Rykande färsk!
    Vi presenterar Android 9 Pie

I Android 9 Pie står du i centrum. Du vill att din smartphone ska vara helt anpassad efter dina behov så att vardagslivet flyter på bättre och du kan fokusera på det viktigaste. Tack vare den nya Android-programvaran som använder maskininlärning och AI-teknik blir detta verklighet. Den förstår dina vanor och justerar dina smartphoneinställningar därefter, så att mobilen kan ta hand om olika småsaker åt dig. Android 9 är fullpackad med förbättringar som gör enheten mer intuitiv än någonsin.

Läs vidare så får du veta mer om din nya favoritpaj!

Anpassad efter dina behov

Maskininlärning är en av huvudingredienserna i nya Android 9 Pie. Ta till exempel Smart batteri. Det är en funktion som använder maskininlärning för att identifiera appar som du inte använder så ofta, så att de inte drar batteri i onödan när de körs i bakgrunden. Tillsammans med Xperia™-funktionen STAMINA-läge varar batteriet längre än någonsin!

Ännu en ny smart maskininlärningsfunktion är Anpassad ljusstyrka. Anpassad ljusstyrka känner av dina manuella justeringar av skärmens ljusstyrka i olika ljusförhållanden och använder informationen till att automatiskt justera ljusstyrkan. Viktiga funktioner som anpassas efter dina behov!

Pricken över i

Det har dessutom gjorts en rad små förbättringar av de funktioner och inställningar du använder mest. När du trycker på volymknappen aktiveras ett volymreglage för media och en ringsignalsknapp på skärmen, så att du enkelt kan justera volymen när du lyssnar på musik eller tittar på video.

Och när du tar en skärmbild kan du framhäva detaljer direkt via menyn Redigera som öppnas, och sedan dela bilden med dina kompisar.

En annan liten men användbar förbättring gäller skärmrotation. Om du inte orkar ändra skärmens riktning via menyn Inställningar behöver du bara rotera enheten. Då visas en knapp som du kan använda för att enkelt ändra skärmens riktning. Små förbättringar som dessa och många fler gör hela skillnaden!

Din favoritkamera är nu ännu bättre!

Du kommer att gilla kamerans nya stilrena utseende. Den har omarbetats grundligt så att alla viktiga funktioner finns på plats när du ska föreviga ett minnesvärt ögonblick. Öppna kameraappen och välj Foto eller Video genom att svepa åt vänster eller höger, och sätt igång. Lätt som en plätt!

Om du vill använda Xperia-funktioner som super-slow motion, bokeh eller manuellt läge behöver du bara trycka på lägesknappen. Kameran kommer ihåg vilken funktion du använde senast och en ikon visas på skärmen för snabb och enkel åtkomst. Dessutom är det nu enkelt att nå funktioner som används ofta, som ljusstyrka, upplösning och kamerainställningar, på skärmen. Det nya utseendet serveras rykande hett med alla Xperia-enheter som körs på Android 9 Pie.

Anpassningsbar trygghet

Alltför många aviseringar kan distrahera dig från viktigare saker. Med Android 9 Pie blir det enklare än någonsin att hantera aviseringar. Om du får en avisering som du inte behöver trycker du bara länge på den för att öppna aviseringsinställningarna för appen och stänga av aviseringar. Du kan också välja vilka aviseringar du vill behålla på menyn Inställningar. Dessutom använder enheten maskininlärning för att välja vilka aviseringar du ska få. Om du upprepade gånger sveper bort aviseringar från en viss app föreslår enheten att du ska stänga av aviseringar helt från den appen.

En annan förbättring är den uppdaterade funktionen Stör ej. Den är nu betydligt enklare att använda och behöver bara slås på eller av. Tryck länge på ikonen Stör ej i snabbinställningarna så öppnas menyn Inställningar där du kan välja när och vad du vill (eller inte vill) blockera.

Vill du fortsätta med konfigureringen? Inga problem!

När du börjar konfigurera din nya Xperia-enhet kanske du stöter på saker som du inte är bekant med eller uppmanas att justera inställningar du känner dig osäker på. Eftersom du vill snabba på processen hoppar du över det steget och tänker att du fixar det senare. Låter det bekant? Med den nya installationsguiden är det busenkelt att gå tillbaka och fortsätta med konfigureringen. När du har tid går du till Inställningar eller sveper nedåt och trycker på aviseringen för att slutföra konfigureringen. Lätt att använda – i farten!

Vad kan den här telefonen göra?

Du har antagligen provat Google Assistants röstkommandon för att spela upp din favoritmusik på enheten eller kanske söka på webben efter en plats att äta middag eller ta en bit paj på. Nu vet Google Assistant även allt om din Xperia! Säg bara ”OK Google” (Okej, Google) och fråga ”What can this phone do?” (Vad kan den här telefonen göra?), så visas en lista med coola funktioner som bara finns på Xperia. Om du vill spela in videor i fantastisk 4K HDR säger du bara ”Record 4K HDR movie” (Spela in 4K HDR-film). Då öppnas kameraappen med förberedda inställningar för 4K HDR-video.

Den här funktionen finns på engelska, franska, tyska, japanska och spanska (september 2018).

Tillgängliga programvaruuppdateringar beror på enhet, land eller operatör. Observera att oavsett Android-version kan vissa funktioner variera beroende på enhet.