Artikel-ID : 00245792 / Senast ändrat : 29/09/2020

Hur tar jag reda på modellnumret och IMEI på min smarttelefon eller surfplatta?

IMEI-numret (International Mobile Equipment Identity) är ett unikt ID- eller serienummer som din enhet har.

Du kan hitta modellnumret och IMEI på följande sätt:

1. Du kan hitta IMEI med hjälp av telefonuppringaren

Så här hittar du IMEI-numret med telefonuppringaren

1. Tryck på ikonen för telefonuppringaren på skärmen Home (Hem).
    2. Leta reda på och tryck på ikonen för knappsatsen.
    3. Ange följande kod: *#06#. IMEI-informationen visas.

2. Du hittar modellnumret och IMEI med appen Support

Så här hittar du modellnumret och IMEI med appen Support

1. Tryck på ikonen Application (Program) på startskärmen.
    2. Leta reda på och tryck på appen Support.
    3. Du hittar modellnumret och IMEI under avsnittet om enhetsinformation.

3. Du hittar modellnumret och IMEI i inställningarna

Leta rätt på modellnummer och namn med hjälp av appen Settings (Inställningar)

1. Gå till Settings (Inställningar)
    2. Android 10: System → Om telefonen.
    3. Android 8: Om telefonen → Status → IMEI-information.
      Obs! Sökvägen kan skilja sig åt på äldre Android-versioner.
    4. IMEI-numret finns bland telefoninformationen.

4. Du kan hitta modellnumret och IMEI på telefonens originalförpackning

Leta reda på etiketten på telefonens förpackning. Både modellnumret och IMEI skrivs ut.

5. Jag kan inte starta min telefon: hur kontrollerar jag IMEI-numret?

Kontrollera SIM-kortplatsen

På nyare Xperia-enheter sitter IMEI-numret på ett etikettfack inuti SIM-kortplatsen.

Obs! Följande metoder kan variera mellan olika enhetsmodeller

• Ta bort SIM-korthållaren för att komma åt etikettfacket.
    • På vissa modeller sitter IMEI-numret inne i minneskortsplatsen. Använd nageln eller ett gem (eller liknande) till att dra ut etikettfacket.
    • Enheter med ett löstagbart bakhölje har IMEI-numret under bakhöljet.

Hur hittar jag surfplattans modellnamn och serienummer?

Exempel på korrekta modellnamn: SGPT121DE/S | SGPT113BE/S
    Surfplatta
    1: Modellnamn
    2: Serienummer

Modeller av SGP-surfplattor

Tablet S

Tablet S

Modellnumret finns på enhetens baksida i det nedre vänstra hörnet. (t.ex. SGP-T112US/S)

Tablet P

Tablet P

Ta försiktigt bort det nedre/bakre höljet. Modellnumret finns i det övre vänstra hörnet inuti facket. (t.ex. SGP-T211US/S)

Xperia-surfplatta

xperia™-surfplatta

Modellnumret finns på baksidan av surfplattan som visas på bilden. (t.ex. SGP-T121US/S)