Nu är det ännu bättre!
    Vi presenterar Android™ 12

Android har precis lanserat sin årliga uppdatering med en ny version som heter Android 12, och det är förstås en stor nyhet. Du kommer att uppskatta de nya Android 12-funktionerna och förbättringarna.

Med Android 12 kan du ta rullande skärmbilder. Hantera Xperia-enheten med bara en hand med det uppdaterade enhandsläget. Använd funktionen för riktigt låg ljusstyrka för att underlätta för ögonen i mörka miljöer. Använd funktionen för delning i närheten för enkel Wi-Fi-delning. Vad mer?

Android 12 ger större skydd för integriteten än någonsin med nya funktioner för mikrofon-/kameraindikator och ungefärlig plats.

Nu ska vi visa dig några av de coola nya funktionerna i Android 12. Så stanna upp och kolla in artiklarna nedan.

Fånga mer av din skärm

En av de största förbättringarna med Android 12 är definitivt funktionen för skärmbilder av bläddringsbara sidor. Det här är något du väntat på! Med den kan du ta skärmbilder av bläddringsbara sidor på Xperia-enheten. När du har tagit en skärmdump och en text om att fånga mer visas på skärmen kan du välja att registrera och spara så mycket av innehållet på sidan som du vill, på en enda bild.

Händer det att du försöker ta flera skärmbilder av en bläddringsbar sida? Kanske av olika delar av sidan, bit för bit? Det behöver du inte göra med Android 12.

Hantering med en hand

Säg att du håller en kopp kaffe i ena handen och vill hantera Xperia-enheten med den andra. Med enhandsläget för Android 12 kan du göra det.

I det läget skjuts hela skärmbilden nedåt så att du når allt med tummen och slipper sträcka ut fingrarna för att nå. Du kan enkelt hantera Xperia-enheten med en enda hand så att du till exempel inte behöver vänta tills du druckit upp kaffet.

Med det här läget kan du använda Xperia-enheten ännu enklare i vardagen.

Sänk ljusstyrkan för att skydda ögonen

Även när du ställt in lägsta ljusstyrka på Xperia-enheten kan skärmen fortfarande vara för ljus för vissa situationer i vardagen. Android 12 har en ny funktion som kallas Extra Dim. Med den kan du ställa in skärmen till en ljusstyrka som är lägre än enhetens inställning för lägsta ljusstyrka.

Den här funktionen är perfekt för dig som någon gång kanske legat i sängen på kvällen och velat chatta med en vän på Xperia-enheten utan att behöva tända lamporna.

Du kan dessutom lägga till en genvägsknapp för funktionen på skärmen eller en ikon för extra låg ljusstyrka på menyn med snabbinställningar.

Vilka appar har åtkomst till mikrofonen och kameran?

Har du någonsin undrat över vilka typer av appar som använder mikrofonen eller kameran på Xperia-enheten? Eller över om dina personuppgifter blir stulna? Tyvärr kan allt hända i dessa digitala tider. Men det är sådant vi alla vill slippa, eller hur?

Nu introducerar Android 12 en ny funktion med en indikator för mikrofon/kamera för att skydda din integritet. Den gör att en mikrofon- eller kameraikon visas högst upp till höger på skärmen när en app öppnar din mikrofon eller kamera. Du kan alltid titta efter dessa indikatorer i meddelandefältet. Om åtkomstbehörigheten som tilldelas appen inte är den du tänkt dig kan du återkalla åtkomsten.

Tack vare den här nya funktionen är din privata information säkrare än någonsin.

Ungefärlig plats

Du skulle inte vilja uppge var du befinner dig just nu för en främling. Men hur tänker du när du öppnar en app och den ber om tillstånd att komma åt din platsinformation? Hur ofta har du känt dig obekväm med att bli tillfrågad om det?

Android 12 har en ny funktion för ungefärlig plats som ger ännu större skydd för din sekretess. Det gör att du kan välja mellan att ge appar som vill ha åtkomst till din platsinformation din exakta eller ungefärliga plats.

Så nu behöver du inte oroa dig ens när du använder appar som vill ha åtkomst till din plats.

Dela Wi-Fi med hjälp av funktionen för delning i närheten

Vi försöker alltid hitta fler funktioner för din Xperia-enhet. Det gäller även för delning av Wi-Fi-nätverk.

I Android 10 infördes möjligheten att använda en QR-kod för att dela ett Wi-Fi-nätverk, och i Android 12 läggs ännu ett alternativ för delning av Wi-Fi-nätverk till i form av funktionen för delning i närheten.

I det läget börjar Xperia-enheten söka efter exempelvis din väns enhet. När din vän accepterar begäran om att dela information är allt klart!

Du behöver inte skriva in några långa krångliga lösenord! Enkelt, eller hur?

Observera att artikeln inte är produktspecifik. De beskrivna funktionerna kan därför variera beroende på enhet och/eller programversion.

Android och Google Play är varumärken som tillhör Google LLC.