Artikel-ID : 00198038 / Senast ändrat : 27/06/2019Skriv ut

Säkerhetsmeddelande för WG-C20 Portable Wireless Server

  Bästa kund,

  WG-C20 Wireless Portable Server, som släpptes i oktober 2013, använder programvaran DNSmasq med öppen källkod och krypteringsstandarden WPA2 för trådlösa nätverk. Baserat på nya branschrapporter har det kommit fram att dessa två tekniker har nedanstående sårbarheter.*

  *CERT:s databas med sårbarhetsanteckningar (engelska)

   

  För att säkerställa att dina enheter är säkra och för att förhindra att angripare utnyttjar dessa sårbarheter bör du följa dessa instruktioner:

  1. Använd en direktanslutning till dina enheter
   När du ansluter WG-C20 till din smartphone eller surfplatta kan du använda en direktanslutning utan att använda en trådlös anslutningspunkt.

  1. Konfigurera säkerhetsinställningarna
   Om du vill använda din WG-C20 på ett säkert sätt bör du konfigurera säkerhetsinställningarna på WG-C20 enligt instruktionerna i hjälpguiden (se länken nedan). Om du ger lösenordet till det trådlösa nätverket till andra för att dela filer rekommenderar vi att du ändrar lösenordet direkt efteråt.

   

  1. Välj en säker plats när du ansluter till internet
   Med WG-C20 kan du ansluta till internet via en trådlös nätverksrouter. Om du använder den här funktionen för att ansluta till internet från din smartphone eller surfplatta bör du välja en säker plats (t.ex. i hemmet) där det är svårt för andra att få åtkomst till din internetanslutning.

   

  1. Undvik att använda offentliga trådlösa nätverk
   Vissa offentliga nätverk är inte tillräckligt säkra och tillåter ett obegränsat antal användare att ansluta. För säkerhets skull rekommenderar vi att du undviker att ansluta till WG-C20 via offentliga trådlösa nätverk.