Artikel-ID : 00206906 / Senast ändrat : 02/08/2019

Den automatiska uppdateringen för Android™ 8.0 Oreo™ återupptas – 22 maj 2019

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

Den automatiska uppdateringen för Android™ 8.0 Oreo™ har återupptagits och utförs gradvis till kvalificerade tv-apparater under de kommande veckorna.
Om du redan har hämtat version 6.5830 (Android 8.0 Oreo) av den inbyggda programvaran kommer den här versionen av den inbyggda programvaran att medföra ytterligare förbättringar genom att lösa några av de problem som beskrevs i vårt föregående meddelande:

• Förbättrar användarupplevelsen av den förinställda kanallistan
  • Löser ljudproblem – via ARC-porten ansluten till din soundbar, A/V-mottagare eller hemmabiosystem – som uppstår när du slår på tv:n från vänteläget
  • Löser ljudproblem som uppstår när vissa specifika filformat spelas upp från det inbyggda videouppspelningsprogrammet
  • Återställer programguidens funktion för att söka efter titel

Om du uppgraderar till Oreo för första gången kommer du att få tillgång till alla förbättringarna ovan när du installerar den inbyggda programvaran samt alla förbättringar från det tidigare ursprungliga Oreo-paketet.

Det finns bland annat följande förbättringar:

• En ny meny för startskärmen.
  • Google Tours (manual).
  • Meddelanden om programvaruuppdateringar på startskärmen.
  • Ny tangentbordslayout och nya tangentbordsfunktioner.
  • Nytt utseende på innehållsfältet eller tv-menyn.
  • Genväg för tillgänglighet (på/av-knapp).
  • Förbättrat användargränssnitt för video-, musik- och fotoapparna.
  • Fler format stöds för USB och hemnätverk*.

Obs! Gå till produktsidan för din tv om du vill se alla funktioner och fördelar.

Det rekommenderade sättet att få den här uppdateringen är genom att se till att automatisk programhämtning på tv:n är påslaget. Tv:n bör då få uppdateringen automatiskt under de närmaste veckorna.

Alternativt så hämtar du den inbyggda programvaran från produktsidan för din tv eller den europeiska supportwebbplatsen och uppdaterar tv:n via en USB-flashminnesenhet.

Sony lägger alltid stor vikt vid användarnas synpunkter och strävar efter innovation och en hög produktkvalitet.

Tack för ditt tålamod. Vi hoppas att du gillar Android™ 8.0 Oreo™!

[Tillämpliga tv-modellserier]

Är du inte säker på vilken tv-serie din modell tillhör? Här är några exempel:

• KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096

*Uppspelningsfunktionen beror på hemnätverkets serverspecifikationer.

Automatisk uppdatering av Android™ 8.0 Oreo™ tillfälligt avbruten – 14 februari 2019

När vi släpper uppdateringar av inbyggd programvara håller vi alltid koll på lanseringen för att säkerställa att våra kunder är nöjda med den nya upplevelsen.

Vi har upptäckt ett problem med den senaste uppdateringen av Android 8.0 Oreo som kan göra att ljudet inte hörs genom vissa soundbarer, A/V-mottagare och hemmabiosystem om tv:n har varit i viloläge under en längre tid. Tyvärr har vi på grund av det här potentiella anslutningsproblemet som kan orsaka besvär för vissa av våra kunder beslutat att skjuta upp den automatiska uppdateringen av den inbyggda Android 8.0 Oreo-programvaran (version 6.5830).

Kunder som har hämtat uppdateringen och har problem med att höra ljudet via sin hemmaljudenhet kan läsa om våra rekommenderade lösningar i nedanstående artikel.

Kunder som inte har en soundbar, en A/V-mottagare eller ett hemmabiosystem och vill ta del av de nya funktionerna och egenskaperna kan hämta uppdateringen manuellt via supportwebbplatsen.

Obs! Om du använder en av de hemmaljudenheter som nämns ovan rekommenderar vi att du väntar på nästa uppdatering eftersom vi kommer att rätta till problemet i den.

Våra tekniker undersöker för närvarande orsaken till felet, och en ny programvaruversion kommer att släppas inom en snar framtid för att lösa problemet. Besök den här sidan regelbundet eller lägg in den som bokmärke för att hålla dig uppdaterad.

Vi tackar för er förståelse och ber om ursäkt för eventuellt besvär det här orsakar.

Android™ 8.0 Oreo™-uppdatering för 2016–2018 års Android TV-modeller från Sony (XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 och AF8) – med start 30 januari 2019

En ny uppdatering av den inbyggda programvaran (version 6.5830), Android™ 8.0 Oreo™, börjar släppas direkt till tv-apparaterna den 30 januari 2019, och planen är att gradvis införa uppdateringen.

Den inbyggda programvaran har nya funktioner som ökar tv:ns prestanda samtidigt som befintliga funktioner förbättras:

• en ny startskärmsmeny
  • Google Tours (manualer)
  • meddelanden om programvaruuppdateringar på startskärmsmenyn
  • ny tangentbordslayout och -funktionalitet
  • innehållsfält eller tv-meny med ny design
  • genväg för tillgänglighet (på/av-knapp)
  • förbättrad användarupplevelse för apparna Video, Music och Photo
  • utvidgning av de format som stöds för USB- eller hemnätverk*

OBS! Besök produktsidan för din tv om du vill se alla funktioner och fördelar, eller om du vill ladda ner den inbyggda programvaran.

Det rekommenderade sättet att få den här uppdateringen är genom att se till att automatisk programhämtning på tv:n är påslaget. Tv:n bör då få uppdateringen automatiskt under de närmaste veckorna.

Alternativt kan du hämta programvaran från den europeiska supportsidan och uppdatera tv:n via ett USB-flashminne.
Sony lägger alltid stor vikt vid användarnas synpunkter och strävar efter innovation och kvalitet.

[Tillämplig TV-modellserie]

Vet du inte vilken serie din modell tillhör? Här är några exempel:

• KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096

*Uppspelningsfunktionen beror på hemnätverkets serverspecifikationer.