välkommen till Android™ 9 Pie för tv-apparater från Sony 2018–2019 (serierna AF9, ZF9, AG9, ZG9, XG85/XG87 och XG95) – från den 11 december 2019

Vi är glada att kunna meddela att Android™ 9 Pie börjar rullas ut gradvis till Internetanslutna tillämpliga tv-apparater från den 11 december 2019.

Den här inbyggda programvaran rullas ut gradvis under julhelgerna och in på det nya året. Datumet då du får den automatiska uppdateringen beror på din modell och ditt land – från några veckor till ett par månader.

I en första fas släpps den här uppdateringen direkt till kvalificerade LCD-modeller (serierna ZF9, ZG9, XG85/XG87 och XG95). Våra modeller i BRAVIA OLED Master Series (AF9- och AG9-serierna) får den här uppdateringen i andra skedet, i början av 2020.

Om du vill hålla dig informerad om lanseringsdatumet för modeller i AF9- och AG9-serierna kan du bokmärka den här sidan. Du kan även installera vår Support-app för att få ett meddelande när uppdaterad information blir tillgänglig.

I den här uppdateringen introduceras Android™ 9 Pie, som ger viktiga funktioner och förbättrar tv:ns prestanda- och kompatibilitetsstandarder, samtidigt som den förbättrar de befintliga funktionerna:

• Nu finns stöd för Apple AirPlay/HomeKit*
    • inbyggt stöd för Dolby Atmos via de inbyggda högtalarna i tv:n
    • Menyerna Snabbinställningar och Effektiva inställningar har fått en ny design
    • problemet med uppspelning av Netflix med UHD-kvalitet (Ultra-High-Definition) med 4K-upplösning och Dolby Vision när du är ansluten till A2DP-hörlurar med Bluetooth är löst
    • problemet med ljud vid uppspelning av vissa ljudformat via ARC är löst och dessutom är den allmänna kompatibiliteten för vissa ARC-enheter bättre

OBS! En fullständig lista över funktioner och fördelar finns på vår dedikerade introduktionssida för Android 9 Pie:

Det rekommenderade sättet att få den här uppdateringen är genom att se till att automatisk programhämtning på tv:n är påslaget. Tv:n bör då få uppdateringen automatiskt, under de närmsta veckorna eller månaderna.

Sony lägger alltid stor vikt vid användarnas synpunkter och strävar efter innovation och en hög produktkvalitet.

[Tillämplig TV-modellserie]

• 2018 års modeller av Android TV från Sony: AF9- och ZF9-serierna
    • 2019 års modeller av Android TV från Sony: AG9-, ZG9-, XG85/XG87- och XG95-serierna

Vet du inte vilken serie din modell tillhör? Här är några exempel:

• KD-65AF9
    • KD-65ZF9
    • KD-55AG9
    • KD-55XG8505
    • KD-85ZG9

* iPhone, iPad, Mac, AirPlay och HomeKit är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och andra länder.