Så får du batteriet att räcka längre

  De flesta av oss bär med oss våra smartphones hela dagen och använder dem till en mängd olika saker. Inte undra på att vi vill att batteriet ska räcka så länge som möjligt! Som tur är finns det några enkla sätt att få lite längre batteritid.

  Det finns alltid något du kan göra

  Du kan till exempel inaktivera strömkrävande platsdelningstjänster, sänka skärmens ljusstyrka eller begränsa enhetsanslutningarna genom att aktivera flygplansläge eller stänga av Bluetooth. På så vis räcker batteriet lite längre. Men hur blir det om din livsstil, dina rutiner eller dina hobbyer begränsar hur ofta du kan ladda batteriet?

  Inga problem! Din Xperia har en rad användbara strömsparfunktioner. Alternativen varierar beroende på enhet och Android-version, men alla gör att batteriet räcker längre. Du behöver bara bestämma vilken funktion som passar bäst för dina behov, och aktivera den. För vissa funktioner behöver du inte ens göra det – de aktiveras och körs i bakgrunden automatiskt när de behövs.

  Tänk på att alla strömsparlägen i regel begränsar bakgrundsaktiviteter som e-postsynkronisering, aviseringar och platsdelningstjänster. Telefonsamtal och meddelandefunktioner påverkas däremot inte alls.

  När behöver du extra batteritid?

  Nytta eller nöje?

  När du vill använda enheten i flera timmar på jobbet eller läsa nyheterna, fotografera, spela in video och andra vardagsaktiviteter – och du vet att du inte har möjlighet att ladda den som du brukar – passar det perfekt att aktivera STAMINA-läget. I STAMINA-läget minskar batteriförbrukningen och standby-tiden blir betydligt längre. Du kan aktivera STAMINA-läget manuellt så fort du behöver spara batteri, eller ange att det ska aktiveras automatiskt vid en viss batterinivå.

  Varför bry sig?

  Det behöver du inte! Smart batteri är en inbyggd funktion som använder AI för att detektera appar som du inte använder så ofta. Med tiden memorerar och begränsar den automatiskt bakgrundsaktiviteter för de oanvända apparna, vilket förhindrar onödig batteriförbrukning. Den här funktionen är aktiverad som standard, så du behöver inte göra något själv. Låt AI:n ta hand om saken!

  Laddning är inget problem

  Tänk på att batteriet tar skada om du låter enheten laddas länge efter att batteriet har nått 100 %. För att undvika detta och förlänga batteriets livslängd är många Xperia-enheter utrustade med den inbyggda funktionen Batterivård. Den detekterar automatiskt regelbundna laddningsvanor och styr laddningshastigheten så att batteriet når 100 % precis innan du kopplar ur laddaren.

  Snabbladdning

  Om din Xperia-enhet har stöd för standarden USB Power Delivery laddas den förvånansvärt snabbt. USB Power Delivery kan skicka fler volt och ampere till din enhet än tidigare snabbladdningsstandarder, så kombinerat med en kompatibel laddare och kabel kan du få flera timmars extra användning med bara några minuters laddning. När du har bråttom kan den extra hastigheten rädda dagen!

  Om du fortfarande är osäker på vilken batterifunktion (eller vilka batterifunktioner) som passar bäst för dina behov och vanor är det bara att prova dig fram. Det är enkelt – och du kommer att förundras över hur mycket batterikraft du kan spara!

  Tänk på att den här artikeln inte är produktspecifik. De funktioner som beskrivs kan därför se olika ut beroende på enhet eller programvaruversion.