Artikel-ID : 00229614 / Senast ändrat : 03/07/2019

Fel datum visas – 4 juli 2019

  Tack för fortsatt visat intresse för Sonys produkter.

  Vi har upptäckt att fel datum visas på vissa produkter som använder GPS. Det beror på att GPS-systemets veckonummer har återställts. När det har gått 1 024 veckor börjar GPS-systemets veckonummer om på 0. Fenomenet uppstod den 7 april 2019 (japansk tid) och orsakade att GPS-systemet inte kände igen datuminformationen och ändrade datumet av misstag. Dessutom störs den automatiska tidskorrigeringsfunktionen.

  Alla digitala Handycam®-videokameror, digitala kikare med inspelning, digitala α™-kameror (Alpha™) med utbytbara objektiv och digitala Cyber-shot®-stillbildskameror som släpptes mellan 2010 och 2013 påverkas. Du kan kontrollera de drabbade modellerna i avsnittet om [Applicable Products and Categories of This Article].

  För att undvika problemet måste du inaktivera den automatiska tidskorrigeringsfunktionen och ställa in tiden på nytt innan du använder produkten. GPS-positionering och automatisk områdeskorrigering fungerar fortfarande.

  Vi ber om ursäkt för att meddelandet kommer så sent.

  Vi skulle också vilja be om ursäkt för de besvär som detta har orsakat. Vi hoppas att du vill fortsätta stödja Sony-produkter.