Äntligen här!
    Vi presenterar Android Oreo

Med Android 8.0 Oreo introduceras nya funktioner och förbättringar som gör enheten snabbare och smidigare, med ännu bättre batteritid. Säkerheten har förbättrats med Google Play Protect™, en tjänst som regelbundet kontrollerar om enheten eller appar har utsatts för säkerhetsrisker, och meddelar dig om något påträffas. Dessutom har Sony gjort LDAC™-avkodaren för högupplöst ljud via Bluetooth®‎ tillgänglig för alla enheter med Android.

Läs vidare och ta reda på mer om oemotståndliga nya Android Oreo!

Aviseringar du lägger märke till

Android Oreo-programvaran har flera nya aviseringsfunktioner. Du kanske till exempel ser en liten färgad etikett eller prick intill en eller flera appar. Detta är en ny typ av etikett, utan siffra, som signalerar att du har olästa aviseringar. Precis som tidigare sveper du nedåt från skärmens övre kant för att se och läsa det senaste. Du kan också pausa aviseringen genom att svepa åt vänster eller höger och trycka på timerikonen, så visas den igen senare.

En klar förbättring är att aviseringar nu ordnas i fördefinierade kategorier, beroende på app. Det innebär att du kan välja vilka typer av aviseringar som du vill få (eller inte få) för en viss app. Om du till exempel pendlar med bil till jobbet vill du förmodligen få trafikmeddelanden från Google Maps™, men eftersom du inte åker buss eller tåg vill du nog inte få kollektivtrafikmeddelanden från samma app. Om du ändrar dig senare kan du aktivera eller inaktivera olika kategorier i inställningarna för respektive app.

Enkla genvägar

När du uppgraderar enheten till Android Oreo får du den senaste versionen av Xperia Home-appen. Där kan du inte bara inaktivera eller avinstallera appar genom att trycka länge på appikonen, utan även öppna en meny med genvägar för snabbåtgärder. Om du till exempel trycker länge på kalenderappen kan du välja att skapa en ny händelse eller påminnelse. Du kan också trycka på en liten ikon för att öppna Appinformation där du kan ställa in eller ändra aviseringar och behörigheter, och inaktivera eller avinstallera appen.

E-postadress, telefonnummer eller adress?

Om du markerar en text eller ett nummer identifierar Android Oreo genast om det är en adress, ett telefonnummer, ett namn eller en plats. På menyn som öppnas kan du även välja att öppna Google Maps, telefonappen eller din e-postklient beroende på vilken typ av text eller nummer du har markerat.

Fortsätt titta med bild-i-bild

Säg att du är mitt i ett Google Duo™-videosamtal och plötsligt vill göra en anteckning i Google Keep™ eller lägga till en händelse i kalendern. Inga problem! För appar som stöds, till exempel Google Duo, kan du använda bild-i-bild-läget för att fortsätta med det du gör i ett minimerat fönster som kan flyttas runt på skärmen, samtidigt som du utför andra uppgifter på enheten. Du kan se vilka appar som stöder funktionen genom att öppna Settings Inställningar och söka efter bild-i-bild med förstoringsglaset.

Säg omelett!

På tal om videor: Du som använder Xperia™ gillar förmodligen din kamera starkt och snart kommer du nog att gilla den ännu mer. I manuellt läge får du utmärkt kreativ kontroll – du kan ändra autofokus, slutartid, ljuskänslighet, exponeringsvärde och vitbalans helt manuellt. En mycket bra funktion i svagt ljus eller motljus. Men vad händer med de ursprungliga inställningarna om du experimenterar med manuella värden? Enkelt! Tryck bara på Återställ så återställs de förinställda värdena.

Obs! Kameraappen ingår inte i Android-systemet men kommer att uppdateras för utvalda Xperia™-enheter som körs på Android Oreo.

Klara, färdiga, gå!

Snart kommer du att upptäcka att menyn Inställningar har fått ett rejält ansiktslyft. Olika typer av inställningar har organiserats på ett mer strukturerat sätt och det finns flera nya avsnitt. Men oroa dig inte, du lär dig snabbt att hitta rätt. Om du har svårt att hitta en viss inställning kan du söka efter den genom att trycka på förstoringsglaset högst upp på menyn Inställningar.

Ha det nu så roligt med din Xperia™ och glöm inte att fortsätta utforska din nya programvara, Android 8.0!

Tillgängliga programvaruuppdateringar beror på enhet, land eller operatör. Observera att oavsett Android-version kan vissa funktioner variera beroende på enhet.