• ILCE-7SM3

Fördelar och förbättringar

• Åtgärdar ett fel där en Picture Profile (bildprofil) kan användas även om funktionen Picture Profile (bildprofil) är inställd på Off (av)
  • Förbättrar kamerans driftstabilitet när du använder apparna Imaging Edge Desktop (Remote) eller Imaging Edge Mobile
  • Åtgärdar ett fel där det händer att ett felmeddelande visas vid fotografering med hög slutartid
  • Åtgärdar ett fel där det händer att en fil som sparats på minneskortet inte läses in med Save/Load Settings (Spara/ladda inställningar)
  • Förbättring av kamerans övergripande stabilitet

Tidigare fördelar och förbättringar

Visa tidigare fördelar och förbättringar

Filinformation

Filnamn

• Update_ILCE7SM3V201.dmg

Filversion

• 2.01

Filstorlek

• 619.9 MB (619 917 938 byte)

Utgivningsdatum

• 22-04-2021

Förberedelser

Kontrollera systemprogramvarans version

Följ anvisningarna nedan för att ta reda på vilken version av systemprogramvara du har. Om versionen av systemprogramvaran är version2.00 eller tidigare måste du uppdatera den.
OBS! Om inställningsskärmen Date/Time (datum/tid) visas när du slår på kameran ställer du in rätt datum och tid.

1. Välj Menu → Setup → Setup Option → Version (meny → inställning → inställningsalternativ → version).
  2. Systemprogramvarans versionsnummer visas enligt nedan.
    Bild som visar aktuell version av systemprogramvaran

Systemkrav

Operativsystem

Den senaste uppdateringen av systemprogramvaran är kompatibel med följande Mac-versioner:

• macOS 10.14, 10.15, 11

Datormaskinvara

Uppdateringen av systemprogramvaran kräver följande maskinvara:

• Mac med en Intel-processor (Mac med Apple Silicon stöds inte)
  • Hårddiskutrymme: 700 MB eller mer
  • RAM-minne: 700 MB eller mer

Annan maskinvara

• Strömkälla för enheten
    • Laddningsbart NP-FZ100-batteri med full laddning.
      Obs! Uppdateringen kan endast utföras när batterinivån är (tre staplar) eller högre. Vi rekommenderar att du använder ett batteri med full laddning. Ta loss det vertikala greppet innan du uppdaterar systemprogramvaran.
  • USB-kabel som medföljer kameran.
    Obs! Uppdateringsfunktionen kan inte garanteras med någon annan USB-kabel.

Hämta och installera

Viktigt meddelande

• Stäng alla andra program innan du uppdaterar systemprogramvaran.
  • Använd ett laddningsbart NP-FZ100-batteri med full laddning.
  • Ta inte ur batteriet medan uppdateringen pågår eftersom det plötsliga strömavbrottet kan medföra att kameran slutar fungera.
  • Ta bort minneskortet från kameran innan du påbörjar uppdateringen.
  • Uppdateringen av systemprogramvaran tar cirka 24 minuter. Låt inte datorn gå ner i viloläge under denna tid.
    Obs! Om datorn försätts i viloläge och uppdateringen avbryts måste hela uppdateringen göras om.
  • Öppna inte About This System Software Updater (om uppdateringen av systemprogramvaran) på menyn System Software Updater (uppdatering av systemprogramvara). Det kan göra att uppdateringsprogrammet kraschar.
  • Anslut inte kameran till andra enheter än datorn.
  • Anslut inte kameran till datorn än.
  • Säkerställ att datorn är ansluten till internet.
  • Följ anvisningarna i fönstret System Software Updater (uppdatering av systemprogramvara) på kameran. Välj Menu (meny) → Setup (inställning) → USB USB Connection (USB-anslutning) och kontrollera om Mass Storage (masslagring) har valts. Markera Mass Storage (masslagring) om ett annat läge än Mass Storage (masslagring) är markerat.

Så här hämtar du drivrutinen för din kamera från Sony:

1. Gå till sidan för hämtning av drivrutiner för kameror från Sony.
  2. Klicka på knappen Download (hämta).
  3. Klicka på Download (hämta) när du har läst friskrivningsklausulen.
    Obs! Filen Camera_Driver_2102a.dmg hämtas.
  4. Spara filen på datorns skrivbord (rekommenderas).
    Filstorlek: 130 kB (129 582 byte)

Så här hämtar du uppdateringsprogrammet:

1. Klicka på knappen Download (hämta) ovan.
  2. Klicka på Download (hämta) när du har läst friskrivningsklausulen.
    OBS! Filen Update_ILCE7SM3V201.dmg hämtas.
  3. Spara filen på datorns skrivbord (rekommenderas).
    Filstorlek: 619.9MB (619 917 938 byte)

Steg 1: Så här installerar du drivrutinen för din kamera från Sony

1. Stäng alla program som körs på datorn.
  2. Dubbelklicka på filen Camera_Driver_2102a.dmg som du hämtade. Anslut inte kameran i det här läget.
    Obs! Om kameran är ansluten till datorn kopplar du bort den innan du utför proceduren.
  3. Installationsprogrammet för drivrutinen för din kamera från Sony expanderas.
  4. Dubbelklicka på ikonen för SonyCameraDriver.pkg.
  5. Skärmen för installationsprogrammet öppnas. Fortsätt enligt instruktionerna.
  6. Du uppmanas att låta systemet starta installationen. Skriv lösenordet till administratörskontot.

OBS!
    • Om operativsystemet visar dialogrutan System Extension Blocked (blockerat systemtillägg) (det faktiska meddelandet varierar beroende på operativsystemversion. Extension (tillägg) hänvisar här till drivrutinen för din kamera från Sony), klickar du på knappen Open Security Preferences (öppna säkerhetsinställningar). macOS-skärmen Security & Privacy (säkerhet och sekretess) öppnas.
    • Om operativsystemet inte visar dialogrutan System Extension Blocked (blockerat systemtillägg) går du till Steg 2: Starta uppdateringsprogrammet.
  7. På skärmen Security & Privacy (säkerhet och sekretess) öppnar du fliken General (allmänt) och klickar sedan på nyckelikonen. När du uppmanas att ange lösenordet anger du det lösenord som du använde när du loggade in med administratörskontot och klickar sedan på knappen Unlock (lås upp).
  8. Klicka på knappen Allow (tillåt) så att systemet kan börja läsa in systemprogramvaran från Sony Imaging Products & Solutions Inc.
  9. När du har klicka på knappen Allow (tillåt) och uppmanas att starta om datorn gör du det och återgår till början av uppdateringsproceduren.
  10. Om skärmen Security & Privacy (säkerhet och sekretess) fortsätter att visas kan du stänga den.

Steg 2: Starta uppdateringsprogrammet

1. Dubbelklicka på filen Update_ILCE7SM3V201.dmg som du hämtade. Anslut inte kameran i det här läget.
  2. Update_ILCE7SM3V201 expanderas.
  3. Dubbelklicka på ikonen SystemSoftwareUpdater.
  4. Ett meddelande visas med en uppmaning om att tillåta att programmet gör ändringar. Skriv lösenordet till administratörskontot.
  5. Uppdateringen av systemprogramvaran startas.

OBS!
    • Om systemet inte är redo att börja uppdateras visas ett felmeddelande
      Vidta lämplig åtgärd enligt meddelandet och dubbelklicka sedan på SystemSoftwareUpdater igen.
    • Om meddelandet You need to restart your computer (du måste starta om datorn) visas
      Starta om datorn och dubbelklicka sedan på SystemSoftwareUpdater igen.
    • Om meddelandet You need to install Sony Camera Driver (du måste installera drivrutinen för kameran från Sony) visas
      Följ stegen i Steg 1: Så här installerar du drivrutinen för din kamera från Sony.
      Dubbelklicka sedan på SystemSoftwareUpdater igen.
    • Om meddelandet Check the Security & Privacy setting (kontrollera inställningen för säkerhet och sekretess) visas
      Utför steg 7 och 8 i avsnittet Steg 1: Så här installerar du drivrutinen för din kamera från Sony.
      Starta sedan om datorn och dubbelklicka på SystemSoftwareUpdater igen.
  6. Slå på kameran och anslut kameran till datorn med den medföljande USB-kabeln. USB Mode (USB-läge) visas på kamerans LCD-skärm.
  7. Klicka på Next (nästa).
    Det aktuella och det uppdaterade versionsnumret visas längst ner till vänster på skärmen.
    Obs! Om datorn inte hittar enheten visas meddelandet Could not find the camera for this update (kunde inte hitta kameran för den här uppdateringen) på datorskärmen. Pröva följande:
    • Koppla från USB-kabeln och anslut den igen.
    • Om datorn har flera USB-portar kan du pröva de andra terminalerna.
      VIKTIGT! Stäng inte av kameran och koppla inte från USB-kabeln medan uppdateringen pågår.
  8. När du har bekräftat att den aktuella programvaruversionen är version2.00 eller tidigare klickar du på Next (nästa). Om den aktuella versionen av systemprogramvaran är version 2.01behöver du inte uppdatera. Koppla i så fall bort kameran från datorn och klicka på Finish (slutför), stäng av kameran, ta ut batteriet, sätt tillbaka batteriet och starta enheten igen.
    Uppdatering krävs
    Bild som visar aktuell version av systemprogramvaran på System Software Updater (uppdateringsprogram för systemprogramvara)

Ingen uppdatering krävs
    Bild som visar den senaste versionen i System Software Updater (uppdatering av systemprogramvara)
  9. Kameran återställs automatiskt.

Obs! Ikonen för inläsning kanske inte visas beroende på vilken operativsystemversion du använder.
  10. Starta uppdateringen.
    Efter den automatiska återställningen påbörjas uppdateringen och en förloppsindikator visas.
    VIKTIGT! Stäng inte av kameran och koppla inte från USB-kabeln medan uppdateringen pågår.
    OBS! Uppdateringen tar cirka 24 minuter att genomföra.
  11. Kameran startas om automatiskt när uppdateringen är klar.
  12. När LCD-skärmen visas igen klickar du på Finish (slutför) och kopplar bort USB-kabeln.

Obs! När du startar om visas ibland ett varningsmeddelande om dataåterställning. Detta är normalt. Vänta tills den här varningen försvinner.

Steg 3: Bekräfta enhetens systemprogramvaruversion.

1. Välj Menu → Setup Setup Option → Version (Meny → Inställning → Inställningsalternativ → Version) på kameran.
  2. Systemprogramvarans versionsnummer visas enligt nedan.
    Bild som visar den uppdaterade programvaruversionen

Frågor och svar

Uppdateringen går inte att slutföra

Om skärmen är svart i mer än 24 minuter följer du dessa steg för att felsöka problemet: